Do It Yourself
  • Hva er infrarøde romvarmere og hvordan fungerer de?

    click fraud protection

    Er en infrarød romvarmer riktig for rommet ditt? Vi har snakket med noen eksperter for å oppsummere hva de er, hvordan de fungerer og hva som gjør at de passer godt eller dårlig til hjemmet ditt.

    Oppvarmingskostnadene er på vei opp i år, så mange huseiere leter etter den beste måten å varme opp hjemmene sine på. Et nyere alternativ på markedet er infrarød romvarmer.

    Hva er en infrarød romvarmer?

    Barry Gray, en arkeolog, trearbeider og grunnlegger av Verktøytorget, sier infrarøde romvarmere er avhengige av infrarød stråling. Mens de har en tendens til å distribuere varme i en smal stråle, kan du varme opp et helt rom med én enhet avhengig av utformingen og størrelsen på hjemmet ditt.

    I motsetning til en ved- eller gassdrevet peis, går disse varmeovnene vanligvis på strøm. Den gode nyheten er at du ikke trenger å fylle opp drivstoff. Men i tilfelle en strømbrudd, bør du ha en reserveplan.

    Hvordan er en infrarød romvarmer forskjellig fra andre romvarmere?

    Mange andre typer varmeovner stole på konveksjon for å varme opp luften i et rom. I tillegg til å være støyende, kan de også røre opp støv og skitt i luften. Avhengig av innstillingene deres, kan de også trekke mye energi.

    Scott DePeralta, fra Scott DePeralta Consulting, LLC, sier at infrarøde romvarmere faktisk ikke varmer opp luften. Snarere genererer de varme og retter den mot objekter i deres vei. Det øker effektiviteten og lar deg målrette mot bestemte områder. Bli kjent hvor mye strøm en varmeovn bruker.

    Fordeler

    Matt Haas, en svenn og elektriker på 15 år, sier at infrarøde varmeovner gir mange fordeler sammenlignet med andre modeller. Hvis du har en støvfølsomhet eller pustetilstand, sier han at en infrarød romvarmer kan passe godt. Kami Turky, administrerende direktør i Solar Energy Hackers, sier at infrarøde romvarmere også er det miljøvennlig siden de ikke genererer karbondioksidutslipp.

    Og infrarøde varmeovner er ofte i det samme prisklasse som andre typer. Selv om det er dyre modeller der ute, trenger du ikke å bryte banken for å holde deg varm.

    Ulemper

    Christen Costa, administrerende direktør i Gadget Review, sier at det alltid er best å holde barn og kjæledyr unna varmeovnene. Sikkerhet bør være din høyeste prioritet uansett hva slags varmeovn du har. Som med andre modeller, bruk aldri en skjøteledning eller strømskinne.

    Haas sier at fordi infrarøde varmeovner ikke bruker konveksjon slik andre modeller gjør, kan luften i rommet fortsatt føles kjølig - ligner på en kjølig, men solrik dag. Hvis du står i solen en stund, kan du føle deg varmere, men luften rundt deg vil fortsatt være kald.

instagram viewer anon