Do It Yourself
  • Hvordan kan jeg gjødsle plenen min uten kjemikalier?

    click fraud protection

    Visste du at det er likheter mellom maten vi spiser og plengjødselen vi bruker? Lær om sunnere, grønne plenpleiealternativer.

    Med mer fokus på ansvarlig plenpleie i disse dager, utforsker huseiere alternative metoder for å ta vare på plener og hager.

    Gresspleieindustrien har gjort store fremskritt med å tilby bedre produkter og promotere bærekraftig praksis som tråkker lett på Moder Jord. I løpet av de siste tiårene har vi funnet mange måter å forbedre måten vi gjødsler plenene våre på. Men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre mer.

    Jeg har ofte sagt at det ikke er bruk av gjødsel og kjemikalier som skader miljøet vårt, det er misbruk av dem. Ved å vike unna hard, syntetisk gjødsel og mot mer organiske og bærekraftige produkter, kan du redusere de skadelige effektene av tradisjonell gjødsel og kjemikalier.

    På denne siden

    Hjelp plenen din med å spise riktig

    Ikke all gjødsel er bra for plenen din. Kvalitetsgjødsel er proppfulle av næringsstoffer, energikilder og proteiner. Disse næringsstoffene mater plenen din og jorden under på en sunn måte.

    Så er det hurtigutløsende gjødsel som ikke holder seg lenge. Bruk av ineffektiv og feiljustert gjødsel vil begrense fordelene for plenen din, og enda verre, kan det påvirke miljøet rundt deg negativt.

    Begrens søppelmaten

    Vanlig gjødsel inneholder urea, ammoniumsulfat, ammoniumnitrat og annet hurtigutløsende former for nitrogen. De er burgeren og pommes frites på gjødselmenyen.

    Nå er de ikke alltid et dårlig valg. Men mange huseiere og applikatorer for plenpleie går til dem for ofte. (Høres kjent ut?)

    Disse syntetisk fremstilte gjødselstoffene kan lekke gjennom jorda inn i grunnvannsspeilet, eller fordampe til atmosfæren. Både skader miljøet og leder mindre gjødsel inn i gresset ditt! Så du kan kaste bort pengene dine.

    Unn plenen din helsekost

    Bruke gjødsel laget av kompostert gjødsel og måltidsbaserte ingredienser vil avvenne plenen din fra den søppelmaten og gjøre den sunnere, tryggere og ser bedre ut. De vil også forbedre jorda.

    Måltidsbaserte kilder fra bein, blod, fjær, kjøtt, soyabønner og alfalfa inneholder naturlige ingredienser fri for kjemikalier og andre syntetiske ingredienser. Etter min profesjonelle mening er de den beste tilnærmingen til et kjemikaliefritt plenpleieprogram.

    Fjærfebasert gjødsel som Pearl Valley Organix Coop Poop Plant and Lawn Food og Sustane 8-2-4 universalgjødsel er gode naturlige økologiske plen- og hageprodukter laget av kompostert fjørfegjødsel. Min favoritt naturlige organiske gjødsel er laget av måltider. Vanlige ingredienser inkluderer bein, blod, kjøtt og fjærmel.

    En god en å vurdere er Scotts Natural Lawn Food. I likhet med sine fjærfebaserte fettere inneholder den imidlertid fosfor, som er forbudt i noen regioner. Sørg for at det er tillatt i din delstat eller lokalsamfunn før du kjøper.

    Flere gode måltidsbaserte organiske gjødsel bruker naturlig forekommende og resirkulerte ingredienser. Dessverre er de ikke lette å finne. En er Natursikker gjødsel. NatureSafe markedsfører for det meste til profesjonelle gressforvaltere. Men med litt innsats kan du finne en av deres forhandlere hvem vil jobbe med deg, som Reinders, Inc.

    En annen populær måltidsbasert plengjødsel er maisgluten. Det er en god nitrogengjødsel som, når den brukes riktig, kan hindre ugress i å spire. Et godt eksempel er Jonathan Green Corn Gluten Plengjødsel.

    Det er ingen tvil om at en måltidsbasert organisk gjødsel av høy kvalitet er plenens svar på en mager biff og en grønn salat.

    Slik reduserer du plenens avhengighet av gjødsel

    Å mate plenen din er bare ett tannhjul i rattet for sunn plenpleie. Mange bevegelige deler må kobles sammen for å sikre at plenen din får alt den trenger.

