Do It Yourself
  • Slik lyser du opp en stue uten takbelysning

    click fraud protection

    1/13

    Gulvlamper Ecomm Ikea.comvia kjøpmann

    Gulvlamper

    Gulvlamper er vanligvis høye, basen deres ligger på gulvet og de kobles til en stikkontakt. De er flotte for å putte bak møbler, inn i hjørner eller andre trange rom på grunn av den slanke silhuetten, og de kan kaste lys i flere retninger.

    Gulvlamper som peker oppover kan sprette lys fra taket. Dette uplight lampe har et lite oppgavelys nederst på søylen. Noen gulvlamper kaster lys i alle retninger eller gir en koselig glød. Andre gulvlamper kaster lys inn flere eller flere rettede veier, noe som gjør dem ideelle for en stue uten taklampe.

    2/13

    Debbye 77 buet gulvlampe Ecomm Wayfair.comvia kjøpmann

    Bue lampe

    Det finnes mange typer gulvlamper, men en bue lampe setter virkelig en stemning, spesielt hvis du er en moderne buff fra midten av århundret. Den store buen er stilig og kul, men den lar deg også styre lys til et midtpunkt i rommet eller lyskast opp en flott scene for en samtale i små grupper. Den fungerer også bra for lesing eller å lage under. Hvis du vil at den skal kaste mer diffust enn rettet lys, og maksimere lysstyrken i rommet ditt, velg en med trommeskygge.

    3/13

    Gloss White 8 High Justerbar Accent Uplight Ecomm Amazon.comvia kjøpmann

    Uplights

    Mange uplights er ment for å fremheve noe spesielt ved rommet ditt eller for å kaste lys, men ikke bli sett. Disse uplightene ser ofte ut som en kan lys settes på fotfot. De er flotte i hjørner, bak i full lengde speilene og planter. Men det er uplights som er ment å bli sett også, slik at du kan sette dem på bordplater, skrivebord - nesten hvor som helst innen synsvidde.

    4/13

    Bianca Marmor Bordlampe Ecomm Cb2.comvia kjøpmann

    Bordlamper

    De er omtrent like enkle og daglige som stuebelysning blir – men designalternativene dine er uendelige. Bordlamper sitte på endebord eller annen innredning, koble til veggen og gi glød. For å få mest mulig ut av din lys, velg lyse eller rene nyanser. Metallnyanser og mørke nyanser legger til dramatikk, men vil ikke hjelpe å ta plassen til overheadbelysning, så husk det. Men det finnes sikkert andre måter å gjøre det på legge til belysning i et rom uten overlys.

    5/13

    Staggered Glass 2 Light Plug In Sconce Ecomm Westelm.comvia kjøpmann

    Lampetter

    Lampetter arbeid ved å kaste lys fra veggen og kan enten kobles til en bryter eller (hvis du ikke kan eller vil gjøre det elektriske arbeidet) kan du også finne funksjonelle og stilige plug-in-versjoner. Frostete glasskuler eller stoffnyanser i lyse farger bidra til å kaste mest mulig lys. Men andre dekorative alternativer florerer, noe som gjør det enkelt å utstyre rommet ditt med det interiørdesignere kaller "rommets smykker."

    6/13

    Batteridrevet Dimbar Led Veggmontert bildelys Med fjernkontroll Ecomm Wayfair.comvia kjøpmann

    Kunstlamper

    Hvis du trenger downlights for å sette søkelyset på din Kunst eller andre skatter, vurder kunstsconces. Mange alternativer er batteridrevet, noe som gjør taktilgang eller et uttak unødvendig.

    7/13

    Aio 8in Globe Plug In Pendant Ecomm Colorcord.comvia kjøpmann

    Plug-in anheng

    Plug-in anheng er akkurat som sine takmonterte motstykker, men uten å kreve elektriske harde ledninger. Sett inn en krok eller henger i taket, heng opp anheng, og koble den til. Rispapirkuler, rottingbur, blåst glass i alle tenkelige farger - stilen du velger bestemmer hvilken type lys den vil kaste. Fra super uklar og diffus til dristig, det er uendelige valg.

