Do It Yourself
  • Hva er den beste malingen for møbler?

    click fraud protection

    1/7

    Å male en stolGuido Mieth/Getty Images

    Hva er den beste malingen for møbler?

    Det er en kreativ og enkel måte å fornye og fornye din hjemmedekorasjon:Mal et møbel! La oss gå gjennom velge riktig maling først, for hvis du tar feil, vil du sannsynligvis ikke være lykkelig til slutt.

    Det er to hovedtyper typer møbler: Alkyd (oljebasert) og latex/akryl (vannbasert).

    Oljebasert

    • Tilbyr god utholdenhet;
    • Tørker til en hard finish;
    • Ideell for metall;
    • Tar lengre tid å tørke;
    • Kan gulne med alderen;
    • Inneholder løsemidler som er skadelige for miljøet.

    Vannbasert

    • Best for tre;
    • Trenger priming først,
    • Enkel å påføre;
    • Mindre holdbar;
    • Tørker raskt;
    • Lav eller ingen flyktige organiske forbindelser (VOC).

    Ting du bør vurdere når du velger møbler

    Flate

    Er møblene du maler laget av tre, metall eller laminat? Dette er nummer én når du skal bestemme hvilken type maling du skal kjøpe.

    Innendørs vs. Utendørs bruk

    For innemøbler fungerer latex eller oljebasert maling godt, og det er mange fargevalg.

    Når du jobber med utemøbler eller baderomsmøbler,

    der fuktighet ofte er et problem, Mulholland Works, Inc. eier Shawn Mulholland anbefaler å forberede enhver overflate som er infisert av mugg og mugg ved å vaske med en løsning av blekemiddel (20 prosent) og vann (80 prosent). Etter tilstrekkelig tørketid, puss lett og fyll etter behov.

    Mulholland foreslår også å velge maling med et formbestandig tilsetningsstoff. "Meldugg vil hjelpe til med å forhindre mugg og mugg i å komme tilbake i fremtiden," sier han.

    Glans

    Både olje- og vannbaserte malinger tilbyr matt (flat), sateng, halvblank og blank finish. Flat overflate er ikke så vaskbar, noe som gjør dem mindre enn ideelle for møbler med høy bruk. Hvis du bestemmer deg for å velge en matt maling (se krittmaling nedenfor), og legger til en lav glans beskyttende toppstrøk vil forbedre holdbarheten og levetiden til stykket ditt sterkt.

    Pro tips: Jo blankere malingen er, desto lettere er den å rengjøre.

    Søknadsmetode

    • Børste: Skaper en håndmalt, strukturert effekt. Best for presist eller detaljert maling.
    • Rulle: Mindre tidkrevende og ideelt for å male møbler med store, flate overflater som skapdører, bordplater og benker.
    • Sprøyte: Gir jevn dekning uten penselstrøk. Lettere å påføre på møbler med spindler, trinn osv.

    Koste

    Det er liten tvil om at investering i maling av høyere kvalitet lønner seg. Premium -merker går jevnere, dekker overflater bedre (krever færre strøk) og utmerker seg i skjulte overflatefeil i forhold til maling av lavere kvalitet.

    En liter vannbasert akrylmaling vil koste deg fra $ 15 til $ 30. For oljebasert emaljemaling, forvent å betale mellom $ 20 og $ 40 per liter.

    2/7

    majisk malingvia amazon.com

    Beste møbelmaling for alle formål

    Majic Paints DiamondHard RePurpose Emalje er perfekt for ethvert møbel fordi det holder seg til praktisk talt alt - metall, PVC, plast, mur, murstein, glass, fliser, vinyl og mer. DiamondHard er også lett å påføre, etterlater en glatt, sateng finish, fungerer innendørs og utendørs og er tilgjengelig i 10 flotte farger. I tillegg gjør det alt uten sliping eller grunning. Fantastisk!

    Morsomt faktum: DiamondHard RePurpose Emalje ble brukt til å male Big Bat -prosjektet på Louisville Slugger Museum i Louisville, Kentucky. Hvor kult er det?

