Do It Yourself
  • Hvor ofte bør du bade hunden din?

    click fraud protection

    Lær hemmelighetene bak hundebading! Finn ut hvor ofte du skal bade valpen din, tips for å gjøre det hyggelig, og hvorfor overbading kan skade helsen.

    Du bør bare bade hunden når det er nødvendig. Jeg gir sjelden noen av hundene mine et bad med mindre de har utbredte hudproblemer som allergisk dermatitt, eller med mindre de har rullet inn noe ekkelt. (Min unge whippet, Phoebe, er den største synderen der. Revebajs, noen?)

    Å bade hunden din for ofte fjerner huden deres for disse viktige oljene og kan forstyrre pH-balansen, noe som fører til tørr, flassende og irritert hud.

    Hvis du sliter med å bade hunden din hjemme, har jeg noen tips for å gjøre badetiden i det minste utholdelig for alle involverte.

    På denne siden

    Hvor ofte bør du bade hunden din?

    Ikke med mindre de trenger det. Faktorer som hundens størrelse, om den tilbringer mesteparten av tiden innendørs eller utendørs, og typen pels kan alle påvirke den ideelle badefrekvensen.

    Hvorfor du ikke bør bade hunden din for ofte

    Overbading kan ha flere negative effekter på hundens helse og velvære:

    • Striping av naturlige oljer: Disse holder hundens pels sunn, skinnende og fuktig. Å bade dem for ofte fjerner disse oljene, noe som fører til tørr, kløende hud og en matt, sprø pels.
    • Forstyrrelse av hudens pH-balanse: En hunds hud har en delikat pH-balanse som beskytter mot irritanter og infeksjoner. Å bruke sjampo for ofte kan forstyrre denne balansen, noe som gjør hunden din mer utsatt for hudproblemer og allergier.
    • Økt risiko for infeksjoner: Overbading kan føre til at hundens hud blir tørr og sprukket, noe som gjør den mer sårbar for bakterielle og soppinfeksjoner.
    • Stress og angst: Noen hunder synes bad er stressende. Å tvinge dem til å tåle denne opplevelsen for ofte kan føre til økt angst og potensielle atferdsproblemer.

    Hvorfor typen hund er viktig

    Mine to gutter elsker å bli skitne. På de dagene når de bare er for rotete til å tørke av, er et bad (eller dusj, i vårt tilfelle) avgjørende. Men ikke alle har en skittelskende hund.

    Vennen min har en hund som ser på hundene mine med avsky når de går og river seg gjennom gjørma. Det er ingen måte hun ønsker å skitne på seg selv, og hun hater virkelig å svømme. Hun foretrekker å jage ballen over gresset. Så hun trenger å bade sjeldnere.

    Lang pels vs. kort pels

    Kortbelagte hunder har en tendens til å trenge mindre stell og bading enn langbelagte hunder fordi det bare er mindre pels for skitt å feste seg til.

    Min 20-kilos terrierblanding, Oscar, er grovbelagt, så når han blir skitten og våt, er det mye skitten og våt pels. Whippeten min, derimot, har kort, tynn pels, så hun er mye lettere å tørke av med noen anstendige hundeservietter.

    Liker hunder bad?

    Ja og nei. Noen hunder elsker den vannaktige følelsen, mens andre frykter det. Dusj kan være et godt alternativ for hunder som misliker bad, siden den milde vannstrømmen kan være mindre overveldende.

    Nøkkelen er å gjøre badetiden morsom og hyggelig for hunden din, med en langsom, positiv introduksjon. Bruk leker eller slikkematter som er smurt med favorittgodbitene som kan smøres på veggen. Disse slikkemattene har sugekopper på baksiden. Enhver glad, morsom ting for å gjøre badetiden bedre fungerer.

    Hvorfor gjør hunder zoomene etter et bad?

    Hver hund jeg noen gang har hatt, løp rundt i huset som en galning etter et bad, rullet, gned seg mot møbler og bare generelt vært nøtt. Men hvorfor? Vel, det er noen grunner:

    • Lettelse: Den sprudlende gale streken er delvis lettelse over at badet er over. De uttrykker sin glede med et utbrudd av energi.
    • Instinkt: Hunder er smarte, og de vet de raskeste måtene å tørke av på. Så de gnis på tørre, myke overflater som møblene dine, og løper rundt for å generere luftbevegelse. Det er smart, og de har rett. Varme, luft og noe absorberende hjelper dem å tørke raskt.
    • De vil ha tilbake duften sin: Vi har en tendens til å tro at appelsinskall og søt sjasminlukt er ønskelig, men hundene våre er ikke enige. De ønsker å lukte som seg selv, eller muligens den stinkende hjortebajsen eller den døde fisken de rullet inn som førte til at de trengte et bad til å begynne med. Så de zoomer rundt og ruller på ting for å miste sjampolukten og komme tilbake til å lukte som seg selv så fort som mulig.

    Tips om hvordan du bader en hund

    Hvis hunden din er motvillig til badetid, finnes det måter å hjelpe dem med å tolerere det bedre. Ikke kjefte på dem, tving dem inn eller straff dem. Nye ting er skummelt for en hund. Vær tålmodig. Og snill.

    • Start sakte: Ideelt sett introduser hunden din til badekaret eller dusjen gradvis, og lenge før du faktisk trenger å gi den et bad.
    • Velg riktig sjampo: Bruk en hundespesifikk sjampo som er skånsom mot huden og pH-balansert.
    • Gå DIY: Hvis du er praktisk, kan du til og med prøve lage en hundevaskestasjon
    • Børst pelsen deres på forhånd: Dette fjerner løst hår og floker, noe som gjør bading enklere og mer effektivt.
    • Bruk lunkent vann: Unngå varmt vann, som kan være ubehagelig forårsake hudirritasjon.
    • Vær forsiktig: Masser sjampoen inn i hundens pels med milde, sirkulære bevegelser. Sørg for å skylle grundig for å fjerne alle såperester.
    • Belønn hunden din: Gi dem mye ros mens du jobber, fortell dem at de er fantastiske og gi dem mye mild, givende fysisk oppmerksomhet. Og ikke glem slikkematten som er dekket av deres favoritt smørbare godbit, som yoghurt eller kremost.
    Katy Willis
    Katy Willis

    Katy Willis er en mester herbalist, mester gartner og hundernæringsfysiolog. Hun elsker hundene sine, naturen, hagearbeid og alt av teknologi, fra smarte hjem til mekanikken for personvern på internett. Katy liker å dele kunnskapen sin om søking, selvforsynt liv, moderne husholdning, frøsparing og økologisk grønnsakshagearbeid, hjelpe andre med å lære glemte ferdigheter, gjenopprette kontakt med naturen og leve grønnere og sunnere. Hun har også to hunder som hun oppdrar naturlig, gir et råkosthold, positiv forsterkningstrening og naturlig helsehjelp.

instagram viewer anon