    8/13

    Shine Decor Led Strip Lights 50ft Dimbar Høy lysstyrke Ecomm Amazon.comvia kjøpmann

    Vikbelysning

    Vikbelysning er mer et omgivelseslys. Hvis du har kronestøping eller en måte å skjule en LED stripe lys eller en barlampe på toppen av skap i stuen din, vil det gi et sofistikert (og mindre in-your-face) lys. Ideen bak buktbelysning er å faktisk ikke se lyskilden. Lyset spretter av overflatene, rundt omkretsen av rommet.

    9/13

    Suddus 33ft 100 Led Outdoor String Lights Ecomm Amazon.comvia kjøpmann

    Strengelys

    Selv om du kanskje ikke vil drapere vinduskarmene eller kantene av et rom inn lysstreng året rundt, kan de fortsatt noen ganger tjene en hensikt. Å pakke inn eller arrangere dem kunstferdig på en peishylle blant bilder eller planter kan trekke oppmerksomheten til peisen mens du legger til noen omgivelseslys.

    10/13

    TV-bakgrunnslys Ecomm Philips Hue.comvia kjøpmann

    TV-bakgrunnslys

    TV-bakgrunnsbelysning gir litt wow-faktor til rommet ditt. Noen er LED-taulys og andre, som Philips Hue, er det heller stripelys eller en fargelinje. Hue kobles til Alexa eller Nest, noe som gjør det lettere å stille den på en tid eller be den slå seg på før du går inn i rommet, og sparer en tåstussing i mørket til du finner en lampe.

    11/13

    Uttakslys Ecomm Snappower.comvia kjøpmann

    Uttakslys

    Uttakslys kommer i en rekke forskjellige former, men i hovedsak kan de gi et fint signal i mørket for å sikre at du ikke snubler eller faller. Den enkleste måten å få denne typen lys på er å plugge en nattlys inn i stikkontakten, men de kan også kobles til stikkontakten. Du kan legge til en lamellskygge som kaster lys nedover og ser flatterende ut. Uttakslys med bevegelsessensorer brukes ofte på eller i nærheten av trapper, men de kan også være nyttige i en stue uten overlys. Når du går inn i det mørke rommet vil utløpslyset lyse slik at du kan finne en annen lyskilde og vri bryteren. I en klemme kan du også bare bruke en plug-in nattlampe.

    12/13

    Flammefri, flimrende batteridrevne stearinlys Ecomm Amazon.comvia kjøpmann

    Stearinlys

    Stearinlys kaste en overraskende mengde flatterende lys. I tillegg kan du velge lysestaker og holdere som vil utfylle resten av innredningen din. Selvfølgelig vil ikke stearinlys være din viktigste lyskilde i stuen din, men de kan være en del av en lagdelt belysningsplan. Men mens ekte stearinlys er vakre, må du holde deg i rommet med dem når de er tent. Batteridrevne flammeløse stearinlys er mye tryggere og mer allsidig. Noen kommer til og med med fjernkontroller!

    13/13

    Pære Neonlys Til Neonskilt på soverommet Julepynt Ecomm Amazon.comvia kjøpmann

    Kunstlys

    Denne gangen mener vi bokstavelig Kunst. Med comeback av kunstverk i neonlys du kan få spesielt meta, men med disse og andre typer lys-up art kan du legge til funksjonalitet, lettsindighet og/eller en samtalestykke til rommet ditt.

    Katie Dohman
    Katie Dohman

    Katie Dohman er en prisvinnende frilansskribent som har skrevet om emner innen hjem, design og livsstil i mer enn 15 år. Arbeidet hennes har blitt omtalt i Artful Living, Midwest Home, Star Tribune og Teen Vogue, blant mange andre. Hun lever for tiden sin egen how-to-historie mens hun og mannen hennes jobber gjennom en fullstendig ombygging av tarmen hjemmet deres fra 1921 – mens de ble foreldre til tre små barn og unnviker hunden og katten deres, som alltid ser ut til å være under føttene.

instagram viewer anon