Do It Yourself
  • Hvordan bygge en steininnlegg betongbenk (DIY)

    click fraud protection

    Introduksjon

    Denne bakgårdsbenken er nesten uforgjengelig. Når den er støpt, montert og forseglet, kan du nyte den hele året og trenger aldri å bekymre deg for å ta den inn til vinteren eller beskytte den mot vær og vind.

    Jeg skal vise deg hvordan jeg bygde benken min, slik at du kan bruke den som en guide. Eksperimenter gjerne med dine designideer og personlige preg for å lage din egen hagebenk.

    Til bygge betongbenken min, jeg brukte tre poser med Quikrete 5000 å helle toppen og begge bena. Disse posene er tunge - 80 lbs. hver — så tre poser vil sannsynligvis veie omtrent like mye som din store onkel Billy. Det kan absolutt leveres i en standard personbil.

    Ikke bytt ut noe annet med denne blandingen. 5000-formelen har høy tidlig styrke og vil beholde sin integritet når du fjerner formene, og garanterer en solid, sprekkfri benk.

    Sammen med de fire fot lange armeringsjernene, vær sikker på at du har et blandekar som det vist her eller en trillebår med spade. Du trenger også en

    hagehakke for blanding, en etterbehandlingssparkel for utjevning, et halvt ark på 3/4-in. kryssfiner og et kvart ark på 1/2-in. kryssfiner.

    Du bør også plukke opp litt akryltrefinish, lim voks og en liten boks med 2-in. selvborende treskruer (GRK fester). Materialene vil koste rundt $75.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 02Familien Handyman

    Se tegningene under for mål på benkformene.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 31Familien Handyman

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 32Familien Handyman

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 33Familien Handyman

    Trinn 7

    Forbered skjemaene

    Pensle på akryllakken for å dekke hele den indre overflaten av skjemaene. Når det er tørt, påfør pastavoksen som du gjorde med skjemaet til toppen.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 09Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 8

    Bland betongen

    Bland betongen til konsistensen vist ovenfor i blandekaret eller trillebåren. Den skal holde formen når den måkes inn i formen, men spres lett med sparkel.

    En rennende blanding er dårlig og vil svekke benken. Blandingen må være tykk nok til å holde sanden, steinene og armeringsjernet i suspensjon. Bruk alltid verneklær for å unngå hudkontakt med våt betong. Vernebriller er et must.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 10Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 9

    Utjevn betongen

    Utjevn betongen i formene til omtrent to tredjedeler fulle. Ikke bearbeid betongen for mye. Med betong er mindre mer.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 11Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 10

    Ta med luftboblene til overflaten

    Slå forsiktig rundt utsiden av formene for å få luftboblene til overflaten. Du vil også at noen av steinene i blandingen skal legge seg i bunnen av formen. Jeg brukte ca 20 kraner per side og bunn.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 12Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 11

    Legg armeringsjernet

    Legg armeringsjernet inn i betongen og fyll deretter formen til toppen med mer betong. Hvis du ikke har blandet den andre posen ennå, gjør det. Så lenge du blander betongen i tett tidsbestemte økter, vil de binde seg sammen. Betongen kan begynne å sette seg på så lite som en time i varmt vær, så fortsett med oppgaven.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 13Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 12

    Utjevner betongen igjen

    Utjevn betongen med formen og bank forsiktig igjen. Hold skjenken i skyggen og dekk den med en plastduk til du er klar til å fjerne formen. Ikke gjør dette i direkte solskinn.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 14Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 13

    Fortsett å fylle ut skjemaene

    Bland resten av betongen og fyll deretter benformene på samme måte. Legg betongen inn mens du går. Bank på bena omtrent halvparten så mye som du gjorde for sidene og bunnen.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 15Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 14

    Skru forsiktig ut skjemaet

    Fjern formene for toppen etter ca 40 timer. Skru av én side om gangen. Fortsett forsiktig fordi betongen er i et "grønt stadium", noe som betyr at den fortsatt er ganske skjør.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 16Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 15

    Fjern skjemaet sakte

    Vipp benketoppen på kanten og bank forsiktig og ofte for å frigjøre bunndelen av formen. Denne vil være sta på grunn av den store overflaten. Ta den tiden du trenger.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 17Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 16

    La betongen stivne

    Det ferdige produktet ditt vil se slik ut eller kanskje enda jevnere. Hvis det er glatt, kan du la det fortsette å stivne på den måten. Siden min var grov ønsket jeg å eksponere mer av tilslaget (små steiner) i finishen.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 18Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 17

    Fjern den glatte betongen (valgfritt)

    Jeg brukte en stålbørsteoppsett i boret mitt og fjernet forsiktig den glatte betongen for å avsløre tilslaget nedenfor. Vær forsiktig slik at du bevarer integriteten til overflaten.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 19Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 18

    Spyl toppen

    Som du kan se er steinene som la seg i bunnen av formen nå blottlagt. Spyl toppen ned med en fast spray med vann fra hageslangen og la overflaten herde i et par dager til.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 20Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 19

    Fjern bena

    To dager etter hellingen, fjern bena fra formene.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 21Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 20

    Klargjør innsatsen for fjerning

    Lirk kantene på plastinnsatsen, pass på så du ikke ødelegger betongoverflaten. Deretter markerer du plasten forsiktig med en verktøykniv for å løsne den fra betongen.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 22Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 23

    Forbered innleggsmaterialene dine

    Legg ut materialene du trenger for å lage innlegget. Bruk en tynn mørtel som vil fungere for utvendig bruk, og finn noen steiner eller fliser for å legge inn designen din. Jeg kjøpte disse i en lokal butikk med fliser, men du kan også bruke funnet steiner. Bare vær sikker på at steinene dine er omtrent like høye.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 25Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 24

    Plasser steinene

    Bland den tynne mørtelen til en peanøttsmørkonsistens og begynn deretter å sette steinene. Det er en god idé å øve litt med steinene før du faktisk setter dem for å få hjernen din orientert til den puslespilllignende oppgaven.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 26Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 25

    Rydd opp overflødig mørtel

    Tørk av alle drypp av mørtel fordi de vil være vanskelige å fjerne hvis de stivner. Du må vente til neste dag med å forsegle og deretter fuge mellom steinene.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 27Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 26

    Forsegl steinene

    Påfør en fugemasse og steinforsegler på toppen av steinene. Denne forsegleren vil bidra til å holde fugedisen borte fra overflaten av steinene. Ikke få forsegleren mellom steinene, bare på toppen. Vent et døgn før fuging.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 28Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 27

    Fuge innlegget

    Skyv fugemassen inn i mellomrommene mellom steinene, og la den stivne i en time før du tørker av med en svamp.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 29Familien HandymanFamilien Handyman

    Trinn 28

    Rydd opp overflødig fugemasse

    Nå kan du få en følelse av det ferdige utseendet mens du tørker av fugemassen med en fuktig svamp. Ikke bruk for mye vann ellers vil fugemassen svekkes.

    Sett prosjektet til side i noen dager før montering. Ved montering, bruk et landskapsblokklim for å skjøte sammen paringsdelen.

    Gjør en tørrkjøring først, merk deretter delenes plassering og påfør deretter limet. La limet stå i en dag før du bruker benken. Etter omtrent fire uker, påfør en betongforsegler på benken og sidene for å gi den ekstra beskyttelse mot fuktighet og frysesykluser. Hvis det har vært på tide å oppgradere veien, her er noen tips for å oppgradere til en Quikrete gangvei.

    Steininnlegg Betongbenk Fhm 30Familien HandymanFamilien Handyman

    — David Radtke, medvirkende redaktør

instagram viewer anon