Do It Yourself
  • 7 bruksområder for vaskemiddel du aldri har tenkt på

    click fraud protection

    1/7

    En generell utsikt over et kjøkkeninteriør med en moderne tvilling i rustfritt stål ved et vindu med utsikt mot hagenJohn Keeble/Getty Images

    Unchog a Drain

    Prøv dette trikset før du ringer rørleggeren tette et blokkert avløp. Hell 1/4 kopp flytende vaskemiddel i vasken, og hell deretter sakte en liter kokende vann ned i avløpet. Varmtvannet og det glatte vaskemiddelet fungerer sammen for å skylle tettet helt ut. Deretter fikser du din stinkende søppelavfall.

    2/7

    Mannenes hånd iført oransje gummihansker brukes til å konvertere rengjøring av kratt på flisgulvet.wattanaphob/Getty Images

    Allrengjøringsmiddel

    Den populære og Instagram-berømte Go Clean Co rengjøringsfirma sverger til denne allsidige rengjøringsløsningen. Bland 1/3 kopp blekemiddel, en liter vann og en teskje Tide pulverisert vaskemiddel. Det fungerer utrolig godt på vegger, baderomsflater og stort sett alle andre steder! I tillegg er disse rengjøringsprodukter du aldri bør blande.

    3/7

    Trekkflekker, sofa, semsket skinnLeslieLauren/Getty Images

    Trekkfjerner

    Hvis du tenker over det, er det fornuftig at de samme flekkbekjempende egenskapene som hjelpe til med å rense klærne jobber også med møbeltrekk og tepper. Påfør vaskemiddel i pulverform på en flekk, og gni deretter forsiktig med en fuktig klut for å arbeide vaskemiddelet inn i flekken. Vent fem minutter, børst deretter bort overflødig materiale og gjenta til flekken er borte. Finn mer

    produkter som hjelper til med å fjerne flekker.

    5/7

    Ung mann som tørker gulvetWestend61/Getty Images

    Gulvrensere

    Rengjøringsenzymer i vaskemiddel fungerer utmerket ved å trekke vekk smuss fra gulv. Fyll moppebøtta med varmt vann, og tilsett deretter en teskje vaskemiddel (litt går langt). Sørg for å vride ut så mye vann som mulig fra moppen mens du rengjør. For våt, og du vil etterlate striper.

    6/7

    Inne i ovnenGoodLifeStudio/Getty Images

    Rengjør ovnstativ

    For å rengjøre fettete ovnsstativer, legg dem i badekaret eller den store beholderen og fyll med varmt vann til stativene er nedsenket. Tilsett 3/4 kopp vaskemiddel og la det sitte over natten. Skrubb deretter bort fett og skitt med en svamp eller myk børste. Du kan også gjøre dette med oppvaskmaskin tabletter.

    7/7

    Fjerner flekker fra hvit skjorte som måler forringelse for håndartursfoto/Getty Images

    Forbehandlings flekker

    Ifølge Tide, enzymatisk flekker som gress og blod kan forbehandles med rett vaskemiddel, i motsetning til et separat forbehandling.

    Hell flytende vaskemiddel direkte på flekken. Gni stoffet forsiktig sammen, eller bruk en myk tannbørste for å hjelpe vaskemiddelet til å feste vaskemiddelet inn i plaggets fibre i en sirkulær bevegelse. Vask deretter plagget som vanlig. Neste, lær om flytende eller pulvervaskemiddel er bedre å bruke

    Erica Young
    Erica Young

    Erica Young er frilansskribent og innholdsskaper, som spesialiserer seg på hjem- og livsstilstykker. Hun elsker å skrive om hjemmeinnredning, organisering, relasjoner og popkultur. Hun har en bachelorgrad i journalistikk og massekommunikasjon.

instagram viewer anon