Do It Yourself
  • Fordeler og ulemper med metallbekledning

    click fraud protection

    Hvis du trodde metallkledning bare var for fabrikker og fjøs, tenk om igjen. Denne veiledningen til metallkledning fjerner enhver forvirring.

    Mens metallkledning er godt over 100 år gammel, fikk moderne metallkledning sitt store gjennombrudd i 1939. Frank Hoess, en maskinist som designet de sammenlåsende flensene på toppen og bunnen av paneler, patentert designet etter å ha brukt det på boliger i en liten utvikling i Chicago.

    Siden slutten av 1930-tallet har bruken av metallkledning for å beskytte hjem mot elementene ebbet ut og strømmet ut. Krigsinnsatsen reduserte produksjonen på 1940-tallet, mens 1970-tallet så en fornyet interesse. I dag øker populariteten til metallkledning igjen, noe som får noen huseiere til å spørre: "Hva er fordelene og ulempene med metallkledning?" Denne veiledningen vil hjelpe.

    På denne siden

    Metallbekledning Pros

    Det er mange fordeler ved å velge metallkledning, og det er derfor det er en av de mest populære utvendige byggematerialer til hjemmet.

    • Enkel å vedlikeholde: Metallkledning er ekstremt lite vedlikehold. Andre sidekledningsmaterialer kan tørke råtne, tiltrekke insekter, absorbere fuktighet og vokse mugg eller mugg. Disse materialene krever et konstant øye for å sikre at de er i god form. Metallkledning gjør det ikke. Det vil ikke absorbere vann eller tillate mugg eller mugg å vokse.

    • Avviser feil: Insekter liker ikke metallkledning. De kan ikke spise det, og de kan ikke kjede seg gjennom det for å bygge reir. Det er mindre bekymring for termitter, snekkermaur, snekkerbier og andre insekter. Bare vær oppmerksom på at intet sidemateriale er helt ugjennomtrengelig for insekter.

    • Varighet: Stålkledning er utrolig slitesterk. Den tåler hardt vær, endringer i temperatur og vinddrevne påvirkninger. Metallkledning av høyere kvalitet, kjent som 53-gauge, er enda mer holdbar enn standard 44-gauge metallkledning.

    • Brannsikkert: Metall er ikke brennbart. Hvis du bor i områder utsatt for skogbranner, metallklednings brannmotstand gir en alvorlig fordel.

    • Resirkulerbar: Selv om produksjon av metallbekledning ikke akkurat er miljøvennlig, er metallet resirkulerbart.

    • Energieffektivitet: Metallkledning reflekterer varme, slik at den motstår solens stråler og reduserer energiforbruket til klimaanlegget bedre enn andre materialer. Omvendt vil ikke hus med metallkledning absorbere så mye av solens varme om vinteren, så god isolasjon i veggene er fortsatt viktig.

    • Godt utseende: Metallkledning kommer i forskjellige farger, stiler og profiler, inkludert de med preget trekorn for å etterligne utseendet til trekledning. Den kommer også i horisontale paneler, ark med vertikale rygger og paneler designet for å ruste for et slitt utseende. De fleste huseiere kan finne metallkledning som appellerer til deres estetikk.

    Metallbekledning Cons

    Metallkledning har mye å si, men det er ikke perfekt. Her er noen punkter som kjøpere bør forstå før de velger metallkledning.

    • Dyrt: Mens noen metallkledning, som aluminium, kan være budsjettvennlig, metallkledning av høyere kvalitet kan overstige prisen på mange andre sidekledningsmaterialer. Følgende er noen av de gjennomsnittlige materialkostnadene for sidekledningsprosjekter. Arbeid vil være ekstra.

      • Metallkledning = $7 og $16 per kvadratfot.
      • Vinylkledning = $2,50 og $10,75 per kvadratfot.
      • Mursteinfinerkledning = $11 og $24 per kvadratfot.
      • Fibersement = $5 og $15 per kvadratfot.
    • Installasjonsproblemer: Installasjon av metallkledning kan være en utfordring. Det er generelt mye tyngre enn vinylkledning og vanskeligere å kutte. Det er imidlertid ikke umulig for erfarne DIYers å installere det. Det er bare ikke så lett eller tilgivende som vinyl.

    • Bukk: Harde støt fra grener, kjøretøy, sportsutstyr og til og med hammere under installasjonen kan bulke et metallpanel. Denne typen skade er en smerte å reparere eller erstatte.

    Metallbekledningsprodusenter

    Mange selskaper produserer metallkledning. Følgende er noen av de mest bemerkelsesverdige navnene i bransjen. Mange selger også metalltak og terrassebord.

    McElroy Metal

    McElroy Metal er en tredje generasjons familiebedrift grunnlagt i 1963. Den produserer sidepaneler og taktekking av metall for bolig- og kommersielle bruksområder, inkludert skjulte og synlige festemidler, stående sømmer og isolerte paneler.

    Flexospan

    Startet i 1969, Flexospan spesialiserer seg på tungmetall som er vanskelig å finne og karakteristiske finisher. Den tilbyr mer enn 20 panelprofiler og kan spesialskjære paneler til bestemte lengder eller bredder. Fordi innrammingsavstand ikke alltid er standard i eldre hjem, lar denne fleksibiliteten huseiere bestille akkurat det innrammingsapplikasjonen deres krever.

    Fabral

    Fabral metall vegg- og taksystemer er mer enn 50 år gammel og tilbyr et bredt utvalg profiler for metallkledning og takprodukter. Selskapet produserer Energy Star-godkjente produkter og fokuserer på grønn byggepraksis.

    Duchesne

    Duchesne er en av de eldste produsentene av metallplater og taktekking i bransjen. Det dateres tilbake til 1927, og er en fjerde generasjons familiedrevet bedrift som produserer ytre metallkledning og taktekking for kommersielle og boliger. Produktene inkluderer stående sømmer og sammenlåsende paneler, tilgjengelig i mer enn 60 farger og utførelser.

    Populære videoer

    Tom Scalisi
    Tom Scalisi

    Tom Scalisi er en forfatter og skribent som spesialiserer seg i bygge- og oppussingsindustrien. Hans karriere i faget spenner over 15 år som både entreprenør og næringsbyggmekaniker. Tom har skrevet for flere blogger og magasiner, inkludert bobvila.com, thisoldhouse.com, levelset.com og mer. Hans første bok, "How To Fix Stuff," ble utgitt i mai 2022. I tillegg til sitt profesjonelle liv, er Tom også en ivrig baseballfan og trener. Han bor i New Yorks Hudson Valley med sin kone, deres fire barn og to hunder.

instagram viewer anon