Do It Yourself
  • Sikkerhetstips for romvarmer

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Romvarmere kan øke hjemmets varme, men de kan forårsake brann hvis du ikke er forsiktig. Her er 10 sikkerhetstips for romvarmer for å holde deg, familien og hjemmet ditt trygt.

    romvarmerEvgen_Prozhyrko/Getty Images

    EN romvarmer kan være en enkel og effektiv måte å varme hjemmet ditt på, men romvarmere har noen risiko. De Det rapporterer National Fire Protection Association at romvarmere er ansvarlige for 43 prosent av husbranner i hjemmet og 85 prosent av dødsfallene ved oppvarming av brann.

    Det er de dårlige nyhetene. Den gode nyheten er at fare for brann går betydelig ned hvis du kjenner til de følgende 10 tipsene til oppvarming av romvarmer. Denne videoen om romoppvarmere vil også hjelpe:

    Sjekk romoppvarmerens sikkerhetssertifiseringer

    Velg en romvarmer med en sikkerhetssertifiseringsetikett fra en respektert uavhengig testorganisasjon, for eksempel Underwriters Laboratories, Intertek eller CSA Group.

    Disse er ting du bør vite når du bruker elektriske romoppvarmere.

    Sørg for at romvarmeren har sikkerhetsfunksjoner

    Velg en romvarmer som slår seg av automatisk når den begynner å bli for varm eller velter.

    I tillegg gjør det aldri vondt å ta ekstra tiltak for å lære hvordan du forhindrer hjemmebranner.

    Ikke bruk skjøteledninger og strømledninger

    Forlengelseskabler og strømledninger kan overopphetes og forårsake brann når de kobles til en romvarmer. Spill det trygt ved å koble romvarmeren direkte til en stikkontakt. Derfor bør du ikke koble romvarmere til strømuttak.

    Plasser romvarmeren fra Harm's Way

    Hold romvarmere minst tre fot unna alt som er brannfarlig, for eksempel gardiner, tepper, senger og klær. Unngå også å plassere varmeovner på teppet eller i områder med mye trafikk der de kan utgjøre en snublingsfare.

    Hold barn og kjæledyr borte fra romoppvarmere

    Plasser romoppvarmere der barn og kjæledyr ikke kan komme til dem. Bruk en barne- og kjæledyrsikker port, hvis nødvendig.

    Plasser romoppvarmere på en jevn overflate

    Romvarmere bør plasseres på flate, jevne gulvflater for å unngå farlige velter. Sørg for å lære disse 10 farer du ikke har tenkt på hjemme.

    Ikke skjul romvarmerledninger

    Å kjøre ledningen til en romvarmer under et teppe, teppe eller møbel utgjør en brannfare.

    Slå av romvarmeren når du ikke kan overvåke den

    Slå av romvarmeren før du legger deg. Sørg alltid for at du er i samme rom som romvarmeren eller i det minste kan holde øye med den mens den kjører.

    Trekk støpselet på for varme varmeovner

    Hvis romvarmeren eller strømledningen er varm å ta på, slår du den av og trekker ut kontakten ASAP. Ikke koble til romvarmeren igjen før du har hatt en apparat reparatør sjekk det ut. Eller, hvis du har hatt romvarmeren en stund, bør du vurdere å bytte den. Ikke doner overopphetingsoppvarmeren til en veldedig organisasjon eller legg den utenfor gratis.

    Inspiser romoppvarmeren din regelmessig

    Erstatt enhver romvarmer med en sprukket eller flosset ledning, skadede tenner eller løse forbindelser.

    Disse tipsene skal bidra til å forhindre brann i en romvarmer. Likevel skjer ulykker, og derfor er det viktig installere røykvarslere i ditt hjem og til test dem ofte.

instagram viewer anon