Do It Yourself
  • 6 måter å hindre fugler i å hekke rundt hjemmet ditt

    click fraud protection

    Hvert redaksjonelt produkt er uavhengig valgt, selv om vi kan bli kompensert eller motta en tilknyttet provisjon hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre. Vurderinger og priser er nøyaktige, og varene er på lager på tidspunktet for publisering.

    Det er plagsomt og muligens ulovlig å fjerne fuglereir fra hjemmet ditt. Det er en bedre strategi for å hindre fugler i å hekke i utgangspunktet.

    Migratory Bird Treaty Act fra 2020, en revisjon av loven fra 1918, beskytter en lang liste med vanlige fugler og gjør det ulovlig å forstyrre reirene deres. Noen av disse fuglene, som falker, hauker og pelikaner, ville aldri lage et rede i hjemmet ditt. Men mange andre er bare altfor glade for å sitte i takskjegget for å oppdra ungene sine.

    Noen av de vanligste beskyttede artene - og skyldige - er duer, duer, hakkespetter, swifts, warblers og til og med kråker.

    Det ville vært bedre for alle om disse fuglene hekket i et tre eller uthus som en låve eller skur. Dessverre gir mange hjem med delvis råtne undertak og trim lett tilgang til koselige hekkeplasser; de er rett og slett for innbydende. Den resulterende økningen i fugleskitt er skjemmende og uhygienisk, og støyen kan være distraherende.

    Bygging av fuglereir kan skje om våren, sommeren eller høsten, avhengig av arten. Å kaste ut en mor og ungene hennes kan ikke bare være ulovlig, men også umenneskelig hvis du ikke flytter dem på riktig måte. Det er en mye bedre strategi for å forhindre at fugler hekker i utgangspunktet. Og aldri prøv å bli kvitt fugler med giftstoffer.

    Den gode nyheten er at det er mange måter å oppmuntre fugler til å bygge reir et annet sted enn rundt hjemmet ditt. Her er seks du bør vurdere:

    På denne siden

    Installer Bird Roosting Spikes

    Hvis du har flate avsatser på utsiden av hjemmet ditt, har du sannsynligvis allerede å gjøre med duer. De elsker avsatser fordi de kan sitte der uten å bekymre seg for hva som er bak dem. Hvis de sitter der til vanlig, er de nødt til å hekke.

    Telleren: Installer rastende pigger, en serie korskryssede metallpigger festet til en metallbase. De selges i sett som settes sammen til 10 til 100 fots lengder, og du installerer dem med en stiftepistol. Ikke bekymre deg - de skader ikke fuglene. De gjør det bare umulig for dem å lande på de flate kantene dine.

    Du kan også bruke fugleavvisende gel for å holde dem unna.

    Hold fugler unna med stygg lukt

    Mange dufter som er behagelige for mennesker er ubehagelige for fugler. To av disse er interessant nok sitron og peppermynte. Hvis du har problemer med fugler som hekker på verandaen din (på toppen av lyset er et favorittsted), hold dem unna ved å lage et frastøtende middel og sprøyte det regelmessig.

    Wild Wild World foreslår følgende oppskrift: Bland syv dråper av sitronolje og syv dråper peppermynteolje i en løsning med 1/4 kopp eddik og 1/4 kopp vann. Du kan bløtlegge bomullsboller med løsningen og plassere dem der du trenger dem, eller legge løsningen i en sprøyte.

    Rydd opp i hagen din

    Beskjæring tilbake tett vekst i busker og trær fratar fugler hekkeplasser, men kan gjøre huset ditt enda mer attraktivt som et alternativt hekkeområde. På den annen side, jo mindre dekning eiendommen din gir, jo mindre sannsynlig er det at fugler vil bli tiltrukket i utgangspunktet. Beskjæring er også bra for løvet ditt, så det er verdt et forsøk.

    Mens du jobber i hagen, plukk opp løse kvister, tørkede løv og annet rusk som fugler kan bruke til å lage reir. Hold søppelet godt dekketogså fordi fugler kan veve papir og mange fibrøse husholdningsavfall til reir.

    Heng skinnende gjenstander som fanger vinden

    Noen mennesker blir distrahert av skinnende, bevegelige gjenstander, men de avviser fugler. Utplassering av gamle CD-er, strimler av aluminiumsfolie eller strenger med skinnende perler er en utprøvd måte å holde fugler ute i hagen, og det kan også holde fugler borte fra huset.

    Skinnende gjenstander fungerer best hvis du henger dem i områder som får mye sol og vind. Det er bevegelsen, så vel som refleksjonsevnen, som varsler fugler om mulig fare og holder dem unna. Vindklokker kan være enda mer effektive, fordi de legger til et hørbart element som fungerer som en ytterligere avskrekkende.

    Ikke mat fuglene

    Det sier seg selv at hvis du vil at fugler skal holde seg unna, ikke tilby noe som tiltrekker dem. Hvis du liker å se på fugler som mater i hagen din, men ikke vil at de skal hekke, sørg for å stasjon fuglematere godt unna huset.

    Fugler er åtseldyr, som er en annen grunn til å holde søppel godt dekket og oppbevart borte fra huset. Hvis du mater kjæledyrene dine ute, stopp; mat dem innendørs i stedet. Jays og kråker, spesielt, elsker å spise kjæledyrmat, og de er begge beskyttede arter.

    Installer bevegelsesaktiverte lys og sprinklere

    Bevegelsesaktiverte lys kan avskrekke fugler som er aktive om natten, og bevegelsesaktiverte sprinkleranlegg skremmer dem dag eller natt. Overraskelseselementet er nøkkelen. Bevegelsesaktiverte sprinklere også avskrekke hjort og andre landbundne fôrsøkere.

    Populære videoer

    Chris Deziel
    Chris Deziel

    Chris Deziel har vært aktiv i byggebransjen i mer enn 30 år. Han var med på å bygge en liten by i Oregon-ørkenen fra grunnen av og var med på å etablere to landskapsarbeidsselskaper. Han har jobbet som snekker, rørlegger og møbellakkerer. Deziel har skrevet DIY-artikler siden 2010 og har jobbet som nettkonsulent, sist med Home Depots Pro Referral-tjeneste. Arbeidene hans har blitt publisert på Landlordology, Apartments.com og Hunker. Deziel har også publisert vitenskapelig innhold og er en ivrig musiker.

instagram viewer anon