Do It Yourself
  • Kan du male på metall med akryl?

    click fraud protection

    Løft ditt neste hjemmeprosjekt med akrylmaling på metall. Lær eksperttips for holdbare, langvarige resultater.

    Hvis du planlegger å male på metall som en del av ditt neste oppussingsprosjekt, er akrylmaling et flott alternativ. Passer for alle metalltyper inkludert stål, jern, aluminium og galvanisert, akrylmaling krever vanligvis en grunning og grundig forberedelse.

    Jeg har brukt akrylmaling på kjettinggjerder, terrassemøbler og rekkverk med flotte resultater. Rachel Otto, en malingsspesialist i Benjamin Moore ved Fleury trelast i Easthampton, Massachusetts, anbefaler det også. "Akrylmaling er veldig allsidig, fester seg godt til metall og alle kan gjøre det," sier hun.

    Her vil vi bryte ned fordelene ved å bruke akrylmaling på metall, få eksperttips om forberedelses- og påføringsmetoder, og gi anbefalinger for ulike prosjekttyper.

    På denne siden

    Fordeler med akrylmaling på metall

    Akrylmaling gir mye - raske tørke- og overmalingstider, utmerket fargebevaring og enkel påføring. Akryl produserer også mindre lukt under påføring enn oljebasert maling.

    Den herder også til en lignende hardhet som oljebasert maling. Selv om akryl tar lengre tid å herde, forblir finishen fleksibel og sterk over tid.

    "Akrylmaling tillater generelt mer utvidelse og sammentrekning fordi de alltid forblir noe gummiaktige eller fleksible," sier Doug Curving, en salgs- og servicerepresentant med Valspar for Sherwin-Williams.

    Mange produsenter lager akrylmaling. Det er mange alternativer for glans, farge og påføringstyper, som kan børstes, rulles eller sprayes. Akrylmaling gir også enkel rengjøring uten bruk av løsemidler.

    Vasker akrylmaling av metall?

    Nei, hvis den er riktig forberedt og påført.

    "Som all maling vil den begynne å renne eller vaske av når den slites ut, og den beskyttende emaljen som dannes når den tørker begynner å brytes ned, men den kommer ikke bare til å vaske av overflaten," sier Otto. – Det fester seg ganske bra. Det vil heller ikke vaskes av med såpe og vann etter at det er herdet.

    Hvordan forbereder du metall for akrylmaling?

    Nøkkelen til vellykket maling av metall med akrylmaling starter med grundig forberedelse. "Du vil ha det rent, tørt og matt for best vedheft," sier Curving.

    Rengjøring kan utføres med såpe og vann for å fjerne smuss og støv, eller et generell rengjøringsmiddel, som Enkel grønn. Otto anbefaler trinatriumfosfat (TSP) for å rengjøre nytt, bart metall som kan ha fabrikkglass eller olje fra produksjonsprosessen.

    Hvis metallet ditt er rustet eller tidligere malt, bruk en stålbørste, sandpapir eller en stålbørste for å fjerne så mye rust og avflassing som mulig. Om du har tenkt å bruke primer eller ikke avhenger av hvor mye rust som må fjernes.

    "Hvis du ikke skal grunne den, må du fjerne all rusten og komme deg ned til rent metall, ellers vil rusten fortsette å bryte ned, og malingen din vil flasse av," sier Otto. Hvis du planlegger å grunne, gir fjerning av rust en solid overflate for maling.

    Galvaniserte metaller bør rengjøres med eddik for å bryte ned sinkbelegget, deretter grunnes og males. Benjamin Moores Ultra Spec HP Acrylic Metal Primer kan brukes på galvanisert så vel som rustfritt aluminium, stål og jern.

    Hvis du maler over rustet metall, sier Otto, "bruk en rustet metallprimer." Rust-Oleums Stops Rust er et utmerket produkt. Bruk Rusty Metal Primer på sterkt rustne overflater og Ren metallprimer for bart metall eller lett rustne overflater. Disse primerne kan ikke brukes på galvanisert metall.

    Beste type akrylmaling for metall

    De fleste akrylmalinger ment for hjemmebruk kan påføres metalloverflater med riktig forberedelse og grunning.

    Benjamin Moores Ben, Aura og Regal interiør og ytre linjer med akrylmaling fungerer alle på grunnede metalloverflater, og er tilgjengelige i forskjellige farger og glans. Sherwin-Williams SuperPaint, en akryl for innendørs og utendørs bruk, kan også påføres på riktig grunnet metall.

    Selvgrunnende direkte-til-metall (DTM) produkter kan også påføres direkte på rustfrie metalloverflater. Benjamin Moores UltraSpec kommer i lavglans, blank og halvglans finish. "Den fester seg vakkert og har utmerket glans," sier Otto.

    I følge produktets tekniske datablad kan disse malingene brukes på de fleste innvendige eller utvendige metalloverflater, inkludert stål, jern og aluminium.

    Valspar sin Metallkledning og takfinish er et annet flott DTM-produkt for utendørs bruk.

    Søknadstips

    • Sørg for å vurdere produsentens anbefalte vær- og temperaturforhold. "Du vil ikke at metallet skal være for varmt eller for kaldt," sier Curving. "Hvis det er for varmt, vil det tørke for fort, og hvis det er for kaldt vil det ikke feste seg godt. Se ikke bare luftens omgivelsestemperatur, men også overflatetemperaturen.» Fuktighetsnivåer vil også påvirke tørketidene, noe som kan påvirke ytelsen. Så kan regne like etter påføring.
    • Akrylmaling kan påføres med en børste, rulle eller sprøyte. Velg en nylon/polyesterbørste av høy kvalitet. Hvis du ruller, bruk en vevd syntetisk deksel i lurtykkelsen som passer for prosjektet ditt. Følg malingsprodusentens tynningsinstruksjoner for sprøyter.
    • Otto minner malere om å jobbe i et godt ventilert rom eller utendørs, hvis mulig.

    Må akrylmaling på metall forsegles?

    Nei. "Bare bruk en god akrylmaling, og når den er helt herdet og tørr, er du klar," sier Curving.

    Laurie M Nichols
    Laurie M Nichols

    Jeg er en freelance eiendomsskribent, og spesialiserer meg på tilgjengelig og engasjerende innhold for nettsteder i bransjen. Jeg trekker på tretten års erfaring med eiendomsinvesteringer, samt syv år som hjemmereparatør for å informere om det jeg skriver. Jeg er en tidligere engelsklærer på videregående skole med en M. Ed i videregående opplæring og er en registrert oppussingsentreprenør i staten Massachusetts.

instagram viewer anon