Do It Yourself
  • Cleaning Hacks 101: "CleanTok" bør og ikke gjøres

    click fraud protection

    Rengjøringsnisjen til TikTok, kalt "CleanTok," er fylt med tips, triks og hacks. Men hvilke er gode ideer og hvilke er farlige?

    En av de flotte tingene med TikTok er at det er en nisje for nesten alle interesser. Hvis du er interessert i å rense videoer, vil du sannsynligvis ende opp på "CleanTok." Her finner du videoer viser dype rengjøringstips, dramatiske før-og-etter, "produktoverbelastninger", rengjøringshack og mye mer.

    TikTok kan være en ressurs så vel som en kilde til feilinformasjon. Skapere ønsker å bli virale, og noen ganger går det på bekostning av sikkerhet. Vi har sortert gjennom for å finne noen "doe" å prøve og noen "ikke-må" som er direkte farlige.

    Har du problemer med å rense fugemassen din? Eller når de støvsamlende hjørnene? Vurder å bruke tannbørster og andre uvanlige varekombinasjoner for å komme dypere inn i de plagsomme områdene. "CleanTokers" er veldig kreative med dette, så det er massevis av inspirasjon der ute for deg.

    Dyprens tar tid. Og siden livet generelt er travelt, blir disse ofte satt ut. Men regelmessig dyprengjøring er viktig, spesielt i deler av huset du ikke tenker så ofte på - sokkellister, søppeltømming, skapdører osv. Ved å ta deg tid til å rengjøre kriker og kroker, opprettholder du et sunt miljø i hjemmet ditt.

    Ikke rengjør uten å bruke riktig verneutstyr. Mesteparten av tiden er det så enkelt som å ta på seg hansker for å beskytte huden mot kjemikaliene.

    Hvis du jobber med mange produkter eller sterke kjemikalier, bruk en maske og briller. Mange CleanTokers som blir virale, bruker ikke noen form for beskyttelse. Det er en dårlig idé - de er i alvorlig fare for å skade seg selv.

    Ved å dyprense din verktøy og apparater, sørger du for at de vil fungere godt og vare lenge. Noen av disse "hakkene" er åpenbare, som å tømme støvsugeren regelmessig. Men andre er det kanskje ikke, som å regelmessig dyprense vaskemaskinene dine.

    CleanTok har noen effektive "hacks", som dette en vi prøvde med aluminiumsfolie. Ikke vær redd for å prøve noen av disse. Bare sørg for å bruke sunn fornuft. Og når du er i tvil, gjør noen undersøkelser for å være sikker på at du ikke vil skade varene dine eller skade deg selv.

    Mens noen produkter er trygge å blande, er mange det farlig å kombinere. Du vet sannsynligvis ikke å blande ammoniakk og blekemiddel. Mange CleanTok-hack har "produkt overbelastning” eller oppskrifter som høres bra ut, men som faktisk er usikre.

    Generelt hold deg til ett produkt om gangen. Du bør også bruke en annen svamp, papirhåndkle eller mikrofiberklut for hvert produkt, slik at du ikke kombinerer dem ved et uhell.

    Lag ditt eget rengjøringsmiddel hvis du har trippelsjekket at ingrediensene er trygge å blande, for eksempel hvit eddik og olivenolje for rustfritt stål. CleanTok har flere "rengjøringshack-oppskrifter" som er OK. Men sørg for å bekrefte at ingrediensene du skal blande ikke er det farlig og vil ikke kansellere hverandre.

    Hvis du ikke sjekker først, kan du bare ende opp med å jobbe hardere, som hvis du ved et uhell blander en base med en syre og får en pH-nøytral løsning. Eller du kan skade deg selv og noen i nærheten av deg alvorlig hvis du ved et uhell lager et giftig stoff som klorgass. Når du er i tvil, ikke bland.

    Rengjøring tar tid, og det er altfor lett for livet å komme i veien. For å holde deg oppdatert, prøv å sette en rengjøringsplan.

    Vurder hva som må gjøres, hvor ofte det må skje, og din egen timeplan. På denne måten kan du holde stedet så rent du vil uten å føle deg overveldet. Husk at alle er forskjellige. Du trenger ikke å kopiere noen andre for å gjøre ting riktig.

    TikTok har alle slags oppskrifter for tregulvvaskere. Selv om det er god informasjon der, er den blandet med videoer som prøver å bli virale. Heldigvis har vi en liste over rengjøringshack for å unngå på tregulvene dine.

    Generelt bør du unngå sure produkter som kan skade gulvene dine. Og vær forsiktig med oljer, som kan skape sklifare.

instagram viewer anon