Do It Yourself
  • 8 beste trebearbeidingsklemmer for DIY-tømrerprosjekter i 2022

    click fraud protection

    Når det kommer til trebearbeiding, kan du aldri ha for mange klemmer! De beste trebearbeidingsklemmene gir de sterkeste festene for hvert prosjekt.

    Bessey generell klemme Ecomm Amazon.comVIA KJØPMANN

    Klemmer er et av de mest essensielle og allsidige trebearbeidingsverktøyene. Klemmer kommer i mange forskjellige former og størrelser, men ved basedesignen er en klemme et par kjever som trykker for å holde to trestykker sammen. En klemme (eller flere klemmer) vil midlertidig holde prosjektet nøyaktig på plass, slik at du kan lime, spikre eller skru sammen treverket uten å flytte seg. Husk: det er ikke én størrelse som passer alle når det kommer til klemmer. Du vil skaffe deg noen forskjellige typer for å takle en rekke prosjekter. For å hjelpe deg med å starte samlingen din, har vi samlet de beste trebearbeidingsklemmene for hvert DIY-prosjekt, både stort og lite.

    Hva du bør vurdere når du velger trebearbeidingsklemmer

    Før du legger til disse klemmene i handlekurven din, bør du vurdere hva du skal bruke dem til. Det tiltenkte trebearbeidingsprosjektet vil styre klemkraften, størrelsen og polstringen du trenger. Klemkraft måles i psi (pund-kraft per kvadrattomme). For mye trykk og treverket eller klemmen er skadet; ikke nok press, og du vil få et svakt ledd.

    Når det kommer til størrelse, måles klemmer etter kjevekapasitet og halsdybde. Kjevekapasitet er hvor langt munningen til kjevene kan åpne seg. Halsdybde er avstanden mellom kroppen til klemmen og kjevene, som indikerer hvor dypt klemmen kan passe inn i treet. Åpenbart jo større prosjektet er, jo større klemmen.

    Vurder polstringen på klemmene dine også. Delikate deler kan bulkes med feil klemme, så se etter en klemme med polstrede kjever for å sikre at du ikke skader treverket. Det er klemme triks å legge til din egen polstring (som å bruke selvklebende filtmøbelputer), men innebygd polstring er mer praktisk.

    Hvordan bruke klemmer for trebearbeiding

    Mens alle trebearbeidingsklemmer brukes til stort sett den samme oppgaven – holde materialet tett på plass – hver type klemme påfører trykk på forskjellige måter.

    C klemmer: C-klemmer (noen ganger kalt G-klemmer) er en av de vanligste typene trebearbeidingsklemmer. De kommer i størrelser små til store og brukes ofte til å holde materialet på plass liming.

    Rørklemmer: Rørklemmer er de hverdagslige høytrykksarbeidshestene ved trebearbeiding. Fordi klemmene raskt skrus på forskjellige rørlengder, fungerer ett sett med rørklemmer på en rekke forskjellige prosjekter. Kjøp rør i 2-, 3- og 4-fots. lengder og du er klar for de fleste situasjoner.

    Stangklemmer: Også kalt F-klemmer, stangklemmer er raskere og enklere å bruke enn rørklemmer. Lette stangklemmer er perfekte når du trenger lang rekkevidde og moderat trykk.

    Fjærklemmer: Fjærklemmer de raskeste hjelperne for å holde arbeidet ditt på plass eller gjøre lett-trykksklemming. De er små og lett å lagre. Bruk fjærklemmer på dine mindre, mer delikate prosjekter.

    • Beste generelle trebearbeidingsklemme:WorkPro enhånds stangklemmer
    • Beste budsjettvennlige trebearbeidingsklemme:Bessey klemme for generell bruk
    • Beste skapfremstillingsklemme:Jorgensen 72-in parallellkjeveklemme
    • Beste stangklemme:Wen Quick-Adjust Steel Bar Clamps
    • Beste C-klemme:Kreg KHC Premium Face Clamp
    • Beste fjærklemme:Tolesa Nylon fjærklemmesett
    • Beste hjørneklemme:C Casimr 90 graders hjørneklemme
    • Beste rørklemme:Ponni rørklemme

    Vi anser dette høyt anmeldte settet med WorkPro stangklemmer en av de beste trebearbeidingsklemmene generelt fordi klemmene er rimelige, allsidige og flotte for lette og mellomstore DIY-prosjekter. Laget av slitesterk nylon og kraftig stål, varer de lenge, men er lette og enkle å håndtere. Du vil elske designen med hurtigskiftknapper som umiddelbart forvandler klemmen til en spreder. Selv om de ikke er laget for store prosjekter, er det et flott sett å ha til nybegynnere trearbeidere.

