Do It Yourself
  • Slik kobler du et 240V-uttak for hvitevarer

    click fraud protection

    Introduksjon

    Elektriske klimaanlegg, tørketromler og komfyrer kan ikke bruke 120-volt, 15-amp eller 20-amp kretsene som driver lysene, datamaskinene og mikrobølgene våre. De trenger 240 volt eller 120/240 volt kretser med strømbærende kapasiteter på 30, 40 eller til og med 50 ampere.

    En 240-volts krets har to varme ledninger og en utstyrsjord, som er en sikker vei for at utilsiktet strøm kan spre seg. En 120/240-volts krets har to varmekilder, en jording og en nøytral ledning, som gjør at apparatet kan bruke begge spenningene. Sensitiv elektronikk, som touchpads og timere, går på 120 volt, varmeelementer og kondensatorer på 240 volt.

    Her skal jeg vise deg hvordan du kobler en 120/240V, 30-amp tørketrommel som aksepterer en jordet plugg med fire stifter. National Electric Code (NEC) krever denne konfigurasjonen for nybygg. Hvis hjemmet ditt ble bygget før 1996, kan det hende du har en trepinnet tørkeplugg og en krets uten jording. Det er helt OK, men her skal jeg vise deg hvordan du trygt oppdaterer ledningene.

    Før du starter prosjektet, trekke en ny krets til tørketrommelen. Du trenger to varme, en nøytral og en utstyrsjord. For en tørketrommel som er beskyttet av en 30-ampers effektbryter, betyr det en 10-3 ikke-metallisk mantel kabel, med jord.

    Ring en autorisert elektriker for å koble til strømbryteren hvis du ikke har erfaring med ledningsprosjekter. Hvis du er trygg på ferdighetene dine, koble til strømmen selv. Vær alltid trygg når du arbeider med strøm. Bruk et multimeter eller berøringsfri spenningstester før du kobler til eller fra elektriske ledninger, og ring en elektriker hvis du trenger hjelp.

instagram viewer anon