Do It Yourself
  • Hva du bør vite om å legge til en dørfeier

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Har du en trekkfull ytterdør du vil fikse? En god dørfeier kan være løsningen. Her er hva du trenger å vite.

    På denne siden

    Hva er en dørfeier?

    Nei ytterdør tilbyr en fullstendig tetning mot kald luft, blåse snø, regn, skitt og skadedyr. Den eneste måten dette ville være mulig på er hvis døren dras på gulvet, noe som selvfølgelig ville gjøre det vanskelig å åpne og lukke. Det er hvor dør feier kan hjelpe.

    Disse enhetene kalles også trekkstoppere, og er smale barrierer av gummi, plast, børstelignende bust eller andre materialer designet for å hindre at kald luft og andre ting kommer inn i huset ditt under utsiden dører. De kommer i tre hovedstiler: stripe, bust og under-dør.

    Typer døråpninger

    Stripdør feier gir den beste kombinasjonen av effektivitet og bekvemmelighet. De er enkle å installere, tar ikke noe gulvplass og er smertefrie å bytte ut når de mister effektiviteten.

    Noen dør-feier i stripestil kommer med et klebende underlag som er ment å feste direkte til hver side av døren din. Andre er montert i stive metall- eller plastinstallasjonsførere som er festet til dørkanten. Uansett er tanken å montere dørfeieren i riktig høyde for å tillate forsiktig kontakt mellom båndet og gulvet ditt, uten å skape nok friksjon til å hindre dørens bruk.

    Børstehårsdør feier ligner konseptet på strip-style sweeps. Børstedør feier plugg plassen under døren din med en rad med fine børstelignende børster i stedet for massive strimler av gummi eller plast. Mindre friksjon ved åpning og lukking av døren er den største fordelen med børsten. Disse feiene fungerer vanligvis ikke like godt som feier i stripestil, spesielt for holde ute kald luft og feil.

    Feier under døren tilby den tetteste tetningen som er mulig mellom bunnen av døren og gulvet rundt. De har vanligvis en form som en "B", med de to runde brikkene vendt oppover, og som strekker seg nedover døren. Noen feier under døren er ofte laget av mykt skum og har en krokbånd for påføring på bunnen av døren for å forhindre glidning.

    Installere og vedlikeholde en dørfeier

    Dørfeier bør alltid påføres på utsiden av ytterdører. Dette forhindrer at snø, skitt og skadedyr av alle varianter samler seg under døren din.

    Dørfeier i stripestil med selvklebende bakside er det enkleste å installere. Bare ta av støtten og påfør feien på bunnen av døren med en hjelper, sørge for at det er nivå og i lett kontakt med gulvet. (Tegning av en lys blyantlinje på døren der toppen av feien skal gå hjelper.) Du må kjøre noen få skru inn døren hvis feien din er av typen med guide for å holde en stripe av plast, gummi eller bust materiale.

    Noen ganger kan det lett glides å feie under døren. Av og til må du ta døren av hengslene for å få disse på plass, spesielt hvis det er krok-og-sløyfearmering involvert.

    Når en dørfeier sprekker, bøyes eller blir skadet på en eller annen måte, er det like enkelt å bytte ut og fjerne den gamle og installere en ny.

instagram viewer anon