Do It Yourself
  • Holder møllkuler mus unna?

    click fraud protection

    Det finnes mye bedre og sikrere måter å håndtere mus på.

    Hvis du noen gang har tatt en tur til vintageklærseksjonen på et loppemarked eller kommet for nær skapet til bestemoren din, har du fått en eim av møllkuler. I generasjoner har møllkuler blitt brukt som plantevernmiddel for å drepe møll som lever av naturlige fibre. Men lokket med møllkuler går utover å prøve å redde gamle klær. Noen anbefaler å bruke møllkuler som en måte å forhindre mus, rotter og til og med ekorn kommer inn i hjemmet ditt.

    Men faktum er at det ikke er så trygt å bruke møllkuler for å avverge mus. Til syvende og sist er det mer effektive måter å gjøre det på holde gnagere ute av hjemmet ditt.

    På denne siden

    Hva er møllkuler laget av?

    Et kjemisk plantevernmiddel som er regulert av Environmental Protection Agency, møllkuler inneholder enten naftalen eller 1,4-diklorbenzen (også kjent som paradiklorbenzen) som den aktive ingrediensen. De fleste møllkuler i dag inneholder sistnevnte, da naftalen utgjør en ekstra risiko fordi det er brannfarlig. De kan komme i små pellets så vel som flak.

    Hvorfor kalles de møllkuler?

    Som du kanskje har gjettet, kalles de møllkuler fordi det først og fremst er det de brukes som - et plantevernmiddel for å utrydde møll, samt sølvfisk og andre små insekter som infiserer naturlige fibre som finnes i klær.

    Hvordan fungerer møllkuler?

    Møllkuler forvandles fra et fast stoff til en damp, en prosess som kalles sublimering. Når de sublimerer, frigjør møllkuler giftige røyk som dreper møll og larver. For å fungere mest effektivt, plasseres møllkulene i en lufttett beholder der dampene dreper skadedyrene.

    Holder møllkuler mus unna?

    Nei. I følge Louisiana helsedepartementet, møllkuler er ineffektive for denne oppgaven. De kan løses opp i regn og bli blåst bort av vinden. Mer spesielt, de er ikke trygge. Kjemikaliene er farlige for mennesker og kjæledyr, møllkuler kan forurense jord og vann. Videre kan det være ulovlig å bruke møllkuler på en måte som ikke er i samsvar med instruksjonene.

    Hvis du prøver å bli kvitt mus i hjemmet ditt, er det tryggere, utprøvde måter å håndtere mus på. Vi anbefaler å bruke musefeller å håndtere mus når de kommer inn i hjemmet ditt. Det er også påvist mus frastøtende midler som vil avskrekke dem fra å komme inn i hjemmet ditt. Peppermynte er et godt valg hvis du leter etter en kjemikaliefri hack for å holde mus unna.

    Hvorfor er møllkuler farlige?

    Dampene som produseres av møllkuler er skadelige for mennesker og kjæledyr. Hvis de ikke brukes i lufttette beholdere (som kreves av EPA), kan de skade lungevev, ifølge Nasjonalt informasjonssenter for plantevernmidler. Å puste inn dampene fra møllkuler kan forårsake hodepine, kvalme, øye- og neseirritasjon og hoste. Naftalen er til og med kategorisert som et mulig kreftfremkallende for mennesker av Miljøvernbyrå.

    Hvis de kommer i kontakt med eksponert hud, kan de forårsake irritasjon. En annen risiko forbundet med møllkuler er at kjæledyr, dyreliv og barn kan svelge møllkuler som fører til mer alvorlige helseeffekter.

    I tilfelle noen får i seg en møllkule, bør du umiddelbart kontakte Giftkontrollsenteret på 800-222-1222 eller ringe 911. Hvis du er bekymret for at et kjæledyr har spist en møllkule, kontakt en veterinær.

    Ryan Van Bibber
    Ryan Van Bibber

    Ryan Van Bibber er nestleder i Family Handyman. Han har gjort DIY siden han var liten. Han er bosatt i Santa Fe, New Mexico, og er spesielt stolt over evnen sin med en sumpkjøler, reparasjon av stukkatur og konstruksjon av provisorisk skygge. Som karrierejournalist dekket Ryan NFL i mer enn et tiår, jobbet som seniorredaktør ved Ute samt skrive og redigere kjøpeguider og produktanmeldelser for flere nasjonale publikasjoner. Når han ikke jobber, kan du finne ham på stiene med familien og to veldig flinke hunder.

instagram viewer anon