Do It Yourself
  • Husspurv: Least Wanted Backyard Birds

    click fraud protection

    Gråspurver er ikke populært blant fuglefolk, og med god grunn. Lær mer om dem for bedre å håndtere disse fuglene ved materne og reirboksene dine.

    To gråspurver

    På denne siden

    Hvordan ser mannlige og kvinnelige gråspurver ut?

    Gråspurven har en grå og rusten krone med bleke kinn og en svart smekke. Hunnen er ganske vanlig med støvete brune farger, sterke striper på ryggen og flekker av bleke fjær bak øynene.

    252406845 1 Mike Dickie Bnb Bypc2020

    Er gråspurver invasive?

    Ja, gråspurv er en invasiv fugleart. Ikke hjemmehørende i Nord-Amerika, ble de introdusert fra Europa til New York på midten av 1800-tallet. Fuglefolk har en tendens til å mislike dem fordi de ofte dreper innfødte fugler for å ta over deres hekkeplasser (dvs. blå fugl bokser eller lilla martinhus).

    Hva du skal gjøre hvis du ser spurver i hagen din

    Hvis du merker gråspurver som negativt påvirker innfødte fugler som hekker i hagen din, må du gjerne fraråde dem. Siden de er invasive, er det lovlig å fjerne reirene deres. Du kan også prøve å koble til

    fuglehus hull til spurvene går videre. Sørg alltid for at du følger lokale lover og forskrifter.

    Selv om du kanskje ikke vil ha spurver hengende rundt hjemmet ditt, er her gode måter å gjøre det på tiltrekke fugler du ønsker å se.

    Hva spiser gråspurver?

    Disse fuglene har en tendens til å fokusere på frø; de liker spesielt sprukket mais og hirse. De kan også knaske på blomsterblader eller blader. Husspurver er ikke spesielt kresne på hva de spiser. Du kan finne dem overalt fra din matere til eiendommen til en utendørs restaurant og gumler på smuler.

    For å bli kvitt dem, legg materne bort til de går videre. Gråspurver vil ikke henge rundt hvis det ikke er en enkel matkilde. Du kan ta med materne ut igjen når spurvene er borte.

    gråspurv

    Sparrow Call

    Denne arten er ikke kjent som en spesielt musikalsk sangfugl. Gråspurver gir en kort, enkel kvitring.

    gråspurv i et fuglehus

    Sparrow Nest Vaner

    Reir har en tendens til å være løst bygget og rotete, med typiske hekkematerialer som kvister og rester av rusk. De hekker vanligvis i hulrom i trær eller andre strukturer. De vil av og til bygge reir i mer åpne, uvanlige rom som gatelys eller bensinstasjonstak.

    Gråspurver bygger reir året rundt. De viser voldsom aggresjon i hekkesesongen og konkurrerer med andre fugler, spesielt blåfugler, om hekkeplasser.

    Populære videoer

instagram viewer anon