Do It Yourself
  • Alt som går inn i prisen på et hjem

    click fraud protection

    Forstå hvordan boligbyggere priser hjemmene sine (og tjener penger) med denne detaljerte veiledningen til salgskostnader for nye boliger.

    Mange faktorer spiller inn for å bestemme salgsprisen for en ny boligbygging prosjekt. Kunden kan bare se det totale dollartallet. Men på forretningssiden er hver del eller fase av prosjektet brutt ned i prosenter og verdier. Denne guiden vil forklare alt som spiller inn i prisen på en bolig.

    På denne siden

    Hvor vi fikk dataene våre

    De National Association of Home Builders (NAHB) gjennomfører periodiske undersøkelser for å forstå byggekostnadene for nye boliger. 2022-rapporten inneholder mye nyttig informasjon. NAHB ba utbyggere om å gi kostnadsoversikter for byggeprosjektene deres, og gi et nasjonalt gjennomsnitt.

    Husk at disse undersøkelsene ikke tar hensyn til antall boliger hver byggherre bygger. Den ber ganske enkelt om databaserte gjennomsnitt og prosenter, og hver byggherres data veies likt. Likevel er det et godt utgangspunkt for diskusjon.

    Fordeling av boligpris

    Gode ​​entreprenører sporer alle aspekter av boligbygging. De vet hvor mye hver del av prosjektet koster, slik at de kan spore fortjenesten og bedre estimere fremtidige bygg.

    NAHB-undersøkelseskategoriene inkluderer kostnader for det ferdige partiet, konstruksjon, finansiering, overhead og generelle utgifter, markedsføring, salgsprovisjon og byggherrefortjeneste. Her skal vi dykke ned i hva hver kostnad innebærer og deres gjennomsnittlige andel av salgsprisen på boligen.

    Hva koster den ferdige tomten?

    Dette omfatter forberede et stykke land for bygging. Det inkluderer kjøp av partiet, gradering eller forbedringsverktøy og oppkjørsler.

    NAHB-undersøkelsen sier at ferdige partikostnader utgjør rundt 17,8 % av salgsprisen. Gjennomsnittet er rundt $114.622.

    Hva er inkludert i byggekostnadene?

    Alle de viktigste delene av å bygge selve hjemmet. Disse tar opp den største prosentandelen av salgsprisen. Byggekostnadene inkluderer:

    • Byggeplassarbeid (byggetillatelser, vann- og avløpsinspeksjoner, arkitektur, etc.);
    • Grunnarbeid (graving, betong, etc.);
    • Innramming (innramming, taksystem, kappe, etc.);
    • Utvendig finish (utvendig veggfinish, taktekking, vinduer, dører, etc.);
    • Hovedsystemer (rørleggerarbeid, elektrisk, HVAC, etc.);
    • Innvendig finish (isolasjon, gips, trim, dører, maling, skap, gulv, etc.);
    • Siste trinn (landskapsarbeid, dekk, terrasser, verandaer, oppkjørsler, opprydding, etc.).
    • Fordi de inneholder så mange forskjellige aspekter av prosjektet, er byggekostnadene i gjennomsnitt rundt $392.241. Dette utgjør 60,8 prosent av den totale salgskostnaden.

    Hva er overhead og generelle utgifter?

    Dette er kostnader som ikke er relatert til materialer, tillatelsesgebyrer eller profesjonelle tjenester.

    Dette kan være kostnadene for husbyggerens arbeidsstyrke og forsikring på prosjektet. Det kan også være verktøy, lagerleie, kjøretøy, transport av utstyr (også kjent som mobilisering) og andre ting byggherren betaler for i løpet av prosjektet. De kan til og med være skatter.

    Overhead kan også være kostnader utenfor stedet som abonnementsavgifter for programvare, kontorpersonale, mobiltelefontjenester og andre indirekte elementer som kreves av boligbyggeren for å gjøre forretninger. Disse er spredt over alle prosjektene.

    Overhead og generelle utgifter i gjennomsnitt $32 979, som utgjør 5,1 % av salgsprisen.

    Hvor mye koster markedsføring?

    Omtrent 0,7 %, eller 4268 dollar av salgsprisen. Dette er den gjennomsnittlige kostnaden for selskapets totale markedsføringsbudsjett fordelt på hvert prosjekt. På denne måten ligner markedsføring på kontor- eller kontorrelaterte overhead.

    Hva er salgsprovisjoner?

    eiendomsmeglere og eiendomsmeglere tjene penger på provisjoner når de kjøper eller selger en bolig. Mens mange boligbyggere opererer som sine egne eiendomsmeglere og unngår en selgers provisjon, må de betale kjøperens provisjonsgebyr.

    Gjennomsnittlig provisjonsavgift for nye eneboliger er $23 080, eller 3,6 prosent av salgsprisen

    Hva er fortjenestemarginene?

    Som uttrykket antyder, er det pengene entreprenøren tjener på prosjektet etter at alt er betalt. For å finne dette tallet, ta den totale salgsprisen og trekk fra alle byggherrens kostnader. Det som gjenstår, i de fleste tilfeller, er fortjenesten.

    Hvert prosjekt er forskjellig, men NAHBs undersøkelse sier at gjennomsnittlig fortjeneste på et enfamilies byggeprosjekt er 10,1%, eller $65 369.

    Det er mer til prisen for et nytt hjem enn tre og spiker

    Fra tomtekjøp og tomtearbeid til innramming og trimarbeid har hvert trinn i prosjektet sine egne tilknyttede kostnader. Med tillegg av overhead, generelle utgifter og markedsføring, påvirker selv utgifter som ikke direkte påvirker prosjektet prisen på boligen.

    Tom Scalisi
    Tom Scalisi

    Tom Scalisi er en forfatter og skribent som spesialiserer seg i bygge- og oppussingsindustrien. Hans karriere i faget spenner over 15 år som både entreprenør og næringsbyggmekaniker. Tom har skrevet for flere blogger og magasiner, inkludert bobvila.com, thisoldhouse.com, levelset.com og mer. Hans første bok, "How To Fix Stuff," ble utgitt i mai 2022. I tillegg til sitt profesjonelle liv, er Tom også en ivrig baseballfan og trener. Han bor i New Yorks Hudson Valley med sin kone, deres fire barn og to hunder.

instagram viewer anon