Do It Yourself
  • Pro's Guide to Rotary Tools

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet kommisjon hvis du kjøper noe gjennom våre lenker. Vurderinger og priser er nøyaktige og varene er på lager fra tidspunktet for publisering.

    Tror du at et roterende verktøy bare har en plass i hjemmverkstedet? Lær hvorfor et roterende verktøy fortjener sin plass på arbeidsplassen.

    Langt fra hobbyverktøyene du kanskje trodde de var, roterende verktøy har flere profesjonelle applikasjoner som kan gjøre jobben din enklere ved å utfylle, eller til og med erstatte, flere andre verktøy du sannsynligvis allerede eier. Roterende verktøy kan kutte, slipe, bore, male, skjære og rengjøre nesten alle bygningsmaterialer, og de kan gjøre det med en viss presisjon og i trangere rom enn de fleste andre verktøy. Oppdag hvordan et roterende verktøy kan gi deg en profesjonell fordel, og hvorfor det fortjener en plass i verktøykassen.

    På denne siden

    Tilhører Rotary Tools på jobbområdet?

    Roterende verktøy var tidligere bare tilgjengelig med lavdrevne motorer som bare var egnet for småskala prosjekter og myke materialer. Den siste generasjonen av disse verktøyene har imidlertid betydelig større effekt- og hastighetsutganger enn deres forgjengerne, noe som gjør dem i stand til å jobbe med noen av de tøffeste byggematerialene som finnes på den gjennomsnittlige jobben nettstedet. Så svaret er, ja.

    EN pro-grade roterende verktøy vil ha en variabel hastighetsjustering mellom 5.000 og 35.000 o / min, slik at du kan kontrollere effekten avhengig av om du jobber med hardere eller mykere materialer, og om du trenger å være aggressiv eller detaljert. Deres kompakte størrelse gjør også roterende verktøy i stand til å få tilgang til og manøvrere i trange rom der andre verktøy ikke kan operere.

    Avhengig av biten du fester til verktøyet, kan du skjære gjennom løvtre, mykt tre, gips, aluminium, stål, plast, murstein, fliser og betong. Det er også flere vedlegg du kan bruke med et roterende verktøy som maksimerer funksjonaliteten på arbeidsplassen, for eksempel et rutebord og fresebase, rettvinklet vedlegg, skjæreførere, drill presse står og mer.

    Hvem trenger et roterende verktøy?

    Rotary -verktøy kan brukes i praktisk talt enhver handel, og applikasjonene deres er bare begrenset av fantasien din. Noen eksempler for hver handel inkluderer:

    • Snekkere kan slipe inne i trange hjørner og rundt komplekse kurver mer effektivt og praktisk enn med de fleste andre slipemaskiner, og et roterende verktøy kan brukes i stedet for store rutere når installere dør maskinvare eller profilering av skarpe trekanter.
    • Elektrikere kan skjære gjennom plast- og metallrør på trange steder, skjære gjennom gips til installere uttak og koblingsbokser (i stedet for å bruke en håndholdt gipsveggsag) og slip rust fra metalloverflater for å skape solide jordforbindelser.
    • Rørleggere kan kutte kobber-, PEX- og PVC -rør i trange rom, raskt og enkelt avgrense endene på kuttede rør, kutte av rørklemmer uten skade det underliggende røret og fjerne mineralforekomster fra beslag uten å stole på manuell kraft eller skade beslagene.
    • Fliser kan kutte fliser i keramikk, porselen og leire uten å måtte bruk en kvern, sirkelsag med diamantspissblad eller flis sag. De kan også stupe i fliser for avløp, og fjerne små deler av fugemasse enkelt og presist.

    Beste roterende verktøy for proffer

    • Beste ledning. De Dremel 4000 roterende verktøy er utstyrt med alle funksjonene en proff trenger å takle de tøffeste jobbene. Den har en motor med variabel hastighet som lar brukeren kontrollere effekten fra 5.000 til 35.000 o / min for arbeid på harde og myke materialer, og den leveres med bits for kutting, sliping og sliping. Inkludert er også et skjæreføringsfeste, slipeførerfeste og kantskjæringsutstyr. Alle disse funksjonene er plassert i et holdbart etui, slik at du trygt kan transportere og lagre roterende verktøy rundt arbeidsplassen.
    • Beste trådløse. Når du ikke vil slite med en strømledning, vil Dremel 8220 batteridrevet roterende verktøy tilbyr bærbarhet og kraft i en enkelt pakke. Selv om det ikke er så kraftig som noen modeller med ledning, har dette roterende verktøyet en 12-volts motor og en utgang med variabel hastighet som varierer mellom 5000 og 30 000 o / min. Det tar bare en time å fulladet og kan kjøre i opptil fem timer, avhengig av RPM -valget og dreiemomentet som påføres borkronen blir brukt. Den leveres med et skjæreføringsfeste, 28 bits, et plastkasse og en holdbar bæreveske.

    Beste roterende verktøybiter for proffer

    Å ha de riktige bitene for ditt roterende verktøy er avgjørende fordi de i stor grad bestemmer hvilken type materiale du kan jobbe med. Noen av de vanligste bitene inkluderer:

    • Skjærehjul, dorner og spiralformede kuttbiter for kutting.
    • Generelle, høyhastighets stål (HSS) og diamantbelagte bor for boring.
    • Slipebånd, skiver og skaft for sliping.
    • Runde og spisse, skaftede og skaftfrie, slipende hjul for sliping.
    • Generelle formål, HSS og diamantnåler og kuttere for sliping
    • Børster, klaffhjul, runde og spisse filthjul og kluthjul for rengjøring og polering.

    I tillegg til individuelle biter, kan du også kjøpe sett som inneholder et utvalg biter. Enten du får individuelle biter eller et komplett sett, bør du sørge for at du er riktig utstyrt med bitene for den typen arbeid du vil utføre mest.

    James Fitzgerald
    James Fitzgerald

    James Fitzgerald er en altmuligmann og frilans skribent for hjemmeforbedring med en lidenskap for DIY, hagearbeid og alt som involverer å jobbe med hendene. Han har over et tiår med yrkeserfaring innen en rekke bransjer, inkludert konstruksjon, trearbeid, landskapsarbeid og generelt vedlikehold. Når han ikke er på jakt etter det neste fristende DIY -prosjektet, kan han lage mat, løfte vekter, sykle på motorsykkel, vandre ute ved kysten eller nese dypt i en flott bok.

instagram viewer anon