    Det hele starter med noe du ikke kan se - jorda under. Sunn jord hvor gressrøtter kan trives, hjelper gresset på toppen til å gjøre det samme.

    Visste du at jorda din er sammen med milliarder av mikroskopiske nyttige bakterier og sopp? Disse mikrobene letter opptak av gjødsel av gress og forbedrer jordstrukturen, noe som resulterer i mindre komprimering og mer poreplass for vann og oksygen.

    Du kan øke bestanden av disse mikroorganismene ved å mate dem med kompost eller kompostte. Du kan lage kompost eller kompostte hjemme, eller kjøp den klar til bruk. Alternativer inkluderer Flytende kompost og ormete eller Helt naturlig Ruckus flytende kompost.

    En annen måte å fremme mikrobiell vekst? Å velge humussyre eller biokullprodukter, naturlig avledede jordforandringer med store fordeler for plenen din. Påføring av disse kan løsne opp bundne næringsstoffer i jorda, noe som gjør dem mer tilgjengelige for gresset ditt. Og det betyr at du bruker mindre gjødsel.

    Produkter som Andersons HumiChar Organic Soil Amendment og GS Plant Foods Organisk flytende humussyre er gode valg.

    Å gjødsle og påfør humussyre samtidig, vurder Andersons Professional 16-0-8 gjødsel med Humic DG. Jeg har avanserte sportsgressledere som bruker denne.

    Sjekk plenjordens pH

    Testing av jordens pH kan identifisere problemer som kan gjøre plenen din mer avhengig av gjødsel. En enkel jordtest fra et lokalt hagesenter eller fylkesutvidelsestjeneste vil koste deg rundt $25.

    Hvis jordens pH er under 6,0 eller høyere enn 9,0, fungerer ikke plengjødsel bra. Lav pH kan avhjelpes ved å påføre kalk.

    Høy jord pH er vanskelig å senke, men kan håndteres ved å påføre elementært svovel eller syntetisk gjødsel som inneholder det, som Ammoniumsulfat 21-0-0 gjødsel "Greenway Biotech Brand." I de fleste tilfeller er en pH mellom 6,0 og 8,0 det søte stedet.

    Få mest mulig ut av vannet du bruker

    Til slutt, vurder å bruke et fuktemiddel på plenen din. Proffene bruker dette for bedre vanninntrengning og mer effektiv absorpsjon av plenmat.

    Fuktende overflateaktive stoffer er mye brukt i den profesjonelle gressindustrien, men det snakkes sjelden om hjemmebruk. Så rart som det høres ut, gjør disse fuktemidlene faktisk vannet våtere. Det lar vann trenge dypere inn, slik at plenen din kan bruke den mer effektivt.

    Et flott alternativ er Turf Titan Hydro Holder gressfuktemiddel. Slangeendeapplikatoren gjør den enkel å bruke. Eller Yucca Wet Organisk fuktemiddel, et naturlig forekommende yucca planteekstrakt som hjelper til med å fikse hydrofob jord.

    Returner utklippet ditt

    Jeg har lagret den enkleste og billigste løsningen til sist. Hvis du klipper regelmessig, må du ikke pakke avklippet. De er fulle av nitrogen og andre essensielle næringsstoffer.

    Gjennom en vekstsesong vil retur av avklipp redusere mengden gjødsel du trenger med én påføring. Utklipp vil dekomponere og legge til organisk materiale til sandjord også. Over tid vil de også forbedre jordhelsen.

    Og i motsetning til hva mange tror, ​​forårsaker det ikke et stråtak å legge igjen avklipp på plenen din. Å returnere klippet tilbake til plenen gjør også klippingen enklere. Plenen din vil takke deg for det.

    Populære videoer

    Joe Churchill
    Joe Churchill

    Joe Churchill er senior gressspesialist for Reinders, Inc. i Plymouth, MN med en lidenskap for å fremme realistiske og miljøvennlige vedlikeholdspraksis for gressgress gjennom ansvarlig bruk av vann, gjødsel, plantevernmidler og andre innsatsfaktorer. Joes kundebase inkluderer profesjonelle gressledere som betjener plenpleie, sportsgress og golfbaneindustrien. Plenen hans misunner nabolaget, og på fritiden liker han å slappe av på nordkysten av Lake Superior.

instagram viewer anon