Do It Yourself
  • Hvordan bli kvitt føflekkensyrer fra plenen din

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Mole crickets er en av de mest ødeleggende skadedyrene i gresset i det sørøstlige USA. Slik sender du dem pakking før de ødelegger plenen din.

    Mole -kritikere tilfredsstiller en umettelig appetitt på ømme gressrøtter og skudd ved å tunnelere under gress, og hvert år ødelegger plener over det sørøstlige USA.

    “Små tunneler dukker opp i nærheten av jordoverflaten eller a svampete følelse på plenen din kan være symptomer på føflekker, sier Drew Wagner, teknisk sjef for Sod Solutions. “Gresset blir til slutt brunt og dø i disse områdene. "

    Selv om du kan begynne å legge merke til tegn på føflekkrikketangrep tidlig på våren, er disse irriterende dyrene mest aktive - og ødeleggende - i slutten av august til oktober. Dette er gode nyheter fordi det gir deg tid til å gripe inn og stoppe dem i deres spor. Følg tipsene våre nedenfor for hvordan du overvåker for føflekkrickisser og redder plenen din fra et angrep.

    På denne siden

    Hva er Mole Crickets?

    Mole crickets - også kjent som cricket moles, plen crickets eller flying moles - er en vanlig torvgress skadedyr i det sørøstlige USA. Voksne vokser til mellom en og to centimeter lange, varierer i farge fra lys til mørk brun, og sport store føflekk-lignende frontklør for å grave under overflaten av jord.

    Disse ødeleggende inntrengerne starter livet som egg og sykler vanligvis gjennom en generasjon i året, eller to generasjoner i den lengre varme årstiden i de sørligste delstatene.

    Voksne føflekker crickets overvintrer i sine underjordiske tunneler, og dukker opp for å parre seg om våren. Hannene dør etter parring, mens hunnene graver dypt i jorden for å legge opptil 150 egg før de dør selv. Disse eggene klekkes omtrent tre uker senere. På slutten av våren begynner de utviklende føflekkrikket -nymfer å tunnelere og mate på gressrøtter og skudd.

    Selv om de tilbringer mye av tiden sin i underjordiske huler, kan voksne føflekkersyrer fly og tiltrekkes av lys. De er nattlige, og du kan se en om natten i nærheten av deg utendørs belysning.

    Typer av føflekker

    Mole crickets tilhører familien Gryllotalpidae, sammen med gresshopper, gresshopper og normale sirisser. Det er mange innfødte og introduserte arter i USA, men de vanligste og destruktive er:

    • De nordlig eller vanlig føflekkricket (Neocurtilla hexadactyla);

    • De krøllete føflekkricket (Scapteriscus vicinus);

    • De kortvinget føflekkricket (Scapteriscus forkortelse);

    • De sørmole cricket (Scapteriscus acletus).

    Hvordan ødelegger føflekkricketer plenen din?

    Det er to måter en muldvarp cricket angrep kan skade plenen din, skape skjemmende brun og døde flekker.

    For det første svekker og dreper muldyrsyrene torvgress ved å mate på røtter og skudd, spesielt på slutten av våren og forsommeren når nymfer går gjennom smeltetrinnene. For det andre, ved å grave gjennom overflatelaget av jord, skyver føflekker sirene bakken opp i små rygger. Det øker fordampningen av overflatefukt, forstyrrer spirende frø og ødelegger gressrøttene.

    Tegn på føflekker

    Ifølge Wagner indikerer tre viktige tegn at føflekker har hatt bosatt i gården din. Disse må overvåkes for å unngå en befolkningseksplosjon:

    1. Tunneler som presser opp jord og gress;

    2. Brunt og døende gress;

    3. Små jordhauger med en synlig åpning hvor føflekker syrner legger egg om våren.

    Wagner foreslår en enkel teknikk for å bekrefte tilstedeværelsen av føflekker. "Legg til en til to gram oppvaskmiddel i en liter vann og mette det mistenkte området," sier han. "Dette burde raskt avsløre både umodne og voksne føflekker. Når de kommer opp til overflaten."

    Når du kan bekrefte at disse skadedyrene er i nærheten, må du handle raskt for å unngå ødeleggende angrep. Du må kvitte deg med de ødeleggende nymfene ASAP før skader er synlige for det blotte øye.

    Identifiser voksenaktivitet om våren for å finne ut hvor egg kan være. Selv om behandle plenen din for voksne tidlig på våren kan redusere tunneling og egglegging, følge opp med nymfe -behandlinger på slutten av våren og forsommeren når insektene er nylig klekket og sårbare. Dette er viktig for å unngå gjentakelse senere på året.

    Hvordan bli kvitt føflekker

    Du kan velge naturlige eller kjemiske metoder bli kvitt føflekken din sirisser:

    • Naturlige metoder. Nematoder (ormlignende parasitter) kan brukes til å behandle føflekker. Wagner foreslår denne typen nematodeprodukt, som kan være effektive på sensommeren og tidlig på høsten.

    • Kjemiske behandlinger. Flytende eller granulert insektmidler kan være effektivt så lenge produktet gjennomsyrer jorden. "Viktige aktive ingredienser for mole cricket insektmidler er bifenthrin, karbaryl, imidakloprid, gramma cyhalotrin, deltametrin og permetrin," sier Wagner. “Høsten er en kritisk tid for påføring av insektmidler for å tynne befolkningen før de overvintrer dypt i jorden. Hvis en angrep blir fanget på slutten av våren, kan insektmidler imidlertid også være effektive i begynnelsen av juni og juli når voksne er aktive. "

    Hvordan forhindre føflekker i å komme tilbake

    Den beste måten å sikre at føflekkrickisser er borte for godt? Regelmessige behandlinger med et gjenværende forebyggende produkt eller føflekk cricket agn som inneholder imidakloprid eller en syntetisk pyretroid. Husk at tidspunktet for behandlingene er avgjørende for å fange føflekkrisene når de er svakest.

    Mole crickets tiltrekkes også av lyse utvendige lys. Så hold lysene av når du ikke trenger det, eller bytt til gule insektlys eller natriumdamplamper.

    Rebecca Winke
    Rebecca Winke

    Rebecca Winke flyttet til Italia fra Chicago i 1993 og tok kort tid etter et dypt dykk til landsbygda ved å renovere et viltvoksende middelaldersk steinhus og drive det som B&B i 20 år. I dag bruker hun tiden sin på å skrive om reiser, kultur og mat (det er tross alt Italia!) For publikasjoner som The Telegraph og Italy Magazine, samt grublet på de merkelige vindene som blåste en urban vegetarianer til en gård i Umbria.

instagram viewer anon