Do It Yourself
  • Hvordan få vaskemiddelflekker ut av klær

    click fraud protection

    1/7

    Kvinne legger flekkfjerner til klær før de vasker dem
    Santiago Urquijo/Getty Images

    Handle raskt

    Jo før du tar tak i en vaskemiddelflekk, jo lettere er den å fjerne. Ferske flekker er alltid lettere å behandle enn innsatte. Hvis du oppdager en flekk rett etter vask, ikke legg varen i tørketrommelen. Tørking kan sette flekken.

    2/7

    vasker klær
    ConstantinosZ/Getty Images

    Forbehandle med eddik

    Jeg elsker eddik fordi den er så billig, inneholder ingen sterke kjemikalier og har mange bruksområder rundt huset. Det er min første angrepsmetode for alle typer flekker, fra vaskemiddelflekker til søl på teppet.

    Fyll en vask med varmt vann, tilsett en kopp hvit eddik og bland. Legg til det fargede elementet og la det trekke i en time. Hvert 10. til 15. minutt, gni flekken forsiktig for å hjelpe til med å løfte den. Etter bløtlegging, vask plagget uten vaskemiddel.

    3/7

    Kvinne som renser farget skjorte i vask på badet
    CasarsaGuru/Getty Images

    Dab og skyll

    Et alternativ til eddikbløtleggingen: Duppe og skylle det flekkede området. Patric Richardson, den Klesvaskevangelist, anbefalt denne metoden til meg.

    "Den beste måten å fjerne flekker på vaskemiddel er å duppe med litt eddik, og hvis du kan, vaske på nytt," sier han. "Hvis du ikke kan, drypp med eddik og skyll plagget under kranen. Nøkkelen her er at eddik vil bryte ned vaskemiddelet og skyllingen fjerner restene."

    4/7

    spraying på flekkfjerner
    CasarsaGuru/getty-bilder

    Bruk en flekkfjerner

    Det er så mange flekkfjernere der ute er det vanskelig å vite hva du skal velge. For vaskemiddelflekker, velg en oksygenbasert forbehandling. Påfør flekkfjerneren direkte på flekken, la den sitte i noen minutter, og vask deretter gjenstanden som vanlig.

    Bare sørg for å sjekke og sørge for at produktet er kompatibelt med stofftypen du vil bruke det på.

    5/7

    En kvinne holder en flaske med oppvaskmiddel i hånden
    Robin Gentry/Getty-bilder

    Prøv avfettende oppvaskmiddel

    For de gjenstridige, oljeaktige flekkene etter flytende vaskemidler, en dråpe avfettende oppvaskmiddel kan gjøre underverker. Fukt flekken med varmt vann, påfør oppvaskmiddel og gni i sirkulære bevegelser med en myk børste eller klut. Skyll og vask som vanlig.

    6/7

    Fjerning av flekker med galle( galle, saft) såpestykke. Naturlig kjemisk fri husholdningsklær vaskeprodukter konsept. Flat lay-visning av brun såpestang på rosa bluse ved siden av stor flekk.
    Helin Loik-Tomson/Getty Images

    Barsåpe til unnsetning

    Hvis du ikke er en fan av eddik eller dyre flekkfjerningsprodukter, regelmessig såpestykke kan være et effektivt alternativ. Fukt flekken, gni såpen over den og skrubb forsiktig. Skyll og vask varen. Vær oppmerksom på at du kanskje må gjenta dette et par ganger for at det skal være effektivt.

    7/7

    beskåret skudd av hender som holder rent sengetøy innendørs
    brizmaker/Getty Images

    Sluttskyll med hvit eddik

    Ja, eddik igjen! Vurder en siste skylling med hvit eddik for å sikre at alle vaskemiddelrester er borte. I tillegg til å fjerne rester av vaskemiddel, mykner den også stoffet. Jeg bruker utelukkende vanlig gammel hvit eddik som tøymykner for min klesvask.

    Katy Willis
    Katy Willis

    Katy Willis er en mester herbalist, mester gartner og hundernæringsfysiolog. Hun elsker hundene sine, naturen, hagearbeid og alt av teknologi, fra smarte hjem til mekanikken for personvern på internett. Katy liker å dele kunnskapen sin om søking, selvforsynt liv, moderne husholdning, frøsparing og økologisk grønnsakshagearbeid, hjelpe andre med å lære glemte ferdigheter, gjenopprette kontakt med naturen og leve grønnere og sunnere. Hun har også to hunder som hun oppdrar naturlig, gir et råkosthold, positiv forsterkningstrening og naturlig helsehjelp.

instagram viewer anon