Do It Yourself
  • 8 Skjulte utgifter ved kjæledyreierskap

    click fraud protection

    Kjæledyr er som familie, men kostnadene for rengjøring, reparasjoner, uventede kjøp og mer kan raskt øke.

    Valp Hund Vippehode, Bull Mastiff Valp, Nysgjerrig HundJENA ARDELL/GETTY IMAGES

    Hva du bør vurdere før du adopterer et kjæledyr

    Enten du ser etter adoptere en hund, katt, kanin, hamster - du skjønner - det er viktig å lage en liste over fordeler og ulemper og virkelig vurdere avgjørelsen. Fordelene er åpenbare: tilsynelatende ubetinget kjærlighet, en følgesvenn å komme hjem til og en venn å leke med.

    Og mange av ulempene er også åpenbare, som å rydde opp etter dem og betale for mat og medisinske utgifter. Noen kostnader som følger med kjæledyreierskap forventes imidlertid ikke alltid. Her er det du trenger å vite så du ikke blir overrumplet.

    Kjæledyr kan være ødeleggende. Katter er beryktet for å rive opp sofaer eller stoler, og hunder kan raskt rive i stykker teppene dine eller skade gulvet med neglene. Dvelende problemer som kjæledyrlukt (spesielt katt urin) kan være umulig å maskere og kan kreve etterlakkering av tregulv eller skifte teppe.

    Du kan bli overrasket over å finne ut hvor mye det å eie et kjæledyr kan redusere verdien av eiendommen din. En eiendomsmegler estimert Å eie et kjæledyr kan redusere husets verdi med så mye som $30 000.

    Loppe-, flått- og andre skadedyrbehandlinger er ikke alltid begrenset til en månedlig pille. Kjæledyr kan ta med en major loppeangrep inn i hjemmet ditt, noe som kan kreve å ansette en profesjonell innen skadedyrbekjemper å håndtere problemet.

    Forsikringsleverandører elsker ikke din firbeinte venn. De ser på kjæledyr som et ansvar.

    Hundebitt er vanligvis dekket under standard huseierforsikringer. Men noen kan gjøre unntak for raser med negative stigmas, som pitbuller, og krever en høyere premie. Husk dette før du adopterer et nytt kjæledyr, eller endrer forsikringer hvis du allerede eier en.

    De fleste lokale og statlige byråer krever at etiketter og lisenser vises oppdaterte vaksinasjoner. Lisensering og etiketter koster vanligvis mellom $10 og $25 årlig, avhengig av lokale krav.

    Ingen liker en overraskende veterinærregning. Det er derfor mange dyreeiere velger kjæledyrforsikring, dvs. helseforsikring for din pelskledde venn.

    Forbes anslår den gjennomsnittlige kostnaden for kjæledyrforsikring er $44 per måned for hunder og $30 per måned for katter med en egenandel på $5000. Imidlertid vil prisene variere basert på flere faktorer, inkludert alder og raser.

    Det er ingen overraskelse med hjemmeskaden kjæledyr er i stand til, mange utleiere er skeptiske til å tillate dem på eiendommene deres. Og når de gjør det, er det ofte med en heftig innskudd for kjæledyr.

    Det ekstra depositumet, noen ganger ikke-refunderbart, holdes i tilfelle vegg- eller dørskader, skitne tepper og andre kjæledyrrelaterte problemer. Enkelte leieavtaler krever en ekstra månedlig avgift på toppen av depositumet ditt, så les avtalen nøye.

    Dette vil ikke påvirke alle kjæledyreiere, men det er noe å huske på hvis du planlegger å adoptere en stor hund eller mer enn ett kjæledyr. Turer til parken eller veterinærkontoret kan være ubehagelig inne i et lite kjøretøy, spesielt en med bare to dører, eller en hundesperre blokkerer passasjersetet.

    Reiseutgiftene øker også raskt. En natt i kennelen er i gjennomsnitt mellom $30 og $50 per natt, ifølge Paoli Vetcare. Og å flytte, spesielt internasjonalt, kan være ublu. Et amerikansk kjæledyrpass koster mellom $38 og $1235, ifølge Pets That Travel, som ikke inkluderer det nye landets utenlandske dyrebehandlingsgebyrer.

    Så du har adoptert kjæledyret ditt, og til tross for din beste trening kan du fortsatt ikke stoppe dem fra å skade ting. Hva nå?

    Se på beskyttende gjenstander som en kjæledyr gjerde for å holde dem inne i ett område. Usynlige gjerder er også et alternativ hvis de liker å stikke av eller vandre bort fra eiendommen din. Og hvis du velger kenneling, prøv det DIY en hundekasse og gi noen hundetilbehør for å forhindre kjedsomhet.

    Alex er en ivrig gjør-det-selv-er, men hadde liten erfaring før han kjøpte sitt første hjem i 2019. Et Family Handyman-abonnement var et av hans første kjøp etter at han ble huseier, og han har vært hekta siden. Når han ikke jobber, kan han bli funnet i å fikse hjemmet sitt i Florida fra 1940-tallet eller slappe av på stranden med familien.

instagram viewer anon