    Handle nå

    3/7

    beskyttende emaljevia amazon.com

    Beste oljebaserte maling for møbler

    Rust-Oleums Stopper rust Beskyttende emaljemaling er penselversjonen av selskapets klassiske sprayemalje, oljebasert formel. Det skaper et beskyttende belegg for å lage bord, skap og endebord ser nytt ut igjen.

    En liter dekker opptil 90 kvm. ft. og tar to til fire timer å tørke på alle overflater, fra tre til metall. Slitesterk og hard som negler, den bekjemper fading, flis, dings og slitasje samtidig som den gir langvarig rustforebygging.

    Handle nå

    4/7

    valspar malingsgrunningvia lowes.com

    Beste maling for utemøbler

    Valspar Duramax utvendig maling og grunning bindinger og primtall i et enkelt trinn og gir et utmerket skjold mot vær, UV -stråler og ekkel mugg og mugg. Denne malingen motstår også sprekker og avskalling, kan påføres med pensel, rull eller luftfri sprøyte, og rydder opp med såpe og vann.

    En Lowes anmelder elsket hvordan den utførte, og skrev: "Denne malingen er fantastisk. Den dekker godt og kjører ikke. jeg malte bikube bokser og ble imponert over den lave lukten. Bier er veldig følsomme for lukt, og det var ikke noe problem. ”

    Duramax kommer i en fargbar base for å gjengi et beskyttende og dekorativt belegg som vil gjøre din utendørsmøbler til mesterverk i bakgården.

    Handle nå

    5/7

    spraymalingvia amazon.com

    Beste spraymaling for møbler

    Lovende en satengjevn finish og suverent innendørs/utendørs rustbeskyttelse, Krylon COLORmaxx Spraymaling og grunning gir enestående dekning for flere Oppussing og håndverksprosjekter.

    Mye mer tilgivende enn mange pensler, Krylon er formulert for bruk på tre, metall, flett, plast, lerret, skum og mer. Den store aerosol -applikatorspissen gir malere fleksibilitet til å spraye i omtrent hvilken som helst vinkel for rask og presis dekning. Den etterlater seg en robust, hard finish som tåler tøff bruk.

    Krylon COLORmaxx har vært en pålitelig produsent av spraybelegg siden 1947, og tilbyr forskjellige lyse, strålende fargetoner som hjelper deg med å gjenopprette, oppdatere og fargelegge ethvert møbelprosjekt.

    Handle nå

    6/7

    krittmalingvia amazon.com

    Beste krittmaling for møbler

    For å legge til en nødlidende, hjemmespunnet stemning å bar eller ferdig vintage møbler, Rust-Oleum Ultra Matte Interiørkalkmaling er et vakkert og allsidig valg.

    Laget av kalsiumkarbonat, talkum og pigment, dette krittmaling gir høy vedheft til de fleste overflater - tre, metall, glass, keramikk, laminat og lerret. Det krever lite forberedelsestid eller priming. Påført med pensel, rull eller sprøyte, gir dette produktet utmerket dekning i ett eller to strøk, maks.

    Denne krittmalingen tørker også raskt og sliper lett for å skape det populære innbygde utseendet. Og den er tilgjengelig i mange trendfarger å lage et enestående stykke som kan bli et familiearv.

    Handle nå

    7/7

    melkemalingvia amazon.com

    Beste melkemaling for møbler

    Ofte forvekslet med krittmaling, hva gjør Miss Mustard Seed's Milk Paint forskjellig er måten den absorberes på overflaten av uferdig treverk, noe som gjør det usannsynlig å flis eller flass. Den inneholder fem enkle, naturlige ingredienser: melkeprotein (kasein), kalkstein, leire, kritt og pigmenter. Den er ideell for fargevasking av porøse treoverflater, gips og gips.

    Låner en mindre ugjennomsiktig kvalitet til møbler, Miss Mustard Seed melkemaling gir en subtil dybde og rødme i fargen (ikke ulikt flekk) som lar det naturlige trekornet se gjennom. Den er tilgjengelig i pulverform, slik at du kan blande, med like deler vann, så mye du trenger for maleroppgaven. Når den er blandet, holder den seg fersk i kjøleskapet i opptil en uke.

    Handle nå

instagram viewer anon