Do It Yourself
  • Beste anleggsplanter for rundt et basseng

    click fraud protection

    1/10

    Arborvitae og kannerkrblokhin/Getty Images

    Beste bassenganlegg for personvern: Arborvitae

    Disse tykkkledde eviggrønne busker stå oppreist og tåle omsorgssvikt. Høres ut som det perfekte bassenganlegget, spesielt når du ønsker personvern. Høyden varierer vanligvis fra åtte til 12 fot, avhengig av kultivar, selv om noen kan vokse dobbelt så høy hvis de ikke er toppet.

    Du kan raskt lage en vegg med personvern med en rad med disse søylebuskene. Hvis det er bekymring for hjort eller kanin, kan du prøve en oppreist einer i stedet. Vokse inn US Department of Agriculture Plant Hardiness Zones 3 til 7.

    2/10

    Mandevillatomprout/Getty Images

    Beste bassenganlegg for et espalier: Mandevilla

    Denne twining -vintreet legger til en tropisk bluss uansett hvor den plantes. Opphøyde former kan vokse i potter eller hengende kurver, mens kraftigere kultivarer kan klatre i en obelisk, espalier eller gjerde. Den fargerike klatre blomster kommer i nyanser av rødt, rosa og hvitt, som vises hele sommeren.

    Mandevilla er hardfør i sonene 10 og 11. Andre steder kan du dyrke den som en årlig eller kutte den tilbake om høsten og la den overvintre i en kjølig kjeller, hvor den vil gå i dvale til våren.

    3/10

    Diervilla Derwyn/Getty Images

    Beste bassenganlegg for holdbarhet: Diervilla

    Dette tøffe blomstrende busk er spenstig, tar tørt vær med ro og til og med hopper tilbake fra utilsiktet tråkking. Det er også omtrent like tilpasningsdyktig som busker kommer, og godtar alt fra full sol til full skygge, selv om løvfarge og blomstring er bedre med mer sollys.

    Kodiak er en populær serie med diervilla i forskjellige farger, som når tre til fire meter høy og litt bredere. Voks i soner 4-7.

    4/10

    Elephant Ear Colocasiachokchaipoomichaiya/Getty Images

    Beste bassenganlegg for et tropisk utseende: Elephant Ear

    Også kjent som taro eller Colocasia, elefantøret har altfor store, hjerteformede blader som minner om den kjente pachydermen. De tropiske jungellignende blader skiller seg virkelig ut, spesielt i nyere kulturer som har unike farger og variasjon.

    I sonene 8-10 kan elefantøret dyrkes i bakken som en landskapsplante. I kaldere områder, behandle det som en årlig eller potteplante og ta den med før frost. Alternativt kan du grave opp knollene og lagre dem i sagflis i en kjølig, tørr kjeller for vinteren, og plante om våren.

    5/10

    Quaking Aspen Scott T. Smith/Getty Images

    Beste bassenganlegg for lyd: Quaking Aspen

    De spadeformede bladene flagrer i den minste brisen-derav navnet-og gir en behagelig lyd og en som har en psykologisk avkjølende effekt. Denne vakre poppelen kalles også skjelvende asp, og er ikke rotete som fetterne. Og den har en spesiell skjønnhet, med glatt, blek bark og enestående løvverk av gylden høst.

    Hvis plassen er til en overkant, er det søyler av ospekulturer tilgjengelig. Voks i sonene 1-7. Quaking aspen er en flott tre å vurdere for enhver hage.

    6/10

    Russisk salvie (Perovskia atriplicifolium)JoolsBerlin/Getty Images

    Beste bassenganlegg for duft: Russian Sage

    Det er stort, det er dristig og det er velduftende å starte opp! Som navnet antyder, har russisk salvie sølvgrå løvverk som har en frisk, salvielignende duft. Den lyse lilla blomstene er nydelige og holder lenge.

    Selv om det blir fire til fem fot høy og noen ganger flopper uten støtte, er 'Little Spire' bare to meter høy og vil forbli oppreist uten hjelp. Uansett får du den fine duften og den kalde hardheten du kan forvente av en plante med "russisk" i navnet-i dette tilfellet soner 5-9.

    7/10

    hibiskusweter 777/Shutterstock

    Beste bassenganlegg for show: Hibiscus

    Det er tropisk hibiskus for sonene 9-11 og flerårig hibiskus for sonene 4-9, og begge kan skilte med store, lyse, tropiske blomster i prangende, lyse farger gjennom sommeren. Enda bedre, nordlige gartnere kan dyrke den tropiske hibiskusen i en beholder og ta den med seg når nattetemperaturene går under 50 F.

    Det er til og med en buskhibiskus som kan bli 12 fot høy - perfekt for de som vil prangende blomster og personvern.

    8/10

    Zinnias unverdorben jr/Shutterstock

    Beste bassenganlegg for farge: Zinnia

    Velg, fordi disse årlige blomster kommer i farger som spenner fra gul, oransje og rød til rosa, lilla, lavendel og hvit. Det er til og med grønt!

    Zinnias er super enkle å dyrke - fra frø eller transplantert som planteskoler. I tillegg blomstrer de hele sommeren og tiltrekke tonnevis med sommerfugler. Bruk en-til tre-fots sengetøy zinnias som kantplanter eller høyere tre-til fem-fots zinnias som bassenghagens midtpunkter.

    9/10

    Lantana blomsterPhatcharee Saetoen / EyeEm / Getty Images

    Beste bassenganlegg for en beholder: Lantana

    Her er en annen dobbeltplante plante, fordi lantana ikke bare ser bra ut i en gryte, men gir omgivelsene lyse farger og spennende dufter. En kraftig flerårig eller til og med busk i varme klimaer, lantana vokser som en årlig i Nord, hvor klynger av sommerfugl- og kolibri-tiltrekkende blomster dekker det hele sommeren.

    Den kommer i en rekke lyse farger - gul, oransje, rosa, rød, hvit, lilla - og rødmende flerfarger. Vokse i soner 8-11.

    10/10

    Dwarf Blue Fescue apugach/Getty Images

    Beste bassenganlegg for kanting: Dwarf Blue Fescue

    På mindre enn en fot høy er 'Elijah Blue' en av de korteste prydgress, så det gjør et godt kantverk. Dens blågrå løvverk, haugevan og buff-fargede fjær gjør det spesielt attraktivt når det masseres. Og det er en flott følgesvenn for fargerike stauder som Rudbeckia, Echinacea, daylily og salvia. Det er også tørke tolerant. Vokse i soner 4-11.

    Luke Miller
    Luke Miller

    Luke Miller er en prisvinnende hageredaktør med 25 års erfaring innen hagekommunikasjon, inkludert redigering av et nasjonalt magasin og lage trykt og online hagearbeid for en nasjonal detaljist. Han vokste opp tvers over gaten fra et parkarboretum og har en livslang lidenskap for hagearbeid generelt og trær spesielt. I tillegg til journalistikken har han studert hagebruk og er en gartner.

instagram viewer anon