Do It Yourself

Hvorfor du ikke bør knuse en aluminiumsburk før du gjenvinner den

  • Hvorfor du ikke bør knuse en aluminiumsburk før du gjenvinner den

    click fraud protection

    Det kan virke feil å ikke knuse aluminiumsbokser før de resirkuleres, men å holde dem hele er faktisk bedre for miljøet

    aluminium på resirkuleringsanleggetHuguette Roe/Shutterstock

    Å knuse aluminiumsbokser er mer enn bare moro - det betyr at boksen tar mindre plass, ikke sant? Ikke så raskt - det viser seg at knusing av aluminiumsbokser faktisk er verre for miljøet fordi det kan ødelegge sorteringsprosessen.

    “Bokser av knust aluminium kan falle gjennom plassene i sorteringsutstyret og kan enten gå tapt helt eller feil sortert, ”sa Matt Meenan, senior direktør for offentlige anliggender i Aluminium Association, nylig fortalte Livshakker. Det betyr at knuste bokser kan ende opp med å bli sortert som papir eller andre produkter, sier Meenan, som ender med å forurense hele mengden resirkulerbare produkter. Å beholde bokser så intakt som mulig er best for resirkulering. Plastflasker, derimot, er best å resirkulere knust - og med hettene på. Her er hvorfor.

    Det er imidlertid et unntak fra Meenans råd: Hvis byen din bruker en resirkuleringsmetode med flere strømmer eller dobbeltstrømmer, kan du kaste bort. Multi-stream betyr at du skiller resirkulerbare materialer, og siden alle bokser går sammen, kan de ikke forurense andre produkter.

    Så hold konkurransene til å knuse bokser til et minimum fremover, av hensyn til miljøet. Og hvis du er forvirret om hva som kan resirkuleres, sjekk det 15 ting du aldri bør legge i papirkurven.

    Pluss: Her er hvorfor du aldri bør pakke inn restene i folie.

    Populære videoer

instagram viewer anon