Do It Yourself
  • Selvgående vs. Push Mower: Vi forklarer forskjellen på gressklippere

    click fraud protection

    Det kan være litt forvirrende å finne den rette gressklipperen for din eiendom og ditt budsjett. Når det kommer til selvgående vs. push-klipper, hjelper vi deg med å bestemme hvilken som er riktig for deg.

    Så, tiden er inne for å velge mellom en selvgående vs. skyve klipperen. Som med enhver beslutning, er det positive og negative sider ved begge. Hvis du ikke har det kjøpte en gressklipper før, eller det har gått noen år, er vi her for å hjelpe deg med å gjøre den riktige investeringen. Her er alt du trenger å vite om de to typene maskiner.

    På denne siden

    Hva er forskjellen mellom en selvgående og skyveklipper?

    Enkelt sagt, a selvgående gressklipper har et drivsystem for å drive den fremover mens en skyve klipperen

    er avhengig av manuell innsats for å bevege seg. En selvgående klipper kan klatre opp bakker med svært liten innsats fra din side, men en skyveklipper er en rimelig måte å klippe en flat hage på.

    I likhet med skyveklippere er de selvgående klipperne tilgjengelige som gassdrevne og batteridrevne batteridrevne. Det er verdt å merke seg at gassdrevne klippere vil kreve løpende vedlikehold for å sikre lang levetid med optimal ytelse. Omvendt er vedlikehold en lek med elektriske og trådløse push-klippere, siden de bare krever sporadiske knivsliping.

    Når det gjelder kjøpe en selvgående vs. skyve klipperen, det avhenger av ytelsen og funksjonene som gjør livet ditt enklere (uten å bruke penger på ting du ikke trenger).

    Alt om selvgående gressklippere

    Kjøpe en selvgående klipper, i motsetning til en push-klipper, krever mer enn noen få dollar for å dekke den ekstra fremdriftskraften. Selv om selvgående klippere er dyrere, skinner de i tøft terreng. Det beste er at det krever svært liten innsats fra din side for å drive dem oppoverbakke. Disse klipperne kan også inneholde tilleggsfunksjoner, som variabel hastighet, start med trykknapp og valg av hjuldrift.

    Forhjulsdrevne selvgående klippere er generelt det billigste alternativet. Disse maskinene fungerer godt på flate overflater og svinger lettere enn bakhjulsdrevne motparter. Bakhjulsdrevne selvgående klippere er litt vanskeligere å snu hindringer, men de utmerker seg ved å klatre i bakker. Et bakhjulsdrevet alternativ er det anbefalte valget hvis du har en kupert eiendom, og hjelper til med å balansere belastningen hvis du liker å pakke avklippet.

    Flere produsenter, som Ryobi og Toro, tilbyr firehjulsdrevne selvgående gressklippere med mulighet for å bytte til bakhjulsdriftsmodus som øker trekkraften for å matche terrenget.

    Hvis du er bekymret for at den ekstra vekten til en selvgående klipper er en byrde, er de batteridrevne alternativene betydelig lettere enn de gassdrevne. Å gå i revers og gjøre trange svinger vil være lettere med en lettere modell. For store eiendommer som trenger ultimat kraft med minimal innsats, en ridegressklipper er verdt å vurdere.

    Fordeler 

    • Mindre innsats for å operere
    • Arbeid med ujevnt terreng
    • Enkel oppoverbakkekjøring
    • Tilgjengelig med forhjuls-, bakhjuls- og firehjulsdrift
    • Kan klippe høyt gress og ugress
    • Gassdrevne eller batteridrevne alternativer

    Ulemper

    • Dyrere enn skyveklippere
    • Tung
    • Bruker mer gass enn push-klippere

    Noen av våre favoritt selvgående klippere

    Disse gressklipperne gjør jobben for deg. Se, mamma, en hånd!

    via kjøpmann

    Handle nå

    via kjøpmann

    Handle nå

    via kjøpmann

    Handle nå

    Alt om push-klippere

    For flatt terreng eller en liten hage, kjøper en push-klipper bør være tilstrekkelig for dine behov. Push-klippere er tilgjengelige med ledning, gass og trådløs. Sammenlignet med selvgående klippere, er push-maskiner mer rimelige klippere.

