Do It Yourself
  • Slik rengjør du en dusjliner

    click fraud protection

    Plast-dusj-gardin-foringvia Amazon

    Det tar ikke lang tid før en dusjforheng begynner å se slem ut, men vil du virkelig gå ut og kjøpe en ny hele tiden? Sannsynligvis ikke, og hvis du kan strekke det litt ut, desto bedre.

    Så hva kan du gjøre i stedet for å kaste bort en skitten gammel dusjforheng? Vask den i vaskemaskinen.

    Hvordan rengjøre en dusjforing

    Rengjør en dusjforing med bakesoda

    Bare fordi plastdusjgardinet eller foringen din blir skitten eller mugg, betyr ikke det at du må kaste den. Prøv å rengjøre den i vaskemaskinen med to badehåndklær på den milde innstillingen. Tilsett 1/2 kopp natron i vaskemiddelet under vaskesyklusen og 1/2 kopp eddik under skyllesyklusen. La det dryppe-tørke; ikke legg den i tørketrommelen.

    Se flere bruksområder for Baking Soda.

    Rengjør en dusjforing med blekemiddel

    Få mugg og mugg av dusjforhengene. Vask dem - sammen med et par badehåndklær (for å forhindre at plastgardinene krøller) - i varmt vann med 1/2 kopp klorblekemiddel og 1/4 kopp vaskemiddel. La vaskemaskinen gå i et par minutter før du legger den i. Sett dusjforhenget og håndklærne i tørketrommelen på den laveste temperaturinnstillingen i 10 minutter, og tørk deretter umiddelbart.

    Pass på at du ikke gjør noen av disse feilene når du rengjør med blekemiddel.

    Rengjør en dusjforing med eddik

    Rengjør de stygge muggflekkene av dusjforhenget av plast ved å legge det og et par skitne håndklær i vaskemaskinen. Tilsett 1/2 kopp vaskemiddel og 1/2 kopp natron i vasken, og vask det i varmt vann på maskinens vanlige syklus. Tilsett 1 kopp hvit eddik til den første skyllingen. Før maskinen går inn i sentrifugeringssyklusen, fjern gardinet og la det henge-tørket.

    Se flere bruksområder for eddik.

    Hvis dusjforhenget ditt ikke er til å spare, hent en ny på Amazon.

    I tillegg kan du se flere hemmelige rengjøringstips fra proffene i videoen nedenfor.

    Hvert produkt er uavhengig valgt av våre redaktører. Hvis du kjøper noe gjennom våre lenker, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon.

instagram viewer anon