Do It Yourself
  • Hva er Amish Barn Raising? — Familien Handyman

    click fraud protection

    Amish-fellesskapet kommer sammen for en låvehevingsarrangement for å hjelpe de som trenger det mens de nyter sosialisering.

    amish låveoppdrettGeorge Sheldon/Shutterstock

    Amish Barn Raising

    Fellesarrangementer er en fin måte å samle inn penger på, skape kameratskap og lære mer om menneskene du sameksisterer med innenfor en skole, et arbeidsmiljø, et nabolag, en religiøs sekt og mer. De blir ukentlige, månedlige eller til og med årlige tradisjoner for å skape struktur og gjøre arrangementet mer meningsfylt. For Amish er en av disse hendelsene låveoppdrett.

    Fjøsoppdrett er en type tradisjon Amish omtaler som "leker". Disse kristne gruppene finner glede og verdi i å delta i felles samarbeidsprosjekter. Fjøsheving kombinerer sosialt samvær med et praktisk mål om å bygge eller gjenoppbygge en låve, og gjør at alle involverte kan føle seg hjelpsomme. Med alle hendene på dekk trenger ingen å jobbe for hardt, samtidig som de får en mulighet til å ta igjen venner og familie.

    En måte for en familie eller en vennegruppe å prøve ut et gruppeprosjekt er å bygge et av disse utendørs trebearbeidingsprosjektene sammen.

    Amish låveoppdrettstradisjonen går tilbake til det landlige Nord-Amerika på 1700- og 1800-tallet. Fordi fjøs krever mye trelast og arbeidskraft, var det fornuftig at samfunnet gikk sammen for å hjelpe til med å bygge en nabos låve. Naturligvis kom tjenesten alltid i full sirkel, med alle i samfunnet som hjalp hverandre.

    Låvedrift i Amish-samfunnene er fortsatt i praksis i dag. Å bygge låver krever fortsatt mye forarbeid og arbeid, fra å rydde grunnen til å bygge grunnmur og vegger. Materialene kan være annerledes i dag, men engasjementet for samfunnsinnsatsen har vært det samme.

    De fleste som trenger å få bygget eller reparert en låve betaler for materialer og ansetter noen til å bygge den. Men innenfor Amish-samfunnet innebærer fjøsheving handel med materialer, og alle medlemmer av samfunnet hjelper til uten lønn.

    Liker du ideen om fellesskap? Ta med noen venner og prøv disse DIY lagerbod byggetips.

    Hvis alt dette låvepratet får deg til å drømme om DIY låvedører, sjekk ut hvordan bygge en enkel rustikk låvedør.

    Populære videoer

instagram viewer anon