Do It Yourself
  • Vi testet dette Internett-korketrekker-hakket

    click fraud protection

    Kan du fjerne veggankere med en korketrekker? Enten korketrekkeren står ubrukt i flere måneder eller ser handling daglig, her er en uventet bruk for den.

    Hvis du har brukt noe tid lapping og maling av gips, har du sannsynligvis slitt med å fjerne veggankere.

    Også kalt gips skrueankere, disse koniske plastpluggene er ekstremt nyttige for å henge noe tungt fra gips uten å stole på en underliggende tre stud. Problemet er at de ofte er vanskelige å fjerne når du bestemmer deg for å flytte det innrammede bildet, hyllen eller andre tunge gjenstander.

    Det motiverte sannsynligvis skaperen av denne TikTok-videoen til å bruke en korketrekker for å prøve å fjerne et vegganker. Men fungerer dette virkelig?

    Hvordan det fungerer

    Teorien er at hvis du trer korketrekkeren inn i hullet dypt nok til å gripe midten av ankeret, kan du trekke ankeret løs fra gipsplaten sakte og forsiktig for å minimere skader på gips. Så vi ga det en sjanse.

    Når og når skal du ikke bruke dette hacket

    sett inn korkskrueRobert Maxwell for Family Handyman

    Før du begynner å kjøre en korketrekker inn i veggen din, må du forstå at dette hacket ikke vil fungere i alle situasjoner.

    Det er to typer veggankere: gjenget og ikke-gjenget. Gjengede ankere er bredere og sterkere, med selvfølgelige plasttråder som biter seg fast i gips når du skru dem inn.

    Hvis du prøver å fjerne denne typen anker, ikke bry deg med en korketrekker. Det vil ikke fungere. Korketrekkere og gjengede veggankere settes inn med klokken, så korketrekkeren vil bare drive ankeret dypere inn i veggen. Heldigvis har alle gjengede ankere et hode som tar en driver bit, så en skrutrekker gjør fjerning raskt og enkelt.

    Ikke-gjengede ankere er en annen historie. De bankes i stedet for å tres inn i veggen, uten tråder som holder dem på plass. Dette gjør dem mye vanskeligere å fjerne enn den gjengede varianten. Derfor er en korketrekker en god idé.

    Før du begynner, sørg for at veggankeret du må fjerne er uten gjenger. Hvis den synlige enden av ankeret har et rundt hull, er det ikke gjenget. Hvis hodet tåler litt, er det gjenget.

    Prosessen

    korkskrue trekkRobert Maxwell for Family Handyman

    Når du har funnet ut at veggankeret ikke er gjenget, setter du sakte inn tuppen av korketrekkeren inn i midten av ankeret med lett trykk. Slutt å tre korketrekkeren etter at du har innebygd omtrent en tomme i ankeret.

    Gi korketrekkeren noen lette drag for å være sikker på at den griper ankeret kraftig, og trekk den deretter sakte og jevnt ut av veggen. Hvis korketrekkeren din har håndtak for innflytelse, vil dette være enklere.

    Jeg fant at hacket fjernet et stort, ikke-gjenget vegganker. Hele prosessen tok mindre enn 30 sekunder.

    En bedre løsning for små veggankre

    korkskrueRobert Maxwell for Family Handyman

    Veggankere kommer i forskjellige størrelser. Dette hacket fungerer best for større. Hvis du prøver å fjerne et anker med en diameter som er mindre enn spiralene til korketrekkeren, vil hacket sannsynligvis ikke fungere. For små ankere, prøv å trekke dem løs med nåletang i stedet.

    Robert Maxwell
    Robert Maxwell

    Robert Maxwell er en forfatter, videograf, fotograf og online styrketrener basert i Nord-Ontario, Canada. Han vokste opp på en landlig selvforsynt gårdseiendom hvor han lærte ferdighetene til å bygge sitt eget hjem fra grunnen opp, gjør alle sine egne kjøretøyreparasjoner, og jobb med tre, stein og metall for å finne praktiske gjør-det-selv-løsninger til mange hverdags problemer.

instagram viewer anon