Do It Yourself
  • Hvor mye koster snørydding?

    click fraud protection

    Kostnaden for snørydding i boliger avhenger av en rekke faktorer. Her er noen ballparkkostnader du kan forvente.

    Hvert år, ettersom fallende snø erstatter fallende løv, må huseiere bestemme om de vil rydde oppkjørselen og fortauene på egen hånd eller betale for en profesjonell tjeneste.

    Prisen er bare én vurdering når du bestemmer deg for å leie en snøryddingstjeneste. Men for de fleste av oss er det det mest presserende!

    På denne siden

    Snøfjerning vs. Snøbrøyting

    For noen er begrepene "snøbrøyting" og "snøfjerning" betyr forskjellige ting. For proffene refererer "pløying" til å skyve snø til siden av en innkjørsel eller fortau, mens "fjerning" betyr å dra den helt bort fra eiendommen din.

    Snørydding er populært på steder der det samler seg mye snø i løpet av en lang, frysende vinter, og måkte snøbakker stiger høyt nok til å skjule trafikkens siktlinjer.

    Her vil vi bruke den mer vanlige betydningen av snørydding: rydding av innkjørsler og gangveier med ploger, spader el snøfresere.

    Hvor mye koster snørydding?

    Å leie en lastebil med en plog for å rydde en typisk oppkjørsel, 10 til 20 fot bred og 10 til 20 fot lang, koster rundt $50 til $150. Men du bør signere en kontrakt med noen før snøen begynner å fly. Det er ekstremt vanskelig å finne en snøryddingstjeneste som kan hjelpe når det først har begynt å snø. Flyttefirmaer prioriterer nesten alltid sine forhåndskontrakterte kunder. For å sikre at snøen din blir fjernet raskt, ansett entreprenøren før vinteren starter.

    Hvordan beregnes kostnaden for snørydding?

    Vi har samlet de vanligste måtene å ta betalt for snørydding. Husk at denne informasjonen kan variere mye basert på ting som lokal snøfall og størrelsen på oppkjørselen og fortauene. Entreprenører har generelt standardpriser uavhengig av små variasjoner i oppkjørselens størrelse. Dette gjør bokføringen deres enklere. Men hvis huset ditt ligger femti meter unna veien, forvent å betale mer.

    Til slutt, sørg for å lese kontrakten nøye. Noen entreprenører pålegger begrensninger på turer eller definisjoner av en storm som kan påvirke den endelige prisen.

    Per tomme

    Noen entreprenører tar betalt per tomme snøfall. Det er ofte et minimumsgebyr for snøfall «X tommer eller mindre» med tilleggsgebyrer for ekstra akkumulering.

    Verdien av "X tommer" og terskelen for ytterligere akkumulering varierer fra marked til marked. Forvent generelt å betale $50 til $150 for minimum, med ekstra snø som legger til ytterligere $20 til $40.

    Per arrangement

    En enkelt lading for hver storm, uavhengig av hvor mange eller få turer som kreves. Prisene varierer fra $50 til $200.

    Per sesong

    Noen krever en fast avgift for hele sesongen. Å gå denne ruten kan være en mulighet for å spare penger, men hvis det er lite snøfall i løpet av et år, har du betalt full pris for minimalt med arbeid. Prisene varierer fra $300 til $600.

    Per tur (eller per trykk)

    I denne modellen tar entreprenøren betalt for hver tur (også kjent som en "push") de er pålagt å gjøre. En tur er vanligvis knyttet til en minimumsmengde snøopphopning, så du vil spare penger i år med mindre snøfall. Ulempen? Entreprenøren kan foreta flere turer i løpet av en enkelt storm, og øke regningen. Prisene varierer fra $45 til $100.

    Per time

    Noen snøryddingstjenester tar betalt per time, noe som er mindre vanlig. Disse er ofte knyttet til håndmåking eller snøfreserarbeid. Prisene varierer fra $25 til $65.

    Faktorer som påvirker snøryddingskostnadene

    Faktorer som kan påvirke en snøryddingspris inkluderer:

    • Ekte "fjerning"-tjeneste: Fysisk fjerning av snø i stedet for å skyve den til siden krever mer utstyr og mer kostnader.
    • Prioritert tjeneste: Hvis du vil være den første oppkjørselen ryddet, må du sannsynligvis betale mer.
    • Gangveier: Når arbeiderne går ut av lastebilen og begynner å måke, kommer tilleggsavgifter inn.
    • Tak: Taksnørydding tilbys ikke av alle entreprenører. De som gjør det, lader vanligvis separat.
    • Avising: Noen proffer vil bruke avising på oppkjørselen og gangveiene.
    • Oppkjørselens størrelse og overflate: Størrelsen på oppkjørselen vil bare være en faktor hvis den er usedvanlig stor. Overflaten kan påvirke prisen; grus eller murstein innkjørsler er vanskeligere å brøyte enn betong eller blacktop.

    Snørydding kostnadsbesparelser

    Her er tre måter å få ned prisen på snørydding:

    • Skyv det selv: Hvis du er fysisk i stand til eller kjenner en driftig tenåring i nabolaget, er dette en fin måte å kutte kostnader på.
    • Unngå "per tur"-priser: Selv om kontrakter per tur kan være fornuftige i noen tilfeller, kan det være smertefullt å se på at entreprenøren foretar flere turer i løpet av en enkelt storm, og tærer på bankkontoen din.
    • Pakke med plenpleie: Mange plenpleietjenester tilbyr snørydding om vinteren. Du kan få rabatt på klipping, løvsamling og snørydding.
    Dan Stout
    Dan Stout

    Den Ohio-baserte frilansskribenten og forfatteren Dan Stout er en tidligere boligoppussingsarbeider, veileder for kommersielle nettsteder og vedlikeholdssjef. Han har jobbet med nesten alle aspekter av bygging og gjør-det-selv, inkludert prosjektering og tillatelse, rørleggerarbeid, grunnleggende elektrisk, gips, snekring, flislegging, maling og mer. Han publiserer også noir fantasy-thrillere, inkludert The Carter Series, fra Penguin imprint DAW Books.

instagram viewer anon