Do It Yourself
  • 5 måter å holde deg miljøbevisst under en pandemi

    click fraud protection

    Jorddagsfeiringen 2020 kan føles annerledes, men du kan fortsatt holde målene om miljøvern levende i hjemmet ditt.

    I år, Jordens dag blir ikke feiret med festivaler eller offentlige sammenkomster. Men ånden i ferien lever videre, observert hjemme av enkeltpersoner og familier. Her er fem måter du kan opprettholde en miljøvennlig holdning selv under COVID-19-pandemien.

    Reduser matsvinn

    Mange av oss har støtt på problemer med å få all maten vi ønsker fra matbutikken. Og det belyser problemet med matsvinn. Ifølge USDA, selv i et normalt år om lag 30 til 40 prosent av all mat i USA går til spill.

    Hjelp til å redusere matsvinnet ved å bruke ressurser i fryseren eller pantry for å forberede måltidsplanleggingen. Du vil bli overrasket over å finne hvor ofte du kan finne en perfekt oppskrift med materialene for hånden. Og etter at du har hatt det måltidet, ikke kast det rester! Hvis du bruker dem til en matbit eller et fremtidig måltid, reduseres turene til butikken og hjelper deg med budsjettet.

    Oppbevar søppel i søppelbøttene

    Med så mange av oss selvisolerende, mengden avfall og resirkulering produsert hjemme øker. Pass på at du ikke lar søppel flyte over i søppelbøttene. Når varer som desinfeksjonsservietter eller gummihansker havner i resirkuleringen, forårsaker det en betydelig ringvirkning. De fleste resirkuleringssentre sorterer for hånd, og håndtering av forurensede materialer gjør at deres allerede tynne fortjenestemargin er vanskelig å opprettholde.

    Gjenta

    Leger må ofte kaste personlig verneutstyr (PPE) etter en gangs bruk, men det betyr ikke at engangsprodukter alltid er det beste valget for hjemmebruk. Et håndkle og såpe kan få jobben gjort for grunnleggende rengjøring av overflater, og husholdningsdesinfeksjonsmiddel er like effektivt som engangsservietter. For mer informasjon om beste fremgangsmåter, se Amerikanske sentre for sykdomskontroll og -forebygging (CDC) veiledning for rengjøring og desinfeksjon av husholdninger.

    Faktisk er DIY -tilnærmingen perfekt for gjenbruk av alle typer materialer. Det er utallige måter å gjøre potensielt søppel til noe nyttig, fra lage reserveklut i ansiktsmasker å bygge prosjekter med skrapvirke.

    Hage

    For mange folk, hjemmearbeid har lenge vært en interesse de aldri har funnet tid til å forfølge. Nå som så mange av oss bor hjemme, er det en ypperlig tid å utvikle hagen din, enten du vil dyrke mat for å supplere dagligvarer, dyrke urter for å krydre måltidene dine eller bare nyte gledene og stressavlastningen som kommer fra hagearbeid. De siste årene har interessen for psykologiske fordeler oppnådd ved å jobbe med jord og passe på planter og blomster.

    Å dyrke en forbindelse med omgivelsene dine er psykologisk givende i dagens klima, og en utmerket måte å feire Jordens dag på.

    Omfavn varig endring

    Pandemien brakte enorme endringer i våre liv. Etter hvert som samfunnet går tilbake til det normale, må vi bestemme hvilke av disse endringene som skal bli permanente. Hvis du har funnet ut at noen praksis er nyttige under selvisolasjon, bør du vurdere å inkludere dem i din daglige rutine.

    Livsstilsvaner som redusert reise til fordel for virtuelle møter, gjenbruk av materiale og servering på er måter å hjelpe ånden på Earth Day til å vare hele året.

instagram viewer anon