    De Bessey klemme for generell bruk koster omtrent $7 og er en av de beste trebearbeidingsklemmer å legge til i samlingen din. Den fullfører samme mengde arbeid i ett verktøy som en samling av 1-in., 2-in., 3-in. og 4-in. C klemmer. Skyvearmdesignen gjør det enkelt å justere åpningen for å passe til prosjektet ditt. Den kan være liten, men den er mektig - med 330 pund klemkraft.

    De Jorgensen 72-in parallellkjeveklemme har store plastkjever som fordeler seg klemtrykk jevnt for å sikre firkantede hjørner og forhindre at skapboksene og dørene dine bøyer seg eller løfter seg, noe som gjør den til en av de beste trebearbeidingsklemmene for å lage skap. Det innebygde klemstativet gir praktisk enhåndsbruk. En femstjerners anmelder sier: «De fungerte veldig bra med å konstruere skapboksene og enda bedre når jeg limte opp panelene til dørene; veldig lite vridning! De gjorde en tøff jobb, for denne amatøren, mye enklere.»

    De Wen Quick-Adjust stålstangklemmer er brukervennlige og kraftige med over 1200 pund klemkraft kombinert. Hver klemme har en hurtigjusteringsfunksjon for å lukke klemmen uten å trykke på noen knapper og en praktisk utløserspak for enkelt å åpne kjevene opp igjen.

    Kreg-klemmer (en spesifikk type C-klemme) som Kreg KHC Premium Face Clamp brukes hovedsakelig til å lage lommehullskjøter, men de har flere andre nyttige applikasjoner. De brede ansiktsputene forhindrer overflateskader og sprer kraften til klemmegrepet. Tommelskrueknappene er spesielt praktiske, og tillater raske og enkle justeringer av kjevekapasiteten med noen få omdreininger.

    Dette settet med Tolesa Nylon fjærklemmer kommer i to forskjellige størrelser, slik at du kan jobbe med en rekke forskjellige prosjekter med ett rimelig kjøp. De er laget av kraftig nylon og inkluderer svingbare kjeveputer som justerer seg selv til ujevne overflater. Den herdede stålfjæren sørger for maksimal klemkraft.

    Den høyt anmeldte C Casimr hjørneklemme klemmer 90-graders hjørner og T-skjøter med letthet takket være enhåndsbetjening. Trykk ganske enkelt inn fjærmekanismen for å justere klemmen til riktig størrelse, og den hjelper deg med å sette sammen to brett med forskjellige bredder. Fire-pakken ruter opp alle fire hjørnene av en boks, bilderamme eller kommodeskuff på en gang.

    Det klassiske Ponni rørklemme er et populært valg blant både hobbyfolk og profesjonelle trearbeidere. De rørklemme fungerer med alle lengder 3/4-in. pipe, for å bytte ut rørlengden for ethvert prosjekt og sparer penger fordi det ikke er nødvendig å investere i flere forskjellige størrelser klemmer. Multi-plate clutch-designet sikrer et sikkert grep når som helst langs røret.

    Handle smartere med våre ekspertanbefalinger for verktøy, utstyr og pengebesparende tilbud på gjør-det-selv- og hjemmeprodukter som du ikke kan gå glipp av. Meld deg på Nyhetsbrev om ting vi elsker.

    Erica Young er en frilansskribent og innholdsskaper, og spesialiserer seg på hjemme- og livsstilsartikler. Hun elsker å skrive om hjemmeinnredning, organisering, relasjoner og popkultur. Hun har en bachelorgrad i journalistikk og massekommunikasjon fra Arizona State University, Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication.

instagram viewer anon