Do It Yourself
  • Tips for å bli kvitt mugg i vaskemaskin

    click fraud protection

    Vaskemaskiner tåler mye misbruk - hardt vann, sterke kjemikalier, fotballdrakter. Hold disse uunnværlige apparatene muggfrie med disse tipsene.

    Mugg finnes overalt - i luften, i skitten, i våre hjem og ja, i våre vaskemaskiner. Muggsporer reiser store avstanders, haiking på en bris eller en myk kasjmirgenser. Når de legger seg på noe fuktig, begynner de å vokse.

    Det er nesten umulig bli kvitt mugg. Muggsopp spiser byggematerialer som tre, gips og maling, og de ødelegger alt i deres kjølvann. Jada, det høres trist ut. Men uten muggsopp kunne ikke skoggulv bryte ned blader, og vi ville ikke ha ost.

    Men ingen vil ha stinkende mugg i vaskemaskinen, uansett hvor mye de elsker en god cheddar. Muggsopp irriterer allergikere og forårsaker millioner av dollar i eiendomsskade hvert år.

    Foruten å slå klærne våre på en stein ved den lokale bekken, må vi håndtere mugg i vaskemaskinene våre. Les videre for tips om hvordan du holder vaskemaskinen muggfri.

    På denne siden

    Hvorfor er det mugg i vaskemaskinen min?

    Muggsopp krever tre ting vaskemaskiner gir: vann, oksygen og mat. Vann og oksygen er selvforklarende, men mat? Hva spiser muggsopp? Omtrent alt, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

    I en vaskemaskin er maten vaskemiddel, rester av tøymykner og skitt fra klær.

    Hvordan bli kvitt mugg i vaskemaskin

    Bli kvitt mugg betyr å drepe og fjerne mugg som er etablert, og minimere forhold som får den til å trives slik at den ikke kommer tilbake.

    La oss først fokusere på å bli kvitt mugg. Det er noen måter:

    Boraks og eddik

    En gallon av eddik og et halvt kilo Boraks er den foretrukne oppskriften til Patric Richardson, den Klesvaskevangelist. Boraks og eddik er naturlig forekommende soppdrepende midler, og sammen pakker de sammen.

    Kjør kombinasjonen på den lengste, varmeste syklusen for å drepe mugg i trommelen og slangene. Å gjøre denne rutinen hver tredje til sjette måned vil forhindre at den kommer tilbake.

    Klorblekemiddel

    Blekemiddel er en effektiv muggdreper, ifølge CDC. Kjør en kopp med flytende klorblekemiddel gjennom en syklus - jo lengre og varmere jo bedre. Når syklusen er ferdig, tørk av døren og pakningen med en løsning av en tredjedel kopp blekemiddel per tre fjerdedeler av en gallon vann.

    Eddik og natron

    Eddik er en vaskemaskin mirakelarbeider. Det fungerer av seg selv, med Borax og med bakepulver. For å bruke med natron, dryss omtrent en kopp pulver i bunnen av trommelen, og fyll deretter vaskemiddelbrettet med eddik. Kjør på en varm syklus.

    Fysisk fjerning

    Bland noen av de ovennevnte blandingene og fjern mugg fysisk med en mikrofiberklut, svamp eller børste. En tannbørste renser effektivt kriker og kroker.

    • Fjern vaskemiddelskuffen, skrubb, skyll og lufttørk;
    • Bløtlegg en mikrofiberklut med desinfiserende løsning og rengjør døren, trommelen og pakningen;
    • Vask vaskemaskin filter, som kan inneholde muggsopp.

    Hvordan forhindre mugg i en vaskemaskin

    Når du har fjernet mugg fra vaskemaskinen, hold den unna. Mugg etablerer seg raskt gitt riktig miljø. I løpet av 24 til 48 timer kan vaskemaskinen din bli et fristed selv om du nettopp har rengjort den.

    Hold mugg fra å vokse tilbake med disse enkle trinnene:

    La døren og skuffen stå åpen

    Muggsopp trenger ikke en sølepytt med stående vann for å trives. Et fuktig, fuktig miljø, som rett etter at du har fjernet en last med klær, fungerer helt fint. Når du er ferdig med tøyet, la døren til vaskemaskinen stå åpen for å la luften sirkulere inne i trommelen.

    Det samme gjelder brettet der du tilsetter vaskemiddelet. Fjern eller la den stå åpen mellom vaskene for å la den tørke. En gang i måneden, ta den ut og rengjør den med eddik for å fjerne opphopning av vaskemiddel.

    Tørk dørpakningen

    Frontmatte vaskemaskiner spare vann og rengjøre bedre enn topplastere, men de har én ulempe: dørpakningen har en tendens til å holde på fuktighet og vokse mugg. Etter dagens siste belastning, tørk innsiden av pakningen hele veien rundt døren for å fjerne innestengt vann.

    En gang i måneden, tørk av pakningen med en blekemiddel- og vannløsning - en tredjedel kopp blekemiddel til tre fjerdedeler av en gallon vann.

    Tørk ned døren

    Hvis du har kjæledyr, har du sannsynligvis lagt merke til at hunde- og kattehår ofte klamrer seg til innsiden av døren. Dyrehår og andre fibre holder på vannet, så ta et håndkle og tørk av døren. Dette vil også rense bort overflødig vaskemiddel og andre muggvennlige rester.

    En gang i måneden, rengjør innsiden av døren med blekemiddel og vannløsning.

    Kjør den selvrensende syklusen

    Nyere skiver kommer med en selvrensende syklus. Denne syklusen bruker ekstremt varmt vann og en spesiell spinn for å fjerne og forhindre mugg. Hvis modellen din ikke har denne syklusen, gjør DIY blekemiddel eller eddik og Borax-metoden nevnt ovenfor.

    Sjekk maskinens brukerhåndbok. Produsenten kan anbefale et spesifikt produkt.

    Bruk mindre ting

    De fleste bruker alt for mye vaskemiddel, sier Richardson. Du trenger bare omtrent to spiseskjeer for en mellomstor belastning. Vaskemidler er konsentrert, så hvis du bruker for mye kan ikke skyllesyklusen fjerne alt.

    Tøymyknere forblir på klærne slik at de også forblir i vaskemaskinen din. De-gunk vaskemaskinen din med boraks og eddik. Eller bruk et kommersielt produkt som Frisk, spesielt hvis du bruker tunge vaskeprodukter.

    Populære videoer

instagram viewer anon