Do It Yourself
  • ABS vs. PVC: Hvilke rør er bedre?

    click fraud protection

    Følg våre ekspertråd for å velge mellom ABS- og PVC-avløpsrør. Du må vurdere dine lokale rørleggerregler, materialtilgjengelighet, brukervennlighet og andre faktorer.

    ABS og PVC begge fungerer bra, men skiller seg litt i sammenføyningsteknikker. Når det gjelder lang levetid, er det ingen grunn til å velge den ene fremfor den andre. Hvis du installerer dem riktig, vil enten svart eller hvitt plastrør forbli i drift mye lenger enn du vil. Så hvordan velger du?

    På denne siden

    Hva er ABS-rør?

    ABS Pipe Pros

    ABS-rør er kjent for sin holdbarhet, lette natur og enkel installasjon. Den er motstandsdyktig mot kjemikalier, noe som gjør den egnet for transport av ulike væsker. Den viser også god slagfasthet, noe som reduserer sannsynligheten for sprekker eller brudd. I tillegg demper ABS-rør lyden bedre enn andre materialer, noe som resulterer i roligere vannstrøm.

    ABS-rørkons

    Den er ikke egnet for varmtvannssystemer da den kan deformeres eller deformeres under høye temperaturer. UV-eksponering kan føre til at de brytes ned, noe som begrenser deres utendørs bruk. Selv om de er relativt enkle å jobbe med, kan de kreve spesielt lim og beslag designet for ABS. Den er mindre motstandsdyktig mot ekstrem kulde enn andre materialer, noe som gjør den utsatt for brudd under fryseforhold.

    Hva er PVC-rør?

    PVC-rør Pros

    Den er lett for enkel håndtering og installasjon. PVC motstår korrosjon, kjemikalier og rust. Den glatte indre overflaten tillater effektiv vannstrøm og færre tilstoppinger. PVC er egnet for kaldt- og varmtvannssystemer og er kompatibel med ulike sammenføyningsmetoder.

    PVC-rør Cons

    PVC kan bli sprø over tid fra direkte sollys eller ekstreme temperaturer, noe som kan forårsake sprekker eller brudd. Det har blitt reist bekymringer om miljøpåvirkningen av PVC på grunn av bruk av klor under produksjonen og potensiell utslipp av giftige forbindelser ved forbrenning.

    Når du skal bruke ABS- og PVC-rør

    Sjekk først med bygningsinspektøren din. Noen få lokale byggeforskrifter tillate kun PVC (hvit) eller bare svart ABS. Det gir ikke mening, men det spiller ingen rolle; overholde eller annet. Hvis koden tillater både PVC og ABS, må du gå gjennom rørleggergangen på ditt favoritthjemsenter. Selv om butikken har både PVC-avløpsrør og svart ABS, vil du sannsynligvis finne at den har et mye bredere utvalg av beslag for en av typene. Et stort utvalg gjør din rørleggerlivet enklere.

    Hvis du av en eller annen grunn trenger det slå den ene til den andre under et ombyggingsprosjekt, ikke bare sementer de to sammen. Bruk i stedet en overgangskobling av gummi med klemmer i rustfritt stål.

    Hvilke rør er bedre: ABS eller PVC?

    Hvis kode og utvalg viser seg å være ikke-faktorer, gå med ABS svart VVS-rør, som er litt lettere å jobbe med. I motsetning til PVC-avløpsrør, som krever lilla primer og sement, er ABS svart VVS-rør sammenføyd med kun sement. ABS sort VVS-rør er også lettere å kutte og litt mer fleksibelt.

instagram viewer anon