Do It Yourself
  • Er mulch trygt for hunder å spise?

    click fraud protection
    Rosie Wolf WilliamsRosie Wolf WilliamsOppdatert: juni 18, 2020
    Hunder som spiser mulchDydoDellaMura/Getty Images

    Mulch kan rydde opp i en hageseng, forhindre ugress og bidra til å beholde fuktighet. Men er det trygt for hunden din?

    • Facebook
    • Flipboard
    • Twitter
    • Pinterest
    • E -post

    Du tenker kanskje på å mulke hagestiene dine eller blomsterbed å rydde opp i utseendet og forhindre ugress. Mulching er en fin måte å beholde fuktigheten på varme, tørre dager. Men er mulch trygg for hunden din?

    Det overordnede svaret er nei. Mulch kan lages av mange forskjellige materialer, fra sedertre til avis til gummi. En hund kan spise den og ha det bra, men en annen kan bli alvorlig syk av samme type mulch. Det er risikabelt å la en hund spise mulch av hvilken som helst type, men visse mulcher er enda mer problematiske (og farlige):

    På denne siden

    De ser pinner

    Mulch med store strimler eller trebiter kan tiltrekke seg hunder like mye som den pinnen du kaster for dem. Det lukter godt og føles godt å tygge. Men de større og skarpere muldbitene kan skade hundens hals og forårsake tarm- eller mageobstruksjoner, noe som kan føre til en nødtur til veterinæren.

    Sjokolade i hagen

    Den jordiske lukten av mulch kan være tiltalende for hunder - det kan få dem til å knuse, og det kan forårsake problemer. Mulch laget av kakaobønneskall lukter deilig for mennesker og hunder, men det kan inneholde giftige forbindelser (teobromin og koffein) som kan skade hunden din. Heldigvis, tilfeller av mulch toksisitet hos hunder er sjeldne, og den attraktive lukten begynner å forsvinne etter noen få gode regnbyger.

    Giftig mugg

    Mulcher av hvilken som helst type kan inneholde plantevernmidler eller muggsopp som kan være giftige for hunden din hvis den spises. Kakaobønnemulk er utsatt for mugg, og andre typer mulch kan inneholde former som penitrem A og roquefortine som kan forårsake oppkast, diaré, skjelvinger eller anfall. En mer alvorlig toksisk reaksjon kan til og med være dødelig.

    Hva å gjøre

    Noen hunder vil spise hva som helst, så ingen mulch er helt trygg. Det er best å føre tilsyn med hunden din og forhindre at den spiser en mengde mulch, uansett type. Hvis du tror at hunden din har spist mulch, ring Animal Poison Control Center på 855-764-7661.

    Opprinnelig publisert: 18. juni 2020

    Rosie Wolf Williams
    Rosie Wolf Williams

    Rosie Wolf Williams er en forfatter i Vermont som har studiepoeng innen forretningsprofiler, veterinær og landbruk, naturlig helse, allmenn interesse, bil, maskinvare, DIY, innovasjon og trender. Hennes arbeid har dukket opp i USA Weekend, Energy Times, Costco Connection, Next Avenue og mange andre lokale og nasjonale publikasjoner. Hun er forfatteren av "The Thought of You: The Art of Being Alive!" og er en prisvinnende foredragsholder.

instagram viewer anon