Do It Yourself

Her er når du skal vite om det er på tide å ansette en profesjonell maler

  • Her er når du skal vite om det er på tide å ansette en profesjonell maler

    click fraud protection

    ronstick/Shutterstock

    Noen ganger virker det som en så enkel oppgave som å male et hus ikke trenger en profesjonell. Det er bare å male, ikke sant? Maling er ikke så omfattende som en rørleggerjobb, eller til og med å jobbe med grunnlaget for huset ditt. Visst, det virker enkelt, men du bør ikke vurdere å avskrive det helt ennå. Det er faktisk ganske mange scenarier å vurdere før man nixer ideen om å ansette en profesjonell maler.

    Det første du naturligvis bør vurdere er prisingen. Det er vanlig å tro at å male selv ville være mye billigere enn å ansette en profesjonell, gitt at lønnskostnadene nesten kan stå for 85 prosent av prisen på malingsjobben din. Men når du vurderer å kjøpe alt av maleriutstyr som trengs (pensler, ruller, grunning, malingsbokser, fat, kanskje til og med noen verktøy for å reparere veggene), stiger prisene ganske raskt. Før du vet ordet av det, er du et beløp som er ganske nær det du vil bruke på å ansette en profesjonell.

    Imidlertid, hvis du gjøre ha forsyningene for hånden, er det fortsatt mye å tenke på når det gjelder å ansette en profesjonell. Slik vet du om du burde eller ikke burde.

    Noen få rom: Gjør det selv
    Hele huset: Lei en proff

    Ønsker du å male hele huset ditt, inkludert utsiden? Det er mye sammenlignet med bare å transformere noen få rom. Hvis du maler hele huset på nytt, må du også vurdere hvor lang tid du vil bruke på å arbeide. Hvis det kommer til å ta et flertall av fritiden din, kan det være verdt å gi en profesjonell virksomheten av hensyn til din fornuft. Men hvis det bare er noen få rom, her hvordan male raskere å bare få jobben gjort.

    En historie: Gjør det selv
    To historier: Lei en proff

    Hvis du gir utsiden av huset ditt en sårt nødvendig ansiktsløftning, vil du først vurdere husets høyde. Et hus i en etasje vil være lett å male, siden du ikke trenger noen høye stiger for å gjøre det. Men hvis du ønsker å male utsiden av en to-etasjers (eller til og med en tre-etasjers), vil en profesjonell maler være mer utstyrt for det. De vil ha de riktige stiger og utstyr som trengs for å få jobben gjort, og frigjør deg fra stresset med å måtte nå de vanskelig tilgjengelige stedene øverst i hjemmet ditt.

    Glatte vegger: Gjør det selv
    Vegger som trenger reparasjon: Lei en proff

    Hvis veggene dine trenger litt forarbeid før maling, vil en profesjonell få det gjort på et øyeblikk. Selv om det er relativt enkelt lappe opp gips, det krever at du kjøper flere rekvisita før du starter malingen. Hvis veggene dine trenger arbeid, la fagfolk håndtere det. Men hvis de er glatte og klare for en ny pels, vil det være lett å håndtere det selv.

    Bare vegger: Gjør det selv
    Intrikat treverk: Lei en proff

    Maling av et nytt rom for en baby? Bytter du soverommet til barnet ditt til gjestesoverommet du alltid har ønsket deg? Et nytt malingsstrøk vil ikke være mye for deg å håndtere. Men hvis du ønsker å male over noe intrikat treverk (dvs. trimme rundt vinduer eller dører), kan en profesjonell håndtere det enkelt. Hvis du ikke har de mest stabile grepene, kan du la den profesjonelle gjøre det i stedet. Tror du at du kan klare det på egen hånd? Her er noen tips for en perfekt maling.

    Drastisk fargeendring: Gjør det selv
    Lignende farge: Lei en proff

    Endrer du rommet fra mørkeblått til lysegrått? Det er en enorm forandring - spesielt hvis du gjør veggene til en lysere farge! En enorm endring som dette vil kreve to strøk, som også vil koste mer maling/arbeidskraft fra profesjonelle. Som til gjengjeld koster deg mer penger. Hvis du trenger å gjøre noen strøk, ikke kast bort pengene dine på profesjonelt arbeid. Men hvis du maler et stort flertall av rommene dine med lignende farger, vil det ikke kreve flere strøk - eller doble tiden på profesjonellens klokke.

    Populære videoer

instagram viewer anon