Do It Yourself
  • Hva du bør vite om termiske gardiner

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Når det er på tide å vinterføre hjemmet ditt, er termiske gardiner en kostnadseffektiv og energieffektiv måte å ta av.

    Windows kan være et av de største problemene når det gjelder varmetap i hjemmet ditt. De lar dyrebar varme unnslippe utenfor og lar frostluft sive innendørs. Termiske gardiner holder ikke bare familien varm og toasty gjennom lange, mørke vintre, de kan også spare deg for hundrevis av dollar på din varmeregning. Her er hva du trenger å vite om termiske gardiner.

    På denne siden

    Hva er termiske gardiner?

    Termiske gardiner er spesialiserte gardiner som fungerer som de første forsvar mot utkast

    og varmevekslingen innendørs/utendørs rundt vinduer. De er laget av to, tre eller fire lag med materiale, og er designet for å hemme mengden varme som passerer gjennom vinduer og glassdører. Termiske gardiner fungerer som en buffer og danner et beskyttende lag som isolerer deg mot kulden.

    Fungerer termiske gardiner?

    Ja. I følge det amerikanske energidepartementet, energieffektivt vindu belegg kan redusere mengden varme som beveger seg gjennom vinduer betydelig. Det er anslått at så mye 30 prosent av a hjemmets energi kan slippe unna på denne måten! Termiske gardiner fungerer ved å skape en barriere mellom glassruter og interiøret i hjemmet ditt.

    Vanligvis er termiske gardiner laget av flere lag stoff: dekorativt, varmeblokkerende skum, ikke-pustende/dampstoppende og noen ganger reflekterende film. Sammen fanger disse foret gardinene varmen inn og blokkerer kulden.

    Når du skal bruke termiske gardiner

    Hvis du bor i et område som opplever kalde vintre, kan du ha stor fordel av å investere i termiske gardiner. For huseiere som er plaget med trekkfulle vinduer, termiske gardiner er spesielt viktige for å gi deg lettelse fra høye drivstoffkostnader da de bidrar til å skape et behagelig miljø for deg og din familie.

    Profftips: Sjekk R-verdien, en måling av et materiales evne til å motstå varmestrøm fra den ene siden til den andre. Jo høyere tall, desto bedre isolasjon.

    Typer og stiler av termiske gardiner

    Ferdig eller tilpasset (du kan lage dem selv), termiske gardiner fungerer fra innsiden til isolere hjemmet ditt. For det meste er de laget av tykt, innendørsvendt dekorativt bomull, ull eller polyestermateriale, etterfulgt av et lag akrylskum og et pustende lag som stopper kondens og fuktighet fra å danne.

    Termiske gardiner finnes i forskjellige stiler for å komplimentere innredningen din. De kan henges gjennom stenger, på ringer, ved kroker eller gjennom grommets. En enkel gjør-det-selv-løsning er å henge to gardiner sammen for å skape et luftrom som hjelper til med å opprettholde rommets temperatur.

    Profftips: Ikke forveksle termiske gardiner med solgardiner, som er designet for å blokkere varmen om sommeren.

    Slik installerer du termiske gardiner

    Før kjøpe gardiner, måle vinduene dine og sørg for at det er rikelig med materiale å strekke ut på hver side og under. Ikke glem å legge til ekstra lengde slik at forhenget strekker seg ut på gulvet (så kald luft ikke kan komme inn under), og sørg for at gardinene overlapper hverandre i midten.

    Heng gardinet nær taket og så tett som mulig til vinduene for best mulig isolasjonsytelse. Når du bestemmer deg for hvilke vinduer du skal dekke, prioriter den nordvendte siden av hjemmet ditt.

    Profftips: Ved å bruke krokbøyle eller magnetbånd for å feste gardinene på veggen, unngår du lekkasje.

instagram viewer anon