Do It Yourself
  • DIY reparasjon av betongsprekk

    click fraud protection

    Trinn 1

    Slik reparerer du sprekker i betong: Skjær et spor på begge sider av den sprukne betongen

    Skjær et meiselspor

    Skjære

    Ved å bruke et diamantblad på sirkelsagen, kutter du et 1/2-in. -Dyp spor langs hver side av sprekken. Bruk et N-95 åndedrettsvern og slå på en vifte for å blåse betongstøvet ut av garasjen. Chip ut den sprukne delen med en maul og kald meisel.

    Betongsprekker er forårsaket av ekspansjon sidelengs, dårlige dreneringsforhold eller sedimentering av jord under betongen. Hvis betongen din er like høy på begge sider av sprekken, kan du fikse den selv. Men du må forstørre sprekken (Foto 1). Vask deretter området og skrap av overflødig vann før du påfører fyllstoffet i betongsprekk. Fyll med en polymermodifisert sement, for eksempel Quikrete betong-resurfacer nr. 1131. Sprekken vår var bred og dyp, så vi meislet ut hele åpningen og fylte den på nytt (bilder 2 og 3). Imidlertid, hvis den ene siden av sprekken er lavere, ring en ekspert for å diagnostisere og fikse det underliggende jord-/dreneringsproblemet. Deretter kan du enten erstatte den sunkne delen eller ringe et mud-jacking-selskap for å heve den.

    Tetting av betongsprekker

    Trinn 3

    Slik reparerer du sprekker i betong: Fyll ut åpningen i sprukket betong

    Fyll sporet med betong

    Fylle

    Tilsett latex -modifikator til vanlig betongblanding og pakk den inn i kanalen. Fyll til innen 1/2 tommer. av den opprinnelige høyden. La det sette seg opp i noen dager, og fyll deretter med resurfacer. Etabler en solid base for resurfaceren ved å fylle åpningen med betong og la den tørke (se foto 3).

    Overføring av garasjegulv: Fest et garasjegulv med hull

    Trinn 4

    Slik reparerer du sprekker i betong: Legg til resurfaceren

    Spred resurfaceren

    Spre

    Hell betongoppløsningsblandingen i sprekken og glatt ut med en gummiskraper. Fjær kantene for å få det beste utseendet. Tilsett vann i resurfacer -blandingen for å få konsistensen av pannekakedeig til fyllstoffet i betongsprekk. Fyll deretter resten av sporet og glatt det over.

    Hvordan tette betong

instagram viewer anon