Do It Yourself
  • Hvordan lage gjør-det-selv tresjakkstykker

    click fraud protection

    Steg 2

    Forbered blankene

    Denne utformingen krever at lageret skal freses til en tomme kvadrat. Totalt trenger du 36 tommer av begge lønnetre og valnøtt lager. Følg klippelisten ovenfor og klipp alle bitene til lengden.

    Trinn 3

    Klipp den nedre ringen

    Når brikkene er kuttet i lengde, er det på tide å gjøre detaljkuttene. Start med den nedre ringen og lag et 1/8-tommers dypt kutt på alle delene. For bønder er dette det eneste snittet.

    Fh Su Jc sjakkbrikker BondeFamilien Handyman

    Trinn 5

    Fullfør detaljene

    Flytt stoppblokken på sleden en 1/4-tommers lenger vekk fra bladet og foreta en ny rekke kutt på kongen og dronningen. For kongen, gjenta denne prosessen en gang til, og gi ham en krone med tre ringer.

    Fh Su Jc Chesspieces KingFamilien Handyman

    Trinn 6

    Lag biskopene

    Som du kan se, har biskopene ingen kronesnitt og to ringer i mellomrommet. Sett opp sleden for å lage den første ringen med kutt en tomme fra toppen, og den andre ringen 1/4-tommers lavere enn den første.

    Fh Su Jc Chesspieces BishopFamilien Handyman

    Trinn 8

    Lag Rooks

    For å lage slottets form, heve bordsagblad en tomme over bordet og sett gjerdet til 7/16-tommers. Dette vil sentrere "slottet"-kuttet. Skyv toppen av stykket inn i bladet ca 7/8-tommers.

    Proff-tips: Lag ett kutt og slå av sagen, og la stykket stå der det sitter. Etter at bladet har sluttet å snurre, lager du et blyantmerke på gjerdet på toppen av Rook-stykket, og fjerner det. Skyv et stykke skrap gjennom bladet, stopp ved det merket, og klem det til gjerdet. Dette gjør disse kuttene mye sikrere og mer nøyaktige.

    Fh Su Jc Chesspieces RookFamilien Handyman

    Trinn 9

    Fullfør og begynn å spille

    Sand alle sjakkbrikkene dine og bruk trefinishen du ønsker for å beskytte dem. Gitt mengden håndtering av sjakkbrikker, foreslår jeg en par strøk med tørke-på-poly å stå opp mot smuss og naturlige oljer på hendene våre.

    Og det er det, du er ferdig. På tide å ta tak i en sjakkbrett og begynne å spille.

instagram viewer anon