Do It Yourself
  • Velg den beste fugemassen

    click fraud protection

    Flis er tøffe ting og kan se bra ut i år eller tiår etter installasjon. Grout, derimot, fungerer ikke alltid like bra. Det kan flekke, misfarge, sprekke eller erodere. I de verste tilfellene lar det vann komme inn i vegger eller gulv, noe som fører til mye større problemer. Bottom line: Ditt valg av fugemasse er minst like viktig som ditt flisevalg. Lær disse fugetipsene og triksene for å få fugemassen til å vare.

    Hjemmesentre har fugemasse av høy kvalitet, men de gjør det ikke lett å velge det. Heldigvis har Dean Sorem, vår fliseekspert, prøvd alle alternativene og tilbyr klare anbefalinger basert på tiår med erfaring. Her er det du finner hos hjemmesentre og gulvleverandører:

    Familie Handyman

    Klar til bruk fugemasse

    Alle formlene i denne kategorien lar deg hoppe over den rotete blandingsprosessen, og noen tilbyr utmerket holdbarhet og flekkbestandighet. Men de kan være vanskelige å bruke. Noen herder veldig fort; du må jobbe raskt, slik at de ikke stivner på flisen før du kan tørke dem av. Og Dean har funnet ut at de kan beise porselenfliser som har en matt finish.

    Familie Handyman

    Standard sementmørtel

    Som betong eller mørtel begynner disse fugemassene som en pulverformig blanding som inneholder Portland sement. Deretter herdes de gradvis når de blandes med vann. Selv om noen av disse produktene er bedre enn andre, er ingen av dem et dårlig valg. Men du kan finne mye bedre alternativer som koster bare noen få dollar mer. Ta en titt på disse tipsene om fjerning av fugemasse.

    Familie Handyman

    Beste fugemassevalg: Sementmørtel av høy kvalitet

    De tre produktene som vises her er overlegne formuleringer av tradisjonell sementmørtel. Dean anser dem som det beste valget for DIY -prosjekter og for de fleste av sine egne jobber. Her er det som får dem til å skille seg ut:

    • Partiklene, eller "aggregatet" i pulveret er mye mindre. Det gjør fugemassen mindre porøs og mer flekkbestandig. Dean har prøvd å flekke disse produktene og funnet ut at hver flekk - til og med rødvin - forsvant med litt vaskemiddel og lett skrubbing.
    • Det er ikke nødvendig å tette fugemassen. Flekkmotstand er i hovedsak innebygd.
    • I motsetning til standard sementmørtel, er det ikke "slipte" og "uslipede" versjoner. Det samme produktet kan brukes på vegger og gulv, med smale og brede fugemasser.
    • Denne typen fugemasse oppnår bedre fargekonsistens, med svært liten flekk, selv med mørkfargede fugemasser.

    Dean har en advarsel om disse fugemassene: De herder fort - ikke så raskt som epoxy eller noen av de ferdigblandede produktene, men raskere enn standard fugemasse. For å unngå herdede rester på flisen må du blande sammen mindre partier, ha svampene og vannbøttene klare til å gå, og ikke utsett utryddingsfasen av jobben. Lær våre beste fugetips.

    Den beste fugemassen kan koste deg dobbelt så mye som det billigste alternativet. Men etter å ha brukt all den tid, energi og penger på å installere flisen, vil du virkelig risikere hele prosjektet bare for å spare 20 dollar?

    Du har kanskje hørt at epoxy er den beste fugemassen som er tilgjengelig - utrolig holdbar og flekkbestandig. Det er sannsynligvis sant, men Dean tror ikke DIYere burde engang vurdere epoxy. Det er vanskelig å bruke og herder raskt, og eventuelle rester som stivner på flisene er et mareritt å fjerne. Med andre gode alternativer tilgjengelig, gir epoksy bare ingen mening.

    Møt eksperten

    Dean Sorem har installert fliser og lært andre hvordan de får de beste resultatene i mer enn 40 år.

    Hvordan reparere fugemasse som sprekker

    Populære videoer

instagram viewer anon