Do It Yourself
  • Sparer det virkelig å sette plast over vinduene dine?

    click fraud protection

    vindu3M

    Når du har å gjøre med gamle, trekkfulle vinduer, har du i hovedsak to alternativer: bytt dem ut eller forsegl dem med isolerende vindusfilm - a.k.a. plastfolie. Dette settet fra 3M- en leder innen forbrukerprodukter - isolerer opptil fem vinduer, og selskapet hevder at det senker oppvarmingskostnadene og sparer energi. Men er det sant?

    I følge Energy Star, regjeringsprogrammet som ble lansert av Environmental Protection Agency (EPA), er svaret ja. Avhengig av hvor du bor, forsegler lekkasjer i hele huset kan kutte strømregningene dine opp til 20 prosent. Nettstedet deres sier at for å fullt ut kjenne effekten av vindusisoleringssett - på huden din og i lommeboken-du må sørge for å krympe plastbeleggene. Du kan gjøre dette ved å bruke en varmekilde som en hårføner mens du installerer filmen.

    Hvis du ikke er sikker på om det er nødvendig med isolasjonssett for plastvinduer i hjemmet ditt, sier Energy Star at du skal passe på disse tegnene: "raslende vinduer, synlige hull rundt vinduet eller dørbekledning, merkbare skadedyr og støv som kommer inn gjennom hull eller hull i eller rundt vinduet eller døren, lukt fra utsiden som kommer inn i hjemmet og avskallende maling rundt vinduet eller døren ramme."

    Energy Star foreslår også disse testene:

    • Papirtesten: Lukk vinduet på et stykke papir og se om det lett beveger seg frem og tilbake; dette indikerer at den ikke lukker tett nok. I et tilfelle som dette, anbefales værstriping.
    • Røkelsestesten: Tenn en røkelsespinne, og hold den ved siden av sømmene eller rammen på vinduet ditt. Vekker røyken i en bestemt retning? Hvis det favoriserer den ene siden, har du mest sannsynlig lekkasje.

    Hvis du vil være ekstra forsiktig, kan du leie en profesjonell til å komme bort og gjøre en hjem energirevisjon.

    I mellomtiden, her er 50 flere enkle måter du kan spare på energikostnader hjemme.

    Hvis du vil ha mer informasjon om energisyn i hjemmet, kan du sjekke ut denne guiden.

    Foto: Hilsen av 3M

    Populære videoer

instagram viewer anon