Do It Yourself

Bilvedlikehold du ikke visste at du kunne gjøre selv

  • Bilvedlikehold du ikke visste at du kunne gjøre selv

    click fraud protection

    1/6

    En mann som reparerer bilen sin ved å sette vernehansker på hendeneSasirin Pamai / EyeEm/Getty Images

    Sikkerhet først

    Bare fordi du ikke er mekaniker betyr det ikke at du ikke kan håndtere noen reparasjoner og justeringer selv. Det er nok av bilvedlikeholdsoppgaver du ikke visste at du kunne gjøre selv. Imidlertid bør du fortsatt beholde grunnleggende sikkerhetspraksis i tankene når jobber med bilen din. Bruk alltid passende verneutstyr, sørg for at bilen din er riktig immobilisert når du jobber med den, og hvis du er i tvil, ta den med til en autorisert mekaniker for diagnose.

    2/6

    Utskifting av luftfilter til biler hjemmeplherrera/Getty Images

    Rengjør og skift luftfiltre

    De luftfiltre i bilen din er relativt enkle å rengjøre og skifte. Når du har fjernet dem, støvsug dem for å få fjernet de store klumpene av støv og rusk, og vask dem deretter med oppvaskmiddel fortynnet i vann. Sørg for at filtrene har tørket helt før du returnerer dem til bilen.

    3/6

    Pussing av billakkriper hjemmeBhakpong/Getty-bilder

    Buff ut riper

    Du ser kanskje malingsriper og bekymre deg for at du må ta bilen inn for at den skal se riktig ut, men det er faktisk noen forskjellige metoder for å fikse dette problemet.

    Puss ut malingsriper er mye enklere enn du tror.

    Små riper kan enkelt poleres bort. Bare våt og slip deretter ned området til ripen ser matt ut og påfør deretter polish for å få tilbake glansen. Middels riper kan fikses med ripefjerningsprodukter, mens store riper vil kreve litt mer albuefett. Men alle tre typer riper kan repareres hjemme.

    4/6

    En mann som drar ut bilbulken ved å tørke den ren hjemmehirun/Getty Images

    Trekk ut bulker

    Når det kommer til bilvedlikehold du ikke visste at du kunne gjøre DIY, trekke ut bulker virker sannsynligvis som noe bedre overlatt til profesjonelle. Og hvis du virkelig er bekymret for å prøve dette, kan du gjerne ta det inn. Men fjerning av bulker kan gjøres hjemme, så lenge du har de riktige verktøyene for hånden.

    Start med en ren og tørr bil. Slip deretter hele bulken og tørk den ren. Klargjør filleren og påfør et "tett" strøk først. Følg deretter opp med et "tykt" strøk for å fylle ut hele bulken. Gå over filleren med slipemaskinen for å sikre at formen samsvarer med de naturlige konturene til bilen. Påfør etterbehandlingsglasur, slip den, og grunn deretter og mal over fiksen.

    5/6

    Kvinne sitter i bil og vasker dashbord med fillefreemixer/Getty Images

    Detaljering

    Detaljering bilen din virker vanskelig, men er noe du kan gjøre selv så lenge du har tid og verktøy på hånden. Til tross for forhåndskostnadene for materialer, er det billigere i det lange løp å gjøre det selv.

    Til interiøret trenger du en god støvsuger, de riktige rengjøringsmidlene til interiøret ditt (teppe, lær, glass osv.), og noe for å komme inn i sprekker. Når du fokuserer på eksteriøret, sørg for å ha noen mikrofiberkluter tilgjengelig. Blokker ut god tid slik at du ikke føler deg forhastet.

    6/6

    Feiltenning av tennpluggskifte og reparasjon av kjøretøy hjemmeMihajlo Maricic/Getty Images

    Bytt tennplugger

    Visste du at du kan endre din egen tennplugger? Ulike biler har forskjellig størrelse plugger så noen merker er lettere å jobbe med enn andre. Du trenger også en tennpluggkontakt, en momentnøkkel og muligens en forlenger for å nå pluggene.

    Når du har samlet verktøyene og satt av panseret, start med å rengjøre området med trykkluft. Fjern deretter tenningsspolen. Bruk stikkontakten for å ta ut støpselet, og la det deretter umiddelbart lukkes. Til slutt bruker du momentnøkkelen til å installere den nye tennpluggen, bytte ut spolen og rydde opp i arbeidsområdet.

instagram viewer anon