Do It Yourself
  • LED-julelys er best. Her er hvorfor.

    click fraud protection

    Når det kommer til ferielys, kan det bare være ett valg.

    Enten du henger en tråd rundt inngangsdøren eller pusser utsiden av huset med 100 tråder, det er ingenting som en julelysskjerm for å få deg til å føle deg festlig denne gangen år. Men la oss innse det, ikke alle lys er skapt like.

    Hengende julelys pleide å kreve en seriøs tidsforpliktelse for å sjekke individuelle pærer, løse lysstrenger og finne ut hvilke kretser som kan romme hvilke lys. Å, og la oss ikke glemme overraskelsen ved å åpne strømregningen etter en måned med tusenvis av glødelamper.

    Heldigvis har feriedekorering blitt mye enklere med LED julelys. De er et langt overlegent valg. Og selv om det er en viss sannhet i ideen om at de beste lysene er de du allerede har, vil du definitivt ikke angre på å bytte til LED-lys, når det er mulig.

    Hva er LED-lys og hvordan fungerer de?

    LED-er bruker lysemitterende dioder (derav akronymet) for å lage lys, i stedet for å brenne en glødetråd som glødepærer. En elektrisk strøm går gjennom en mikrobrikke som får dioden til å lyse. Varmen som produseres blir omdirigert til en kjøleribbe for å øke ytelsen.

    Levetiden til LED-lys er basert på en beregning av når lysene vil oppleve en 30 prosent reduksjon i ytelse, ifølge Energy Star. Dette er fordi LED-lys ikke brenner ut som glødepærer; de blekner bare sakte.

    Selv om de er dyrere å kjøpe, LED julelys vil spare deg penger på lang sikt. LED-lys bruker så mye som 90 prosent mindre energi enn glødetråder.

    I følge en studie fra 2017 fra Washington Post, en enkelt tråd med 25 C9-glødepærer – de store – bruker 175 watt strøm over et 45-dagers tidsrom, og fungerer 12 timer i døgnet. Pris: $15,12. En lignende streng med C9 LED-er brukte 2,4 watt i samme periode, til en pris på bare 21 cent, per samme studie. Dagens kostnader vil sannsynligvis være høyere, men du skjønner.

    Du vil få mange år ut av LED-julelysene dine. LED-pærer varer 25 prosent lenger enn glødelamper, ifølge US Department of Energy – opptil 50 000 timer.

    Ikke bekymre deg for at den neste arktiske eksplosjonen stopper lysskjermen for feriedagene dine. LED-lys vil fortsatt slå seg på og forbli på når kvikksølvet faller. De er enda mer effektive i lavere temperaturer.

    LED-julelys får høye karakterer for holdbarhet. En annen fordel: Plastpærer i LED-lys knuses ikke like lett som glass. Så du kan oppbevare dem uten bekymringer og bruke mer tid på å dekorere i stedet for testing og fiksing av julelys.

    Hvis du er bekymret for sikkerhet rundt feriedekorasjoner, LED er et godt valg fordi de produserer nesten ingen varme. Det betyr at ingen brente sifre når du eller barna dine berører dem. En kjøleribbe innebygd i lysene fortrenger all varme de produserer.

    Det pleide å være alle LED-lys hadde et blåaktig skjær. Det var spesielt merkbart med ferielys, fordi de hvite lysene ikke så helt hvite ut. Men det er endret. Du kan få lyse og myke versjoner av lyset i alle forskjellige farger.

    LED-lys kommer også i alle former og størrelser. Det er lett å tro at trådene vil se ut som LED lys striper du setter under kjøkkenskapene. Selv om du absolutt kan få den slags lys til dekorasjonene dine, er de tilgjengelige i alle former og størrelser nå.

    Bare bla gjennom midtgangen på hjemmesenteret og du vil legge merke til LED-taulys, istapper, snøflak, de store pærene i C9-stil og mye mer. Den eneste grensen er fantasien din.

    Du oppfordres til resirkulere LED-lys fordi de inneholder edle metaller som kan gjenbrukes. De har heller ikke farlige kjemikalier som lysstoffrør eller andre typer lys, noe som gjør dem lettere å resirkulere.

    Det vil ikke skje ofte på grunn av deres lange levetid, men når det er på tide resirkulere julelys, sjekk med din lokale kantlinjeleverandør for å se om de godtar dem. Hvis ikke, ikke bekymre deg. Noen lokalsamfunn tilbyr andre resirkuleringstjenester som vil ta dem. Og mange hjemmebutikker som Lowe's, The Home Depot eller IKEA vil samle dem inn for resirkulering. Sjekk med butikken nærmest deg for å se om den tilbyr den tjenesten.

    Glødepærer er vanskelige å resirkulere fordi det er vanskelig å skille metall- og glassdelene, og det er vanskeligere å finne tjenester som godtar dem.

    Den største ulempen mot LED-ferielys er at de koster mer enn en rekke av sine glødelamper. Men fordi de varer lenger og bruker mye mindre energi, vil det ikke ta lang tid å få tilbake ekstrakostnaden ved å kjøpe en ny tråd.

    Ryan Van Bibber er nestleder i Family Handyman. Han har gjort DIY siden han var liten. Han er bosatt i Santa Fe, New Mexico, og er spesielt stolt over evnen sin med en sumpkjøler, reparasjon av stukkatur og konstruksjon av provisorisk skygge. Som karrierejournalist dekket Ryan NFL i mer enn et tiår, jobbet som seniorredaktør ved Ute samt skrive og redigere kjøpeguider og produktanmeldelser for flere nasjonale publikasjoner. Når han ikke jobber, kan du finne ham på stiene med familien og to veldig flinke hunder.

instagram viewer anon