Do It Yourself
  • Hva du bør vite om RV -vannvarmere

    click fraud protection

    Tenker du på å legge en varmtvannsbereder til bobilen din for en lengre biltur? Lær alt om dem her.

    Når det gjelder RV reise, bekvemmeligheter fra skapninger kan gjøre en stor forskjell i din generelle opplevelse. Du vil sikkert legge merke til om din RV mangler tilstrekkelig plass, oppvarming og kjøling og grunnleggende bad, som varmt vann. Å reise med en pålitelig kilde til varmt vann i hjemmet ditt på hjul vil gjøre deg, passasjerene og selve turen så mye morsommere.

    Bobiler kommer i et bredt spekter av størrelser og nivåer av fancy, noen ganger inkludert et fullt VVS -system med kraner, vasker og en dusj. Hvis bobilen din har disse, har den nesten helt sikkert også en innebygd varmtvannsbereder. Hvis dette er din situasjon, vil informasjonen nedenfor hjelpe deg med å forstå hvilken type varmeapparat du har, hvordan du vedlikeholder den og gir deg viktig innsikt når det er på tide å bytte den.

    Hvis bobilen din er en enklere type uten innebygd VVS, men du er interessert i å ettermontere et DIY-vannsystem, hjelper vi deg med å ta en informert beslutning når

    shopping for din første RV varmtvannsbereder.

    Hva er en RV -vannvarmer?

    Som husholdningsvarmere, RV vannvarmere er enheter designet for å varme vann for bruk i vasker og dusjer. De kommer i to hovedutforminger: tank og tankløs.

    Varmeapparater i tankstil oppvarmer og holder vann i en tank som er koblet til RV-vannsystemet, og trekker og oppvarmer nytt vann når varmerens innhold tømmes. Tankløse modeller, også kalt on-demand vannvarmere, henter vann fra forsyningstanken og oppvarmer det umiddelbart før det kommer ut av springen.

    Begge varmeapparatene kan drives av propan eller elektrisitet, med noen avanserte bobiler som kan begge deler. Noen ovner er designet med et tredje system, kalt Motoraid, som øker vanntemperaturen med overskuddsvarme fra RV -motoren mens den går.

    For å spare plass, er ovner designet for bobiler vanligvis mye mindre enn husholdningens kolleger, spesielt hvis de er tankstil. Typiske vannvarmere i tankstil for hjemmebruk varierer fra 40 til 60 liter. De for bobiler er vanligvis enten seks eller 10 liter.

    Hvordan velge en RV varmtvannsbereder

    Når du skal kjøpe en RV -varmtvannsbereder, start med å beregne vannbehovet og budsjettet. En familie på fire vil trolig gjøre det bedre med en on-demand varmeapparat enn en tankstil. Et par kan sannsynligvis klare seg med en rimeligere, 10-gallons tankstil-enhet. Mest bobil av høy kvalitet varmtvannsberedere varierer fra rundt $ 700 for tankstil til $ 1000 for tankløse.

    Tenk deretter videre på hvor du vil reise i bobilen din, og vurder om destinasjonene dine har strømkilder til fritidskjøretøyer. I så fall er en elektrisk drevet (eller dobbeltdrevet) enhet fornuftig. Hvis ikke, begynn å se på propan- eller Motoraid-drevne vannvarmere.

    Se også godt på plass i bobilen din. Bestem deg for om du foretrekker en varmeovn på seks til 10 gallon i tankstil, eller en mer kompakt, noe dyrere on-demand-enhet.

    Hvis kostnaden ikke er et problem, tilbyr on-demand varmeapparater ubegrenset varmt vann så lenge gassen eller strømforsyning holder ut. Kombinasjonsvarmere, som kan kjøres på strøm eller ved å brenne flytende propan, tilbyr det beste fra begge verdenene.

    RV vedlikehold og reparasjon av varmtvannsbereder

    Hold RV -varmtvannsberederen din i gang så lenge som mulig ved å følge noen få enkle trinn.

    • Lytt til varmeapparatets syklus mens den fungerer. Uvanlig støy er ofte det første tegn på et potensielt problem.
    • Med propan-brennende varmeovner, sjekk spindelvev og insektaktivitet minst én gang i året brennerør, rengjør det når det er nødvendig.
    • Tankstilenheter har lange sylindere eller metallstrimler kalt anodestenger inni, designet for å tiltrekke seg mineraler i vannet og hindre dem i å bygge seg opp i rørene. Disse stengene bør byttes ut hvert annet eller tredje år for å holde RV -vannsystemet rent.
    • Selv om varmtvannsberederen ser ut til å gå bra, må du jevnlig se etter lekkasjer. Hvis noe ikke virker som det skal, ta bobilen til en profesjonell servicetekniker.
instagram viewer anon