Do It Yourself
  • Bilvedlikehold: Få dekkene til å vare (DIY)

    click fraud protection

    Kontroller dekktrykket hver måned

    Alle dekk mister luft, så sjekk dekkene månedlig. Bruk alltid den samme dekktrykkmåleren og sjekk lufttrykket først om morgenen, ikke etter at du har kjørt på dem eller de har sittet i den varme solen. Blås opp for trykket som er oppført på bilprodusentens klistremerke (på førerdøren eller syltetøyet), IKKE det maksimale trykket som er oppført på dekket. Det anbefalte dekktrykket er basert på vekt av ditt spesifikke kjøretøy, ikke dekkmerke eller mønsterstil.

    Bruk en mønsterdybdemåler annenhver måned

    Glem penny-in-the-slitebanen. En mønsterdybdemåler koster bare noen få dollar og er langt mer nøyaktig. Mål mønsterdybden ca 1 tommer. fra hver kant og dybden på midtbanen. De skal alle være like. Hvis de ikke er det, kan du se delen om diagnostisering av dekkproblemer nedenfor for å finne problemet og løsningen.

    Fordekkene på forhjulsdrevne biler bærer en tyngre last og utfører mer arbeid (styring og bremsing). Så de slites raskere enn ryggene. Roterende dekk hver 6000 mil sprer slitasjen over alle fire dekkene. Hopp over denne viktige dekkvedlikeholdsoppgaven, så finner du deg selv med to skallede dekk foran og to halvveis gode dekk bak. Du mister omtrent 25 prosent av dekksettets levetid.

    Video: Hvordan kontrollere dekktrykket med en digital dekkmåler

    Se og lær den riktige måten å kontrollere dekktrykket med en digital måler. Du finner ut hvor ofte du bør kontrollere dekktrykket i bilen, og når er den beste tiden å sjekke det. Digitale målere er rimelige og enkle å bruke. Når du har lært hvordan du sjekker bildekktrykket, må du holde dekkene riktig oppblåst, så får du bedre kjørelengde og dekkene varer lenger.

    Dårlig justering: Sett forfra

    Bilen trakk mest sannsynlig til siden, men sjåføren ignorerte den. Å ignorere problemet var kostbart. Dekkene ble raskere utslitt, og bilen trengte fortsatt justering. Hvis slitebanen din er slitt på den ene siden, må du justere bilen ASAP.

    Underoppblåst: Forfra

    Midtbanen trekker seg mot felgen fordi det ikke er nok trykk for å holde den i kontakt med veien. Så bilens fulle vekt kjører på kantene. I tillegg til for tidlig slitasje, forårsaker lavt dekktrykk overdreven varme og mulige utblåsninger. Eieren av disse dekkene gadd aldri å holde dekkene oppblåst.

    Overinflated: Frontview

    Høyere trykk ballong det til en doughnut form. Bare midtbanen var i kontakt med veien. Derfor hadde midtbanen mer enn kantene. Denne eieren var flittig (men tok feil) med å fylle dekket til maksimalt trykk. Å kjøre på overfylte dekk er kostbart - og farlig.

    Fyll dekk med nitrogen - eller ikke?

    Noen forhandlere tilbyr nå å fylle dekk med nitrogen i stedet for vanlig luft mot en ekstra kostnad. Nitrogen lekker mindre enn komprimert atmosfærisk luft (fordi nitrogenmolekyler er større enn oksygenmolekyler) og reduserer gummioksidasjon. Men det betyr ikke at nitrogen aldri lekker. Problemet er at når du forplikter deg til en nitrogenfylling, må du holde deg til det i dekkets levetid. I det øyeblikket du tilfører trykkluft, negerer du alle fordelene.

    Siden du fortsatt må sjekke og fylle dekkene dine, og siden det er vanskelig å finne nitrogen, vil du være gift med forhandleren for alltid. Det er bra hvis de tilbyr gratis kaffe og smultringer mens du venter, men dårlig hvis de ikke er beleilig plassert. Selv om nitrogen virkelig er bedre enn vanlig gammel luft, er det tvilsomt at du noen gang vil se nok av en fordel for å rettferdiggjøre investeringen. Dekkene dine vil sannsynligvis slites ut ved normal kjøring lenge før de viktige fordelene med nitrogen virkelig kommer inn. Men hvis du kjører mindre enn 5000 miles i året og planlegger å beholde dekkene dine i 10 år (og ikke har noe imot å henge hos forhandleren), er nitrogen definitivt verdt det. Forresten, de grønne hettene på dekkventilstenglene indikerer at dekket er fylt med nitrogen. Se også disse tipsene om hvordan du kjøper dekk.

instagram viewer anon