Do It Yourself
  • Hvordan forsegle en asfaltoppkjørsel (DIY)

    click fraud protection

    Introduksjon

    Vi viser deg hvordan du rengjør og forbereder oppkjørselen, slik at du får lengst levetid og best beskyttelse mot asfaltoppkjørselsforsegler.

    Innkjøring av forseglingstetning

    En asfaltoppkjørsel kan vare nesten 30 år. Men du kan ikke oppnå den lange levetiden med mindre oppkjørselen ble installert på riktig måte og du utfører regelmessig vedlikehold, for eksempel å fylle sprekker årlig og forsegle oppkjørselen når det trengs.

    Tetningsforberedelse ved innkjørsel kan ta en hel dag (inkludert tørketid), og det er kjedelig. Påføringsfasen for oppkjørselen forsegler er mye raskere, og tar bare noen få timer per strøk for en typisk innkjørsel. De fleste produsenter av oppkjørselsforseglere anbefaler to strøk med en minimum tørketid på åtte timer mellom strøkene, så dette forseglingsprosjektet for oppkjørselen vil fylle en hel helg.

    De beste asfaltoppkjørselen forseglingsmaterialer koster rundt $ 100, men du sparer omtrent $ 200 i arbeidskraft over en profesjonell jobb. En maskinskive fremskynder rengjøringsprosessen, men du kan gjøre jobben uten den. I tillegg til en nal eller påføringsbørste trenger du en kost, boremaskin, blandehjul, gaffatape, strykbørste og polyark for å beskytte malte overflater.

    Unngå disse vanlige forseglingsfeilene ved innkjørselen

    • Avhengig av forsegleren for å fylle sprekker. Det vil det ikke. Fyll dem ordentlig før du påfører sealer.
    • Unnlatelse av å rengjøre og klargjøre oppkjørselen før du påfører forsegleren. Hvis du ikke vil bruke tid på å rengjøre oppkjørselen, kan du like godt hoppe over forsegleren også, fordi den ikke holder seg til en skitten innkjørsel.
    • Unnlatelse av å røre ordentlig. Ikke avhengig av en rørepinne. Det vil rett og slett ikke blande vann og faste stoffer nok til å få en konsistent blanding.
    • Bruk av feil applikator. Hvis du bruker en børste når produsenten angir en nal (eller omvendt), vil det føre til feil på forsegleren.

    Påfører asfaltforsegler for ofte. For mye forsegler vil flake av. Vent til du begynner å se asfaltaggregat før du påfører et nytt lag med forsegler.

    Etter at du har forseglet asfaltoppkjørselen din, klikk her for 13 kreative ideer for oppkjørsel.

    Kjøpe riktige materialer

    Driveway sealer er tilgjengelig i forskjellige kvaliteter og prisklasser, fra så lite som $ 15 per 5-gallons bøtte til omtrent $ 35 per bøtte for et premiumprodukt. Noen gode produkter inneholder nesten 50 prosent vann og har lavere dekningsgrad og en tilsvarende kortere garanti, så de er ikke den mest kostnadseffektive løsningen på lang sikt. Bruk en av dem hvis du prøver å spyle oppkjørselen før du selger huset ditt. Premium -produkter derimot er laget med harpikser og UV -stabilisatorer av høyere kvalitet og inneholder fyllstoff og elastomermateriale, slik at de varer lenger og gir lengre garanti.

    Produsenter lager også forskjellige formler for forskjellige forseglingsbetingelser ved oppkjørselen: en formel for nyere innkjørsler i god stand og en annen formel for eldre innkjørsler som ikke har vært bra opprettholdt. De to formlene varierer også i dekning, så les etikettene nøye og velg riktig forsegler og mengde for akkurat din innkjørsel. Følg produsentens anvisninger for typen applikator (pensel eller nal). Bruk av feil kan forårsake for tidlig feil. Du trenger også rengjøringsmiddel/avfettingsmiddel for flytende oppkjørselen for å fjerne olje og tresaft. Hvis oppkjørselen din har synlige oljeflekker, plukker du opp en flaske med oljeflekkprimer.

    Sjekk været før du starter

    Du trenger minst to dager med tørt vær for å forsegle asfaltoppkjørselen. Temperaturene må være over 50 grader F under påføring og hele natten. Og det er best å unngå brennende varme solfylte dager (forsegleren kan tørke for fort). Hvis du ignorerer værmeldingen, kan det hende du ser en sealer på 100 dollar som skylles bort i kraftig regn.

