Do It Yourself
  • Hvor går bugs om vinteren?

    click fraud protection

    De fleste insekter vandrer ikke, i motsetning til monark sommerfugler som rømmer til det varmere klimaet i sør. I stedet forblir insektene som forblir i kaldere klima i vintermånedene gjemt i landskapet i forskjellige stadier av livssyklusene. Her er hvordan og hvor noen av favorittgjestene dine i bakgården tåler det kalde været.

    marihøne i snø vinterenLynn Whitt/Shutterstock

    Så hvor går bugs om vinteren?

    De fleste insekter vandrer ikke, i motsetning til monark sommerfugler som rømmer til det varmere klimaet i sør. I stedet forblir insektene som forblir i kaldere klima i vintermånedene gjemt i landskapet i forskjellige stadier av livssyklusene. Her er hvordan og hvor noen av favorittgjestene dine i bakgården tåler det kalde været.

    I tillegg er det 14 viktige trinn du kan ta for å forhindre at du kommer hjem fra disse skadedyrene!

    Dvaler insekter?

    I mange insektarter tilpasser insekten seg til kulden ved å dø, og det er insektets larvestadium som gjør det gjennom vinteren. Imidlertid er det noen insekter som overvinter som voksne, og de går inn i en dvalemodellaktig tilstand.

    Her er bugs du aldri bør drepe i hagen din.

    Disse voksne insektene bruker forskjellige mekanismer for å komme seg gjennom de brutalt kalde månedene. De senker stoffskiftet ned i en prosess som kalles diapause. Enkelte kjemikalier i kroppen fungerer som frostvæske. Og de kvitter kroppen med nesten alt vann for å unngå å bli til en iskrystall.

    insekt i kokong om vintereneleonimages/Shutterstock

    Hva skjer med alle insektene om vinteren?

    Noen sommerfugler dvale gjennom vinteren som voksne og andre typer sommerfugler andre hunker ned, gjemt bak løs bark eller i nedfelte blader. Men de fleste tilbringer sesongen i andre stadier av livssyklusen.

    Vanlige bakgårdsbugs fortsetter på lignende måter. Mange møll- og billeggegg er for eksempel gjemt i grov trebark eller under bladstrø. Be mantisegg forblir trygge og koselige i isolerte eggposer. De fleste øyenstikkere i sitt vingeløse nymfstadium overlever kulden under vann. En av de vanligste strategiene er å begrave seg under jorden. Og hvis huset ditt noen gang har blitt invadert av svermer av damebiller eller stinkbugs om høsten, så kjenner du deres overvintringsstrategi altfor godt. Slik håndterer du høstens mest irriterende skadedyr.

    treinsekt hus hengt på treet i vintersnøColin Goldsmith-Hodder/Shutterstock

    Dør insekter om vinteren?

    Svaret er blandet. Alle insekter har en viss evne til å tåle kaldt vær. Jo mer habitat du gir for sommerfugler og andre insekter, jo mer robuste med flygende skapninger vil vårhagen være. Det er så enkelt som å ikke være for ryddig (sjekk disse 15 verftsoppgaver å gjøre nå). Tørkede plantestengler og frøhoder gir skjulesteder for insekter, så vær lett på deadheading. Stabler med brensel, børstehaug, bladstrø og til og med et insekthus av tre gjør en bakgård mer ønskelig for insekter. Før du vet ordet av det, vekker høyere vikarer insekter i bakgården, og plassen din blir levende igjen.

    Når temperaturen faller godt under 0 ° F, dør mange insekter. Jo kaldere temperaturen er, jo færre insekter overlever. I følge Farmers Almanac har den siste arven av varmere enn gjennomsnittlige vintre de siste tiårene tillatt befolkningen i noen typer skumle crawlies å eksplodere. Når vintertemperaturene aldri når en virkelig dypfryst, kommer insekter frem til våren uskadd og klare til å formere seg.

    Her er 11 strategier for gjør-det-selv skadedyrbekjempelse både i og utenfor hjemmet ditt.

    Populære videoer

instagram viewer anon