Do It Yourself
  • Sledge Hammers: Hva du bør vite før du kjøper

    click fraud protection

    Hvis du planlegger å installere gjerder eller gjøre seriøse renoveringsarbeider, trenger du definitivt en god slegge. Her er hva du trenger å vite.

    En av de enkleste, men de fleste allsidige verktøy rundt, pulk hamre kommer i mange former og størrelser, men har et felles formål - å slå et objekt hardt.

    På denne siden

    Hva er en sledehammer?

    Sledehamre er store, langhåndterte slagverktøy designet for å levere så mye stump kraft som mulig til et område eller objekt. Mye større og tyngre enn hammer ment for kjøring av negler, slaghamre brukes oftest for riving, eller kjører gjenstander for tykke og tunge til å kjøres med en vanlig hammer.

    For å bli betraktet som en ekte slegge, må den ha et rett håndtak, designet for å svinge med to hender (selv om noen mindre sledehamre er korte nok til å svinges med én hånd, hvis brukeren har tilstrekkelig arm styrke). De

    hoder til sledehamre er nesten alltid stål, vanligvis flate på det slående ansiktet, og ment å levere så mye stump kraft som mulig til målområdet.

    Sledehammer bruker

    Vurderer sledehamre er slike enkle verktøy, de kan brukes til et overraskende antall bruksområder. På min husmannsplass i det nordlige Ontario i Canada er bruk av slegge en vanlig del av livet. Her er noen av de vanligste bruksområdene for sleggehamre:

    • Riving av gips, betong, tre, etc .;
    • Drivende stålkiler for klyving brensel eller byggestein;
    • Løser fast fastgjorte gjenstander;
    • Drivende gjerdestolper i bakken;
    • Retting av bøyd metallgjenstander.

    Typer sledehammer

    Standard slegge: Brukes til alt fra riving uønskede vegger under renovering av hjemmet for å kjøre stålkiler inn i tømmerstokker for å dele ved, er standard sleggehammer avgjørende for enhver seriøs DIYer. De er tilgjengelige i forskjellige lengder og håndteringsvekter, avhengig av formålet. De lengste, tyngste sledehammerne er mer enn tre fot og kan veie opptil 20 pounds. De minste er rundt 18 tommer lange og veier to eller tre pund. Hodene til standard sleggehamre er sylindriske og flate eller lett avrundede på begge sider. Håndtak er vanligvis løvtre, men karbonfiber blir mer vanlig.

    Ingeniørhammer: Lignende i utseende og følelse som små standard sledehamre, er ingeniørshamre 12 til 18 tommer lange med flate, rektangulære hoder som veier mellom to og seks pund. Ingeniørens hamre er korte nok til å brukes med en eller to hender og er ideelle for lett riving arbeid, kjøre små til mellomstore pigger inn i tre og slå stålmeisler mot stein eller tre.

    Post maul: Lignende utseende som store, langhåndterte standard sledehammer, er slamhammer etter stolpe designet for å drive gjerdestolper og innsatser dypt ned i jorden. Deres sylindriske hoder er vanligvis større i diameter enn standard sledehammer, med perfekt flate, sirkulære flater designet for å gjøre treffet så enkelt som mulig.

    Hvordan velge en sledehammer

    For å velge riktig slegge for deg, begynn med å lage en mental liste over alle jobbene du har i tankene for verktøyet. Har du store, tunge jobber som krever mye slagkraft? En langhendt, tung slegge er best for ting som riving av betong og gips og kjøring av gjerdestolper. Mindre, lettere jobber tar kortere, lettere hamre.

    En annen faktor du bør vurdere er styrken på overkroppen. Å svinge et tre-fots trehåndtak med et 12-pund stålhode krever mye bryst-, skulder- og øvre ryggstyrke. Riktig svingteknikk betyr også bruk av bena. Ikke overvurder din styrke og hav en hammer du ikke kan bruke effektivt.

    På samme måte, ikke velg en hammer som er for lett for jobbene du har i tankene. Det er faktisk vanskelig å gjette riktig lengde og vekt på hammer uten å prøve noen få. Derfor er det fornuftig å låne en fra en venn, nabo eller et familiemedlem før du kjøper. Prøv noen lengder og vekter hvis det er mulig, og ta deretter en informert beslutning.

    Hvor mye koster sledehammer?

    I likhet med lengde og vekt, varierer sleggehammerkostnadene mye. Forvent å betale minst $ 30 for en liten hammer med kort håndtering, og $ 200 eller mer for en modell med lang håndtering med et hode på åtte kilo eller tyngre.

    Hvordan bruke en sledehammer

    • Ta et fast, tohånds grep om den nedre delen av håndtaket, og hold den dominerende hånden over den ikke-dominerende hånden.
    • Løft hammeren på den dominerende siden av kroppen din.
    • Hold albuene bøyd på omtrent 90 grader, ta hammeren ned så hardt du kan eller trenger å bøye knærne mens hammeren synker.
    • Slå fast og bestemt, og tilbakestill deretter og gjenta etter behov.

    Vedlikehold av sledehammer

    Hvis sleggen din er en av de nyere modellene med et karbonfiberhåndtak, er det ikke mye du kan eller bør gjøre for å opprettholde det. Den er bygget for å vare helt alene. Skehammer i tre kan håndteres med kokt linolje en gang i sesongen for å holde elementene i sjakk.

instagram viewer anon