Do It Yourself
  • Hvor ofte bør du snu eller rotere madrassen?

    click fraud protection

    Trenger du å snu madrassen? Og når må den roteres? Svar på disse spørsmålene og mer.

    Du har kanskje hørt at du skal snu eller rotere din madrass. Men hvor ofte trenger du egentlig å gjøre det? Svaret avhenger av madrass og produsent.

    På denne siden

    Madrasspleie og vedlikehold etter størrelse og materiale

    Det er ingen rutine som passer alle, fordi hver madrass kan være annerledes. En minne skum madrass kan være åtte centimeter tykk; en annen kan være 12 tommer. Noen har glatte topper; andre, sømdesign. Trekket kan til og med være laget av forskjellige stofftyper.

    Victoria Wildhorn, spesialist på søvnhelse Madrass Clarity, identifiserer seks typer madrasser: fast, myk, innvendig fjær, minneskum, hybrid og spole. Hver enkelt madrass vil ha forskjellig slitasje, og derfor er det så viktig å følge produsentens anbefalinger for pleie av madrasser.

    Små, myke madrasser kan slites raskt, sier Wildhorn, mens store, faste madrasser holder formen lenger. "Som med forskjellige gulv og benkeplater i huset ditt, bør du bruke de riktige rengjøringsproduktene på skum kontra plysjmateriale," sier Wildhorn. Du vil ikke lage en madrass flekk verre ved en feil.

    Hvorfor rotere eller snu en madrass

    Har du en favorittside av sengen? De fleste gjør det. Og etter måneder med å ha ligget på samme sted, begynner en madrass å bli slitt på det stedet.

    Rotering og vending hjelper til med å spre seg jevnt normal slitasje over en madrass. Wildhorn sier at det kan forlenge madrassens levetid. Og når den roteres 180 grader, sier hun, "det vil hjelpe deg med å opprettholde nøytral justering i ryggraden, noe som er avgjørende for å få en god natts søvn."

    En madrass med en dukkert i midten er ikke like behagelig som en godt vedlikeholdt madrass. Du sover bedre, og madrassen din varer lenger med rutinemessig pleie.

    Hvor ofte bør du rotere madrassen?

    Som med rengjøring av madrasser, følg produsentens anbefaling. Ryggen din kan også fortelle deg når det er på tide. "Du våkner ubehagelig eller har smerter oftere, det kan være et avtrykk fra kroppen din der du sover, og det kan ikke" hoppe tilbake "som det pleide," sier Wildhorn.

    Drew Miller, markedsdirektør, søvnkonsulent og medeier i Sitt og sov, gir noen retningslinjer for når du skal rotere en madrass: "Minneskum, latexmadrasser og nyere innermadresser bør roteres en til to ganger i året," sier han. "Litt minne skum og hybridmadrass selskaper foreslår hver tredje til sjette måned. "

    Ikke alle madrasser trenger å roteres, og noen trenger det bare av og til, men det vil ikke skade å rotere det oftere enn nødvendig.

    Hvor ofte bør du snu madrassen?

    Det er viktig å merke seg at ikke alle madrasser trenger å vendes. Faktisk mange burde ikke bli snudd. Disse madrassene har vanligvis en klar høyre side opp og ned.

    For minneskum og hybridmadrass, "anbefales det at du ikke snu, da minneskummet vanligvis er på toppen av madrassen," sier Miller. Hvis madrassen sier tosidig, sier Miller at det er en god indikator på at den kan vendes.

    Vend bare madrassen hvis den er anbefalt av produsenten. Hvis produsenten anbefaler å snu, bør de angi en tidsramme, men du kan vanligvis forvente å snu madrassen en eller to ganger i året.

    Det er mer sannsynlig at eldre madrasser trenger å snu. Miller setter imidlertid gjennomsnittet madrass levetid på seks til åtte år. Hvis madrassen din er over sitt beste, kan det være verdt å oppgradere til en nyere madrass som ikke trenger å vendes.

instagram viewer anon