Do It Yourself
  • Hva er forskjellen mellom Black and Brown Friday? Sannheten bak rørleggernes travleste dag

    click fraud protection

    Det er ikke det du tror. Lær hvorfor rørleggere har så mange servicekall dagen etter Thanksgiving.

    Jacobs Stock Photography Ltd/Getty Images

    På denne siden

    Black Friday vs. Brun fredag

    Hva tenker du på når du hører uttrykket “Brown Friday”? Noen vil kanskje vite at UPS holder et stort sesongmessig ansettelsesarrangement også kalt Brown Friday. Andre som lærer rørleggere har kalt dagen etter Thanksgiving "Brown Friday" umiddelbart synes det åpenbare. Brun fredag referer til de tilstoppede toalettene - ikke sant?

    Rørleggere insisterer på at det ikke er sant, selv om det angir hvor travelt de har det rett etter ferien. Rooter Plumbing, et selskap som opererer over hele Nord -Amerika, rapporterer om en økning på 50 prosent i telefonsamtaler dagen etter Thanksgiving. Men de fleste er ikke for toaletter. I stedet er de vanligste Black Friday -problemene

    tette vasker og fastkjørte søppelavfall.

    "[Det er] den ene dagen alle kommer sammen og lager et stort familiemåltid, bringer alle over, og selvfølgelig lager de mer mat enn noen kan spise og alle spiser mer mat enn de sannsynligvis burde spise, sier Doyle James, president i Mr. Rooter VVS. "Når de er ferdige, må de finne ut hva de gjør med restene og fettet og potetskallene og alt annet som følger med alt det de lagde den dagen."

    Offentlig fiende nummer én: Grease

    Siden flere mennesker serverer store fester på Thanksgiving Day enn en gjennomsnittlig ukennatt, pleier det å være flere som heller ting ned i avløpet uten å tenke på konsekvensene.

    Fett, for eksempel.

    Enhver rørlegger vil fortelle deg at det er feil måte å kvitte seg med fett. Når oppvarmet fett treffer et kaldt rør, størkner det og fester seg. Over tid bygger fettet seg opp, plugger til verkene og blir utrolig vanskelig å fjerne. Noen mennesker er ikke klar over dette, så avstengning av det resulterende rotet pleier å være et vanlig problem som rørleggere møter dagen etter.

    Offentlig fiende nummer to: Potetskall

    Potetskall er en av disse 15 ting du aldri bør legge fra deg søppelavfallet, så vær forsiktig med det under ryddingen av Thanksgiving! "Du vet at mange mennesker har søppelavfall, og at søppelavhending sliper alt," sier James. "De tror at så lenge det kommer seg gjennom avhendingen, er det bra."

    Fett og poteter er ikke noe folk vanligvis bekymrer seg for rundt Thanksgiving, men sammen utgjør de de viktigste synderne for blokkeringer. Bein ned i et avløp kan også være et vanlig problem, men fett og poteter tar fortsatt topplassene.

    "Mange ganger har selve avløpet allerede akkumulert seg fra bruken gjennom årene," sier James. "Og så kaster du de første tingene der nede som suger det helt opp."

    Riktig avhending og komposteringsalternativer

    I stedet for å helle fett ned i nærmeste avløp, la det avkjøles, legg det i en beholder og kast det i søppelet. Det er viktig å vente på at fettet skal avkjøles og stivne. Du vil ikke brenne et hull i beholderen.

    James anbefaler kompostering biologisk nedbrytbare produkter. Alle poteter, potetskall og til og med grønnsaksskall kan komposteres. Kompostering er en miljøvennlig måte å kvitte seg med matrester, og det er enkelt å gjøre.

    Her er noen andre måter å forhindre rørleggerproblemer denne høytiden, takket være Mr. Rooter Plumbing.

    Veiledning for å unngå "Brown Friday" rørleggerproblemer

    • Ikke kast bein, fibrøse matvarer (potetskall, mais, gulrøtter, løkskall) ned i søppelavfallet. De vikler rundt bladene og skader motoren. Kast dem i kompost i stedet.
    • Kast fett i en beholder i stedet for å helle det ned i avløpet. Kast beholderen først etter at fettet har stivnet.
    • Sørg for at vannet renner når du mater matrester til avfallshåndteringen. Sitrusskall er flott for å fikse en stinkende søppelavfall.
    • Tørk av fete panner før du vasker dem.
    • Hvis det er problemer med søppelavfallet, må du ikke bruke oppvaskmaskinen.
    • Hvis du har flere som dusjer, må du bruke en silfilter for å fange hår
    • Unngå å skylle servietter, feminine produkter og andre ikke-oppløselige produkter ned på toalettet. Her er 12 ting du aldri bør skylle ned på toalettet.

    Populære videoer

instagram viewer anon