Do It Yourself
  • 7 ting som kan skje hvis du sover på en gammel madrass

    click fraud protection

    1/7

    Vevfizkes/Shutterstock

    Du kan utvikle allergier mot støvmidd

    Bill Fish, medgründer av tuck.com og en sertifisert søvncoach, sier at det er en sjanse for at støvmidd kan være et problem hvis du sover på en gammel madrass. "Målet vårt bør være å tilbringe en tredjedel av livet på madrassen vår, da det betyr at vi får den anbefalte syv til ni timers søvn om natten," sier han. "Imidlertid avgir kroppen vår død hud og naturlige oljer som kan være tiltalende for støvmidd." Fisk bemerker at støvmidd kan være et problem for alle madrasser, men jo eldre madrassen er, jo flere midd kan du anta som kan være et reelt problem for allergi lider og personer med astma. John D. Ramirez Jr., DC RN DACNB, fra Florida Orthopedic Institute i Tampa legger til at disse middene også er en potensiell fare for personer med hudsykdommer som eksem. Det er spesielt støvmiddeskitt som er svært allergifremkallende, Det melder CNN. Her er måtene du sannsynligvis sover feil.

    2/7

    inhalatorDmitry Galaganov/Shutterstock

    Din astma kan bli verre

    Noah Siegel, M.D, en styringssertifisert søvnlege ved Harvard og otolaryngolog, sier at mennesker som lider av støv allergi eller allergisk astma kan oppleve nesestopp og pusteproblemer i luftveiene mens du sover på en støvete gammel madrass. "Vanlig gammel astma har det vi kaller døgnrytme, og det pleier å fungere om kvelden og natten," sier Dr. Siegel. "Deretter legger du til miljøpåvirkninger knyttet til madrassen og du blir fornærmet av skader der." Cynthia Bodkin, MD Indiana University Health nevrolog og søvnmedisinsk lege, legger til at sover på en gammel madrassen vil ikke direkte forårsake astma om natten, men det kan forverre symptomene for de som har tilstand. Pluss: Lag din egen renere med enkle ingredienser.

    3/7

    formMaliflower73/Shutterstock

    Du kan sove på mugg

    I følge Skifer, etter åtte år blir madrassen tyngre etter å ha samlet støv, døde hudceller og liter svette. Dr. Siegel sier at fuktproblemer fra svette kan forårsake mugg i en madrass, og dermed potensielle allergier. "Mugg er en mulighet for noe som, som et resultat av en gammel madrass, potensielt kan påvirke pusten og helsen din," sier Dr. Siegel. "Mugg er en vanskelig allergi å identifisere tydelig, det er mange forskjellige typer, men noen kan være virkelig allergiske mot det, eller de kan være følsomme." Her er tingene soverommene til gode sovende har til felles.

    4/7

    fyrtommaso79/Shutterstock

    Du kan oppleve rygg- eller nakkesmerter

    "Nakke- og korsryggsmerter er en vanlig klage på grunn av mangel på støtte fra en gammel madrass," Todd Goldman, som har vært kiropraktor i 22 år, sier. Spesielt stresser det å sove på en gammel og ikke -støttende madrass leddbånd, sener og ledd i ryggraden, sier Goldman. Etter hvert som madrassen blir eldre, blir den mykere og mindre støttende for ryggraden, legger den til Kavita Sharma, M.D. en styrelsertifisert smertestillende lege med ti års erfaring med behandling av pasienter i New York. Dette betyr at det blir vanskeligere å opprettholde riktig holdning om natten. "Å opprettholde riktig holdning er nyttig for å dempe smerter i korsryggen," sier Sharma. Disse er de beste søvnposisjonene for personer med ryggsmerter. Pluss: Dette er topp 100 rengjøringshacks for ditt hjem.

    5/7

    fjærerPavel Mirchuk/Shutterstock

    Du kan være mer stresset

    EN studere sammenlignet søvnkvaliteten og stressrelaterte symptomer mellom personer som sover i eldre senger mot nyere. De fant at nye sengesystemer økte søvnkvaliteten og reduserte ubehag i ryggen-faktorer som kan redusere stressrelaterte symptomer. På samme måte er stress og søvn ofte knyttet sammen. Understreke hindrer mange voksne i å få den søvnen de trenger, og mangel på søvn kan bidra til stress. Så hvis din gamle madrass gjør det vanskelig for deg å sove, kan stressnivået øke og skape en syklus.

    6/7

    hjernetoysf400/Shutterstock

    Hukommelsen din kan lide

    Hvis du har problemer med å sove på en gammel madrass, kan hukommelsen også lide. Dr. Siegel sier at en av søvnfunksjonene er hukommelseskonsolidering. Og hvis du er ukomfortabel om natten på grunn av en gammel madrass, skjer det ikke i optimal grad. REM -søvnstadiet er spesielt kjent for å hjelpe oss med å beholde informasjon. En studere hadde to grupper mennesker utført den samme oppgaven. Halvparten av gruppen fikk deretter sove før de fullførte oppgaven igjen. De som sov, klarte å fullføre oppgaven bedre andre gang siden de beholdt den tidligere informasjonen bedre. Har du noen gang hørt om svensk dødsrengjøring? Her er det du trenger å vite.

    7/7

    sengKristi Blokhin/Shutterstock

    Kort sagt, du kan få mindre eller dårlig kvalitet-noe som kan føre til mange andre helseproblemer

    Ifølge Dr. Bodkin er dårlig søvnkvalitet av enhver årsak forbundet med søvnighet på dagtid, problemer med konsentrasjon, hjertesykdom, hypertensjon, hjerneslag, diabetes, depresjon og vektøkning bare for å nevne en få. I mellomtiden har det nok søvn mange helsemessige fordeler inkludert et styrket immunsystem, forebygging av diabetes type 2 og vektkontroll. Dr. Siegel legger til at søvn er på tide for kroppen din å komme seg - så sørg for at du er komfortabel. Hvis en gammel madrass reduserer søvntiden, kan det være verdt å investere i en ny. Deretter sjekker du ut de rare tingene som kan skje med kroppen din mens du sover. Er du kjæledyrseier? Dette er rengjøringstipsene hver hund og kattperson burde vite.

instagram viewer anon