    Skyveklippere kommer med praktiske alternativer, for eksempel elektrisk start med trykknapp og tre-i-ett klipping, mulching og sideutkast. Ekstra funksjoner vil øke kostnadene, men hvis du ikke trenger en selvgående klipper, har du kanskje råd til alle de fantastiske klokkene og fløytene som en avansert push-klipper har å tilby.

    Push-klippere er naturligvis lettere enn selvgående modeller, så de er lettere å manøvrere, spesielt når de er slått av. Som et resultat krever det mindre innsats å flytte dem fra garasje eller bod til plen (og tilbake igjen). Likeledes vil en batteridrevet push-klipper være lettere enn en gassdrevet klipper.

    Når du bestemmer deg for en push-klipper, bør du vurdere kondisjonsnivået ditt, selv om du har en flat hage.

    Fordeler

    • Ideell for flate plener
    • Mer rimelig enn selvgående gressklippere
    • Lett
    • Alternativer med ledning, trådløs og gassdrevet

    Ulemper

    • Krever manuell innsats for å presse

    Noen av våre favoritt push-klippere

    Dette er ikke bestefarens gressklipper. Å ha en skyveklipper kan til og med gjøre jobben morsom!

    via kjøpmann

    Handle nå

    via kjøpmann

    Handle nå

    via kjøpmann

    Handle nå

    Hvor lenge kan selvgående vs. push-klippere sist?

    En selvgående gassgressklipper forventes å vare i 10 år eller mer. Det er selvfølgelig forutsatt at regelmessig vedlikehold, justeringer, vinterbehandling og stell har blitt gitt for å forlenge levetiden til motoren og klipperen. Levetiden til en gressklipper bestemmes i stor grad av hvordan det behandles.

    Omvendt kan en batteridrevet gressklipper forventes å fungere opptil fem år før batteribytte. En ikke-forbrenningsmotor eller børsteløs motor kan vare i 15 år før den trenger reparasjoner. En kvalitetsgassdrevet skyveklipper bør også vare i minst 10 år med vedlikehold.

    I vår uunnværlige økonomi virker det vanskeligere å finne langvarige holdbarhet og kvalitetsprodukter. Produsentens garantier kan dekke en del av deres forventede levetid, men sjelden vil du finne noe i nærheten av en livstidsgaranti (eller til og med en 10-års garanti) på alt som er relatert til plenpleie. Vi har lagt merke til at det kan være vanskelig å få tak i reservedeler hvis noe går i stykker.

    Bunnlinjen: Selvgående vs. Push Mower

    Hvis det er en stund siden sist du kjøpte en ny gressklipper, vil du bli overrasket. Innovative funksjoner stormer plenpleieverdenen, og strømlinjeformet design har gjort klipperne mer smidige og kraftige.

    Hvis du har bakker og ulendt terreng, vil du glede deg over en selvgående maskin. For en plen som er flat, buet eller fylt med hindringer og trange plasser, vil du sette pris på manøvrerbarheten til en skyveklipper. For de med fysiske begrensninger er en lett batteridrevet selvgående klipper et smart alternativ.

    Nå som du er klar til å ta en smart kjøpsbeslutning, gjør deg klar for mye klipping.

    Handle smartere med våre ekspertanbefalinger for verktøy, utstyr og pengebesparende tilbud på gjør-det-selv- og hjemmeprodukter som du ikke kan gå glipp av. Meld deg på Nyhetsbrev om ting vi elsker.

    Populære videoer

    Sheri Kaz
    Sheri Kaz

    Som Associate Shopping Editor hjelper Sheri Family Handyman-lesere med å finne veldesignede produkter for å nyte tiden hjemme. Hennes ekspertise ligger innen interiør og hagearbeid. Når hun ikke leter etter den neste inspirerte hjemme- eller hageløsningen, liker hun å danse, male og friluftsliv.

instagram viewer anon