    Beskytt ditt hjem og din familie med Family Handymans guide for ekstremvær.

    Trinn 1

    Start med rengjøring og priming

    Bruk såpedysen på maskinen eller en hageslangeapplikator for å påføre oppkjørselen. Skrubb deretter hele oppkjørselen med en stiv børste.

    Selv om du tror at oppkjørselen din er ren, stol på oss, det er det ikke. Avgass inneholder forbrenningsbiprodukter som avsetter en lett, noen ganger fet film på oppkjørselen. Den filmen, sammen med smuss og tresaft, må løsne hvis du vil at forsegleren skal feste seg. Så rengjør oppkjørselen først (Bilde 1).

    Lagre oppkjørselen på nytt for øyeblikkelig klage

    Steg 2

    Skyll med en sterk strøm

    Skyll såpe- og smussrester med en 40-graders sprøytedyse eller en sterk vannstrøm fra hageslangen din. Skyll deretter oppkjørselen med rent vann (Bilde 2). La oppkjørselen tørke helt før du påfører forsegleren. Utfør deretter en siste feiing med en dykkost.

    Slik installerer du en holdbar asfaltoppkjørsel

    Meld deg på vårt nyhetsbrev

    Fullfør DIY -prosjekter som en proff! Meld deg på vårt nyhetsbrev!

    Gjør det riktig, gjør det selv!

    Trinn 6

    Iscenesetter bøttene

    Gjett estimat for dekningen av hver bøtte og trinn hver ekstra bøtte langs oppkjørselen. Det sparer tid og reduserer behovet for å gå gjennom våtforsegler for å få neste bøtte. Oppkjørselsforsegler spruter på garasjeporten og fortauene mens du heller den. Og det kommer over hele sko og klær. Det er veldig vanskelig (ofte umulig) å fjerne senere, så bruk gamle arbeidsklær og sko. Masker garasjeporten med poly -ark og påfør strimler av tape på betongstier der det støter opp til asfalten. Sett deretter bøttene like nedover oppkjørselen (Bilde 6).

    Trinn 7

    Hell på oppkjørselen

    Start øverst til venstre eller høyre på oppkjørselen og hell forsegleren i et U-formet opp-ned-mønster. Hell forsegleren på oppkjørselen (Bilde 7).

    Hvordan fjerne maling fra betong og andre flekker

    Trinn 8

    Spred forsegleren

    Start ved det ene benet på den U -siden og legg jevnt trykk for å spre dammen over oppkjørselen og ned langs det motsatte benet. Deretter plukker du opp overflødig forsegler på nedbenet og starter neste rad. Fordel deretter dammen med en nal eller kost, avhengig av produsentens anvisninger (Bilde 8). Hell nok forsegler til å opprettholde en sølepytt foran applikatorverktøyet.

    Når du kommer til bunnen av oppkjørselen, lukker du for de resterende bøttene og rengjør nalen eller børsten. Sett de tomme bøttene langs fortauskanten for å forhindre at biler ødelegger jobben. La deretter sealeren tørke over natten.

    Gjenta forseglingsapplikasjonen dagen etter. La forsegleren tørke i 48 timer før du kjører på den (bedre trygt enn beklager). Ikke spør hvordan vi lærte den leksjonen.

    Tips for å bygge en betonggang

    Oppkjørselsforseglere: Ekte beskyttelse eller bare svart maling?

    Noen asfaltoppkjørselsselskaper forteller kundene sine at oppkjørselsforsegler er sløsing med penger, at det er kosmetisk og ikke gjør noe for å forlenge asfaltens levetid.

    Det er sant at oppkjørselsforsegler ikke kan erstatte flytende asfalt (olje/tjære) som oksiderer og baker ut av blandingen fra varme og soleksponering. Men en forsegler av høy kvalitet kan dramatisk redusere fremtidig varme- og UV -skade. I tillegg forsegler den porene for å forhindre at aggregatet brytes sammen forårsaket av vanngjennomtrengning, fryse-/tinesykluser og kjemikalier. Så det forlenger virkelig oppkjørselenes levetid.

instagram viewer anon