Do It Yourself
  • Hvordan bli snekker

    click fraud protection

    Snekkere er etterspurt. Hvis du er interessert i en karriere i bransjen, er det du trenger å vite om hvordan du kan bli snekker.

    Geber86/Getty Images

    Ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics (USBLS), er snekkerarbeid en av de mest etterspurte jobbene i alle bransjer. USBLS spår at mer enn 50 000 nye snekkerjobber vil åpne mellom 2018 og 2028.

    Hvorfor så mye behov? Boligbysten/finanskrisen i 2008 fikk mange byggehandlere til å omskole seg til andre karrierer. Og med anleggsarbeid stagnert, så unge mennesker som kom inn i arbeidsstyrken generelt etter muligheter på andre felt. Disse omstendighetene dekker bordet for en alvorlig mangel på kvalifisert arbeidskraft i byggebransjen, og åpner mulighetene som nå finnes.

    På denne siden

    Hva gjør Snekkere gjør?

    Snekkere jobber vanligvis med trebaserte materialer ved bygging av boliger og næringseiendom. De innrammer interiør, setter vinduer og

    spesialiserer seg på ferdigarbeid,  samt arbeid i skapbutikker. Snekkere kan også bli kvalifisert til å gjøre relaterte arbeider som taktekking og isolasjon.

    Fysiske krav til snekring inkluderer tunge løft, rekkevidde, klatre stiger og stillaser, bruk av elektroverktøy og utstyr, og hyppig kneeling og bøyning. Arbeidere blir ofte utsatt for elementene på arbeidsplassen.

    Gjennomsnittlig lønn for snekkere

    USBLS viser medianinntekten for amerikanske snekkere i 2018 til $ 46 590, selv om dyktige, erfarne snekkere kan ha mye mer. Data levert av Wisconsin Indianhead Technical College (WITC) antyder at typisk startlønn for en snekker som nettopp har fullført opplæringen er $ 18 til $ 21 per time.

    Nødvendige snekker kvalifikasjoner

    Minimumskvalifikasjoner for å bli snekker inkluderer et videregående eller likestillingsdiplom. Mange arbeidsgivere foretrekker en kandidat med førerkort. For å gå inn i akselererte opplæringsprogrammer, vil kandidatene sannsynligvis trenge å demonstrere grunnleggende ferdigheter i matte og kommunikasjon gjennom en egnethetstest. Og å samle litt relatert arbeidserfaring viser arbeidsgivere at kandidaten har ekte interesse og motivasjon for å lykkes.

    Selv om det er mulig å komme inn døren uten trening eller erfaring og jobbe deg opp, er det noen ulemper denne ruten, ifølge Deb Kutrieb, assisterende dekan ved WITC, som overvåker skolens læreplan for teknologi og industri. De uten opplæring eller erfaring begynner vanligvis med en lavere lønnsskala. Noen kan også bli sittende fast i en bestemt oppgave og ikke utvikle den avrundede kunnskaps- og erfaringsbasen som trengs for å gå over til en lederstilling eller starte sitt eget selskap. Snekring er tøft, fysisk arbeid som mange mennesker ikke kan gjøre etter flere tiår.

    Utdanning og opplæring

    Det finnes flere veier for de som driver formell opplæring. Noen videregående skoler tilbyr yrkes-/butikkklasser. Kutrieb sa at videregående elever kan komme tidlig i gang med et program som WITC’s Construction Academy. Selv om den praktiske erfaringen ikke teller med påkrevd arbeidserfaring i etterskoleopplæringsprogrammer, vil kurs teller mot krav til videregående skole og et sertifikat eller en tilknyttet grad ved akkreditert institusjon.

    Går på en teknisk skole

    Typiske programmer involverer et toårig program der studentene lærer ferdigheter som å lese blåkopier, utarbeide estimater og bestille materialer. De også utvikle grunnleggende kunnskap av felles byggekode og Arbeidsmiljø- og helseforvaltning (OSHA) retningslinjer.

    Selv om det også kan inneholde praktisk erfaring, som et husbyggingsprosjekt, inneholder disse programmene vanligvis ikke mye arbeidsplassopplevelse. Å gå på en handelsskole tar mindre tid enn å jobbe gjennom et læreprogram.

    Læretid

    Lærling representerer en annen opplæringsvei. Lærlinger, som jobber for et selskap under et vaktsomt øye til en handelsmann, investerer fire til fem år i intens opplæring. Aksept krever en verifisert arbeidsgiver som sponsor, en kvalifisert egnethetstestpoeng (noen ganger a referansepoeng på ACT er akseptert) og godkjenning fra en komité bestående av handelsmenn gjennom en intervju.

    I tillegg til å jobbe med samme timeplan som det vanlige mannskapet, tar lærlingene timene en eller to kvelder i uken betalt av arbeidsgiveren deres for å utvikle kunnskapen og erfaringen som kreves for å bestå en sertifiseringseksamen og bli en svenn snekker. Lærlinger signerer vanligvis en kontrakt om inngrep som skisserer programmet deres. Lønnen øker hvert år på lærlingens jubileum, og nærmer seg gradvis statens mandatstandard.

    Fordelene med et lærlingprogram inkluderer ingen utgifter til utdannelse og jevn inntekt mens du trener. Kandidatene betaler kun for lisensieringsexamen. Ulempen er at det tar lengre tid å fullføre programmet.

    En hybrid tilnærming

    Det finnes et program som kombinerer skole og læretid. I dette tilfellet varer programmet tre år med lærlinger som jobber heltid på et mannskap under oppsyn av en snekkermester, mens du deltar på en hel dag med klasser annenhver uke. Igjen, denne tilnærmingen krever samarbeid fra en arbeidsgiver.

    Karriereopprykk

    Journeyman -snekkere fortsetter å opparbeide dokumentert erfaring og kurs mot tømrermesterstatus, noe som forbedrer deres inntjeningspotensial. Noen steder tillater det dem å ha tilsynsansvar. Noen stater krever ikke at et kontraktselskap eies av en hovedhandler, men i så fall må en hovedhandler vanligvis være ansatt.

    Hvilken Veien til å velge?

    Tilnærmingen du tar avhenger av din personlige preferanse. Handelsskolen er en kortere tidsforpliktelse og gir en høyere startlønn. Studentene må imidlertid betale for utdannelsen. Lærlinger tåler en lengre tids forpliktelse, men betaler ingen andre kostnader enn de gjeldende statlige lisensavgiftene. De kommer frem fullt kvalifiserte og leder en svennelønn.

    Populære videoer

instagram viewer anon